בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

רכבת אווירית בדרך: 14 מהמסעדות המדוברות בעולם מגיעות לישראל

פסטיבל הקולינריה הבינלאומי "ראונד טייבלס" חוזר בשלישית. בתוכנית: 60 שפים ומסעדנים מ-11 מדינות, ביניהם מסעדת Maido מפרו המדורגת במקום ה-8 בעולם

6תגובות
מנגו מדורו
Ricard Camarena

שנתיים חלפו מאז יריית הפתיחה של פסטיבל "ראונד טייבלס", והוא כנראה אחד הפרויקטים השאפתניים ביותר קולינרית והפקתית שנראו כאן. כבשנים קודמות, גם הפעם – בבסיס הפסטיבל שיתוף פעולה בין שפים ממסעדות בולטות ומדוברות באזורים שונים בעולם, שמתארחים במסעדות בולטות ומדוברות כאן. למי שעוד לא מכיר את הפרויקט וחזונו, נספר כי "גסטרו-דיפלומטיה" היא ודאי ההגדרה שמיטיבה לתארו, כשבמוקד ההתייחסות עומדים המפגש, ההיכרות ולפרקים התרומה ההדדית וההיזון החוזר שבין המדינות, התרבויות והמטבחים השונים. הכל, כמובן, דרך האוכל, ובתפאורה של מסעדות נבחרות בתל אביב בעיקר וגם בירושלים, שהופכות את המפגשים הקולינריים והיחסים הבינלאומיים להרבה יותר אטרקטיביים וסקסיים לפרקים.

אוהבים מסעדות ויש לכם מה להגיד על זה? הצטרפו לקבוצת הפייסבוק של מדור האוכל

אחרי התיאוריה, ברמת הפרקטיקה, הפורמט הוא כזה בו יגיעו ארצה בשלהי חודש אוקטובר 60 שפים, סו-שפים, מנהלי פלור ומסעדנים מ-14 מסעדות מרחבי העולם ובין ה-29/10-17/11 הם יאחדו כוחות וישתפו פעולה עם שפים ישראלים וצוותיהם. במילים אחרות, מסעדות שונות בתל אביב (ונציגה אחת בלבד מירושלים) יניחו, כל אחת בתורה, למשך שבוע את התפריטים הרגילים שלהן בצד ויפעלו כמעין שלוחה מקומית של המסעדה המתארחת מחו"ל. כל מסעדה תציע תפריט טעימות שיהיה כמפגן ראווה של התפריט המקורי של המסעדה המתארחת, ומצד שני ייתן ביטוי גם לתרומה ההדדית, להיברידיות ולשיתוף הפעולה של שני הצוותים, לרבות טעמים וחומרי גלם מקומיים. בשורה התחתונה, התוצר הסופי יהא מעין יציר כלאיים שמשלב טעמים מכאן וטעמים משם, הכל – בצלחת רב תרבותית אחת.

מה נשתנה השנה הזו?

במגמה דומה לשנים קודמות, גם השנה לקחו היזמים ואנשי ההפקה את הפסטיבל (בשיתוף פעולה עם חברת "אמריקן אקספרס") צעד אחד קדימה – אם מבחינת המסעדות המשתתפות ומספרן, ואם מבחינת המסעדות המארחות כאן. ברמה המספרית, השנה תשתתפנה 14 מסעדות (מסעדה אחת יותר משנה שעברה) וברמה האיכותית, שמונה מסעדות מעוטרות בכוכבי מישלן (לעומת ארבע בשנה שעברה) ובמגמה שונה של התפתחות – תשתתפנה גם מסעדות נגישות וקלילות יותר. כלומר, כאלו שמתמקדות ב"קז'ואל דיינינג" ולא רק ב"פיין דיינינג", כשהשנה הפסטיבל פותח צוהר גם למסעדות "של המקומיים", ולא בהכרח לאלו היוקרתיות והמעומלנות א-לה "מפות לבנות".

Kadeau מדנמרק - דלג

The morning view at Kadeau Bornholm. We are fully booked tonight, but we still have a few tables left on sunday #kadeaubornholm #bornholm

A post shared by Kadeau. Bornholm & Copenhagen (@restaurantkadeau) on

התפתחות נוספת משנים קודמות היא הדגש המושם על חקלאות ותוצרת מקומית, כשעיקרון "מהחווה אל השולחן" (Farm to Table) מקבל משנה חשיבות השנה. בהתאמה, תמצאו בין המתארחים בפסטיבל הרבה מסעדות ומסעדנים שבאופן מודע החליטו להתרחק מהעיר הגדולה ולשים פעמיהם אל הטבע, כמקור השראה וכמקור לחומרי גלם שבונים את המנות במסעדות השונות. בקנה אחד עם העיקרון, חלק לא מבוטל מהשפים שיתארחו השנה הם לא 'רק' טבחים או מבשלים, אלא במידה מסוימת גם חקלאים, לקטים ומגדלים. באשר למסעדות – יש מהן שממוקמות ממש בתוך חוות או כפרים קטנים, המספקים תפאורה ומקור לחומרי הגלם שמגיעים לצלחת. בין אלו תמצאו למשל את ה-L'Air du Temps ששוכנת בלב חווה בכפר ציורי בבלגיה ואת El Sud 777 והשף אדגר נונייז העומד בראשה (שיתארח ב"קופי בר"), שהגדיל לעשות והקים שוק חקלאי במקסיקו שמספק תוצרת חקלאית למסעדות וללקוחות.  

מסעדת L'Air du Temps בבלגיה - דלג

Early spring. Our new menu is live. Green asparagus by Mrs Gustin / fermented pansy / violet / liquorice 🌱🌸

A post shared by L'Air Du Temps (@airdutemps_san) on

מה עוד ומי בתוכנית האמנותית?

בין מסעדות היוקרה שישתתפו בפסטיבל תמצאו למשל את מסעדת Maido מלימה שבפרו והיא מדורגת במקום השמיני ברשימת המסעדות הטובות בעולם. מיטסוהרו טסומורה, השף העומד בראש המסעדה היפנית-פרואנית, בעצמו זכה בתארים רבים, והוא יתארח כאן אצל השף יובל בן-נריה, במסעדת "יא-פאן". מסעדה אחרת המשתתפת בפסטיבל היא Kadeau מדנמרק, אף היא נמנית ברשימת מאה המסעדות הטובות בעולם (ולמעשה במקום ה-94), והמטבח שלה הוא כזה שמתמקד באי בורנהולם הממוקם בחלק הדרום-מערבי של הים הבלטי – בטבע שלו, הפראי כמו גם המבוית. כל המנעד הזה של המסעדה הדנית יתארח אצל השף יונתן רושפלד ב"ג'ונתן פוד קלאב", לבקשת רושפלד עצמו. עוד מסעדה יוקרתית שתגיע היא 7132 Silver הממוקמת במלון ספא יוקרתי באלפים, ואילו כאן היא תתארח אצל השף שחף שבתאי במסעדת ניטן תאי, התאילנדית-יוקרתית שברחוב הארבעה בתל אביב. אצל השף הלל תווקולי, במסעדת פאסטל הממוקמת במוזיאון תל אביב יתארח השף הקוריאני-בלגי סאנג הון ממסעדת L'Air du Temps שבבלגיה (המחזיקה 2 כוכבי מישלן).

מסעדת Maido מלימה שבפרו - דלג

בין המסעדות המשוחררות-קז'ואליות יותר (או היוקרתיות פחות) תמצאו למשל את Pok Pok התאילנדית מניו יורק ומפורטלנד ארצות הברית, של השף אנדי ריקר, אף הוא זכה לשבחים ופרסים, ביניהם פרס ג'יימס בירד היוקרתי ("האוסקר של הקולינריה האמריקנית") לשף המצטיין. ריקר ומסעדתו יתארחו ב"תאילנדית בסמטת סיני", הממוקמת בקרן רחבת בית הכנסת הגדול בתל אביב. אפילו עוד דוגמה למסעדות הקזו'אל המשתתפות השנה, מדוברות לא פחות, היא מסעדת Xemei מברצלונה – השמועה אומרת עליה כי היא "חביבת הידוענים", ומציעה מטבח איטלקי בקטלוניה, שתתארח במסעדת "צ'יקטי" ביהודה הלוי.

למי שתהה לגבי הנציגות הירושלמית השנה, אז במסעדת "מונא" שבבירה, אצל השף מושיקו גמליאלי האמון על מטבחה – תתארח מסעדת The Elephant עטורת המישלן, השף סיימון הולסטון בראשה. האחרונה, היא רק דוגמה אחת מני רבות למסעדות בריטיות שישתתפו השנה בפסטיבל, כשמטרת העל היא למתג מחדש, או לפחות לרענן את השם והמוניטין הרע שדבקו, אולי על לא עוול בכפה, בקולינריה של הממלכה. בהמשך לזה, תתארחנה מסעדות שמייצגות את המטבח הבריטי, לרבות הסקוטי והאירי, דוגמת Little Social של השף הבריטי ג'ייסון את'רטון; Lochbay, של השף מייקל סמית, שגריר המטבח הסקוטי ו-Anair של השף ג'יי.פי מקמהון, על כוכב המישלן והמטבח האירי העדכני והמקומי שלה, שואב השראה מהמיטב של מערב אירלנד.

מחירי הכרטיסים לארוחת טעימות מלאה (מפתיחים עד קינוח) יוצעו בשלוש רמות מחיר: 269-299-399 שקלים. לפרטים המלאים – הקליקו כאן.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו