בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

לא הספקנו להגיד מהפך ו"קפה אל-נור" נסגרת

מכת סגירת המסעדות לא נפסקת ובאופן מפתיע הודיעו בעלי מסעדת "קפה אל-נור" על סגירתה בסוף השבוע הקרוב

22תגובות
מסעדה ומעדנייה -קפה אל נור, החזית
באדיבות המקום

תשעה חודשים בדיוק עברו מרגע פתיחת הדלתות של קפה אל-נור שקמה על חורבות מסעדת ברטי, הספיקו לבעליה על מנת להבין כי אין טעם להמשיך - והודיעו כעת על סגירת הדלתות בסוף השבוע הקרוב וממשיכים את מגמת הסגירות הגדולות שפוקדות את ענף המסעדנות בארץ.

אוהבים מסעדות? הצטרפו לקבוצת הפייסבוק של מדור האוכל

בשלהי ינואר נולדה קפה אל-נור כשילוב בין מסעדה לבנטינית ומעדנייה למסעדנים ענבר ואיב זרוק, מבעלי סניפי Ze Sushi היפני (במתחם בזל ובשוק שרונה) וכן של מסעדת וונג הווייטנאמית על שדרות רוטשילד, שהחליטו לחזור למזרח הקרוב ולהביא את הטעמים שגדלו עליהם. בתחילה, חלק גדול מהמנות בתפריט נבנו ממתכונים ומאכלים מסורתיים מביתה של טוּני, אמו של איב, והותאמו לחך המקומי בעזרתו של השף אוהד לוי (לשעבר ממסעדות "אורטוריו" במלון אלמא בזיכרון יעקוב; וה"סושיאל קלאב") והשף התפעולי, יוני מזרחי. לוי לקח את מטבח המקום לכיוון של אוכל ביתי, בהשראה מרוקאית וטוניסאית, ובנה מעדנייה שמכרה סלטים קרים, ממרחים, דגים כבושים ואוכל מוכן.

זמן קצר לאחר הפתיחה הופיעו בשלל אמצעי התקשורת, ביקורות צוננות מאוד שהכריחו את הבעלים לעשות חושבים: לסגור או להמציא את עצמם מחדש. ההחלטה היתה להמציא מחדש. במקום "מסעדנייה", החליטו שאל-נור תהפוך למסעדת דגים והביאו את השף רוברט קלוגר להשלים את המהפך. עם הגעתו של קלוגר השתנה המקום לחלוטין וקיבל את אופיו של השף החדש ששמר על הרוח הצפון אפריקאית, אולם הרבה להשתמש בחומרי גלם מהים. בשלב הזה היה נראה כי המסעדה הולכת לכיוונים חיוביים ולקבל ביקורות חיוביות.

קפה אל נור
באדיבות המקום

למרות שבשבועות האחרונים המסעדה המתה סועדים והיתה מלאה מפה אל פה, החליטו הבעלים על סגירתה בצעד מפתיע, ללמדנו שוב ששלל שיקולים פועלים מאחורי מערך הפעלת המסעדה וגם מסעדה "עובדת" אינה חסינה מפני סגירה. הבעלים, איב וענבר זרוק, מסרו ש"ההחלטה על סגירת המסעדה נובעת ממכלול סיבות, העיקרית שבהן היא ההחלטה להתמקד בשני המותגים האחרים שבבעלותנו, מסעדות זה סושי וכן מסעדת וונג". השף רוברט קלוגר, מי שהוביל את המסעדה לקתרזיס, ביקש למסור שהוא "מבקש להגיד תודה למבקרים ולסועדים על הפרגון והאהבה שקיבלנו בפרויקט הזה. כולי תקווה שאמצא בית חדש ליצור בו, על מנת שנוכל לשוב וליהנות יחד בהקדם".

מבקר האוכל עומר שוברט ביקר פעמיים במקום בשני הגלגולים וזה מה שהוא חשב בביקורו האחרון תחת השף רוברט קלוגר.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו