בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

אחרי שנה וחצי גם שיפודי אירופה נסגרת

מיד אחרי סוכות תיסגר מסעדת השיפודים שהוקמה לצד קפה אירופה". הבעלים: הודענו מראש שהמקום יפעל שנה וחצי

8תגובות
מסעדת שיפודי אירופה
עופר וקנין

נראה שבתקופה האחרונה אי אפשר לצלוח שבוע ללא הודעת סגירה מפתיעה של מסעדה אהובה, כזאת או אחרת. אחרי שלוש סגירות מצערות ממש בתחילת השבוע, הודיעה אתמול מסעדת "שיפודי אירופה" על סגירתה אחרי סוכות. בפוסט שפורסם אתמול בשעות הצהריים בעמוד הפייסבוק של המסעדה נכתב: "פופ-אפ הבטחנו, פופ-אפ קיימנו. שלא תבינו לא נכון, אנחנו בעד חיזוק ענף התיירות בארץ ישראל. זה פשוט שאנחנו לא מבינים למה חייבים לבנות בית-מלון דווקא על הנקודה של שיפודי אירופה. אבל זה המצב, ואין מה לעשות.אנחנו לא טובים בפרידות, אז מזל שזאת לא פרידה. כן, המבנה יהרס בקרוב, וכן, זה הולך לכאוב כמו שיפוד ארטישוק ללב. אבל תהיו בטוחים שאנחנו לא מתכוונים לעצור כאן, הו לא, אנחנו ניפגש בלוקיישן הלוהט הבא. אנחנו כאן עד סוף החודש".

אוהבים מסעדות? הצטרפו לקבוצת הפייסבוק של מדור האוכל

לפני קצת יותר משנה, ביוני 2016, דיווחנו כאן על פתיחתה של שיפודי אירופה, בשיאו של גל שיפודיות שף שניסה לצוץ ורק מעטות שרדו אותו. השותפות בין בעלי קפה אירופה הסמוך לשף שרון כהן (שאז היה אמון בעיקר על המטבח במסעדת האם שלו שילה ומאז כבר שלח זרועות גם לפלורנטין האוס) יצרה מסעדה שהתחילה כמקום בילוי שמח אבל הפכה לשיפודיה מצטיינת

מראשית דרכה הצהירו בעליה והשף האמון על המקום כי זו שיפודייה מעט אחרת, ועל כן היו בוויטרינה שלה שיפודים בתיבול אסיאתי וכאלה שביניהם בצבצו קוביות אננס וצ'ילי טרי, כבדי עוף בתערובת תבלינים תימנית וקוקי סן ז'ק על הגריל. עם הזמן המבחר הלך והתייצב על שיפודים מעט יותר סטנדרטיים, אבל הביצוע המדויק נשמר. 

זה מה שחשבו מבקרי האוכל של "הארץ" על שיפודי אירופה: שגיא כהן וערן לאור

לפני כמה חודשים ולאחר שסגר את מסעדת חאן מנולי, הצטרף לשורות המקום השף פליקס רוזנטל שעמד בראשה והיה אמון על קידום המקום. כך למשל, פתיחת השולחן של הסלטים השתדרגה ונוספו לה החומוס המצויין של רוזנטל, אפונת שלג פריכה בשמן זית נהדר, תבשיל עלי מנגולד בציר טלה חם עם קוביות בשר, צזיקי טוב, ירקות שרופים באש, סלסה עגבניות חריפה, שעועית בובעס, סלט עדשים שחורות, סלט אבטיח עם גבינת פטה וכוסברה ועוד צלוחיות. גם התפריט עצמו התרחב עם מנות כמו סביצ'ה, שיפוד תמנון ובמיה, סלט קלמרי ומליטות צלויות על פחמים. 

מסעדת שיפודי אירופה
עופר וקנין

לאחרונה אכלנו שם את אחת הארוחות המשמחות והמשתלמות של התקופה. הסלטים טעימים מאוד ברובם והשירות מצטיין, המרפסת התלויה מעל רוטשילד נעימה והשיפודים אמנם קטנים יחסית אבל מעולים מסוגם, מפתיעים באיכותם ובדרגת הצלייה המשולמת. 

לקינוח אל תוותרו על טעימה מגלידריית אירופה הצמודה, שגם היא כנראה תעבור מפה בקרוב. בטעמים המצטיינים פיסטוק עם מלח ים, סורבה לימון, ליים ובזיליקום, פאטמה שהיא גלידת שמנת תבלינים נהדרת, סורבה על בסיס מי קוקוס עם תות, פטל וקסיס.  בצער רב, יש לכם רק עד סוף החודש.  



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו