בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מת המסעדן והשף יענקל'ה שיין

השף והמסעדן יענקלה שיין, מי שהקים את מסעדת "שיין אנד שארפ" והמציא את השניצל המיוחד של "קפה נואר", מת הבוקר

16תגובות
יעקלה שיין
אורן זיו

הבוקר מת השף, המסעדן והיועץ הקולינרי יענקל'ה שיין בגיל 63. לאורך שנות פועלו בתעשיית המסעדנות הקים את המסעדות "שיין אנד שארפ" שנסגרה לפני כשנה וכן נחשב כמי שהמציא את הגרסה המיוחדת לשניצל של "קפה נואר". בעת ההקמה של קפה נואר המליץ שיין לבעלי המסעדה להתמחות בשניצלים, דבר שהיה קשה להשגה במרכז תל אביב באותם הימים ונחשב למאכל עממי שלא אוכלים במסעדות. מאז, שיין נחשב כיועץ קולינרי רב מוניטין והיה אמון על תפריטם של השמות הגדולים בעולם המסעדנות הישראלי כמו מסעדת הבשר "מיט בר", הקים את רשת "אגאדיר" בראשית ימיה, והיה מהמעורבים בהקמת מסעדת "סבסטיאן" בהרצליה.

בשנת 2012, אחרי שנים רבות שהכריז כי לא יפתח מסעדה משלו, פתח שיין את הסטייק-האוס "שיין אנד שארפ" יחד עם שחקן הכדורסל דרק שארפ. שיין שהקים וייעץ ברשת מסעדות הסטייקים הבינלאומית "גודמן" הביא למסעדתו דאז כמה מעקרונות היישון והעישון של הבשר כפי שיצר שם. בשנת 2013 פתח בחלל הסמוך למסעדה בר דים סאם בשם "Yum Cha" אחרי שהתמחה באוכל אסיאתי. לפני שקנה את עולמו במטבח שיין שימש בעברו גם כמנכ"ל תיאטרון נוה צדק, אולם בשנים האחרונות, ובמיוחד לאחר סגירת מסעדתו האחרונה, התמקד בהקמת מסעדות ומתחמי אוכל במוסקבה וכן בערים מרכזיות נוספות באירופה.

שיין הותיר אחריו שני ילדים, בן ובת. ההלוויה תתקיים מחר בשעה 12:00 בבית העלמין ירקונים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו