הכירו את קבוצת הפייסבוק החדשה של מדור האוכל

רוני קשמין
רוני קשמין
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
רוני קשמין
רוני קשמין

בימים אלה יוצאת לדרך קבוצת הפייסבוק החדשה והאינטראקטיבית של מדור האוכל (שם זמני: "אוכלים את הראש"). כקוראי הארץ, אנחנו מזמינים אתכם לקחת חלק פעיל ואפילו חלוצי בה, לראות אותה בצעדיה הראשונים ולהשתתף הן כקוראים והן כיוצרי תכנים, אבל גם כמעין בודקי-בטא שלה. כלומר, להיות הראשונים לחוות את הקבוצה בחיתוליה ולהיות האחראים על התוצר הסופי – על  אופייה, על מה ייאמר ומה לא ייאמר בה.  

מה זה?

קבוצת האוכל של עיתון הארץ בפייסבוק קמה כדי להוות פלטפורמה אינטראקטיבית ואינטגרטיבית יותר של העיתון, כמקום לאנשים חושבים שאוהבים אוכל ויש להם גם מה להגיד, או סתם מבקשים ייעוץ על מסעדות מומלצות וארוחות צהריים פשוטות. מצד אחד, היא המקום לקרוא תכנים נבחרים של מדור האוכל, מביקורת המסעדות השבועית של שגיא כהן ועד הכתבות המרתקות של רונית ורד; ומצד שני היא המקום להגיב עליהם (להתייעץ, לבקר או לחוות דעה) ומצד שלישי – גם המקום לעורר דיונים אחרים- "ראיתם מה כתב ניב גלבוע במאקו?". כאלו שקשורים במישרין לתכנים במדור האוכל אבל גם כאלו שחורגים ממנו (למשל, ספרו לנו מה אכלתם מקודם והצטלם נהדר) ופה גם נכנס האלמנט האינטראקטיבי. בחזון, זה המקום להחליף בו דעות שונות: על מסעדות ומבקרי מסעדות, על שפים, טבחים, פלטפורמה להכיר יצרנים קטנים, עסקנים אחרים ושאר ירקות, אבל, וזה אבל גדול, זה גם המקום להחליף בו מתכונים, להתייעץ על חומרי גלם מעניינים או סתם ככה, לשרשר תמונות אוכל, לחטוא בפודפורן קשה או לרוקן את הבטן המלאה שיש לכם על מסעדה שחוויתם בה חוויה איומה ונוראה, על הא ועל דא, או מנגד להציע כתב הגנה מטעם הסנגוריה עליה. זה בעיקר המקום שלכם ובשבילכם, בשביל כולם, לשאת ולתת בדמוקרטיה – על מה שחם ובוער, בועט או צובט. כל מה שחשוב או לא חשוב לאנשים חושבים – שיש להם גם מה להגיד במרשתת. על אוכל.

למי זה הולך להיות?

בראש ובראשונה, לקוראי הארץ. למי שאוהב אוכל, אוהב לדבר על אוכל ואוהב לדבר על מי שאוהב אוכל. לכל מי שחושב על אוכל ממש עכשיו או מדמיין כבר בארוחת הבוקר את הארוחה הבאה שלו. וגם – למי שרוצה לשמוע עוד, על כל מה שחם באוכל (או קר, או מתקרר)

מה הולך כאן?

הכל הולך, כמובן במסגרת הסדר והטעם הטוב (ומיד נגיע לזה) ואתם יכולים לבחור אם להיות זבוב על הקיר ורק לקרוא תכנים בקבוצה או אם מתחשק לכם לשתף תכנים משלכם – אם זו תמונה של המעדן שאכלתם היום בצהריים; לשאול שאלה על הוראות הכנה במתכון כלשהו, או לבקש חוות דעת של מומחים בנושא זה או אחר, מלספר לערן לאור על דוכן האוכל החדש שגיליתם ועד לשאול את רחל טלשיר אם ספירולינה וקומבוצ'ה זה בריא או לא בריא.

מה מותר ומה אסור?

כמו בכל קבוצת פייסבוק בעולם החופשי, ותהא פתוחה או סגורה, חופש הדיבור הוא ערך ראשון במעלה, אבל כדי לאזן אותו – תרבות השיחה והנימוס חשובים לא פחות משיח-התגובה אז השתדלו לא לתבל את הקבוצה בקללות, גזענות, צרות אופקים, ביטויי שנאה או שיימינג מכל סוג. כן, גם כשהדיונים מתלהטים, אם הם מתלהטים, נבקש לטקבק בכבוד ובהתאם – תוך איפוק, מקלדת שקטה ובתרבות דיבור נאותה. אל תהיו טרולים.

וכדי שיהיה על מה להגיב – קבלו השראה במדור האוכל של הארץ

להצטרפות לקבוצה - לחצו כאן

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ