שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
ליבי שפרלינג
מסעדת שיפודי אירופה
שיפודי אירופהצילום: עופר וקנין
ליבי שפרלינג

נראה שבתקופה האחרונה אי אפשר לצלוח שבוע ללא הודעת סגירה מפתיעה של מסעדה אהובה, כזאת או אחרת. אחרי שלוש סגירות מצערות ממש בתחילת השבוע, הודיעה אתמול מסעדת "שיפודי אירופה" על סגירתה אחרי סוכות. בפוסט שפורסם אתמול בשעות הצהריים בעמוד הפייסבוק של המסעדה נכתב: "פופ-אפ הבטחנו, פופ-אפ קיימנו. שלא תבינו לא נכון, אנחנו בעד חיזוק ענף התיירות בארץ ישראל. זה פשוט שאנחנו לא מבינים למה חייבים לבנות בית-מלון דווקא על הנקודה של שיפודי אירופה. אבל זה המצב, ואין מה לעשות.אנחנו לא טובים בפרידות, אז מזל שזאת לא פרידה. כן, המבנה יהרס בקרוב, וכן, זה הולך לכאוב כמו שיפוד ארטישוק ללב. אבל תהיו בטוחים שאנחנו לא מתכוונים לעצור כאן, הו לא, אנחנו ניפגש בלוקיישן הלוהט הבא. אנחנו כאן עד סוף החודש".

אוהבים מסעדות? הצטרפו לקבוצת הפייסבוק של מדור האוכל

לפני קצת יותר משנה, ביוני 2016, דיווחנו כאן על פתיחתה של שיפודי אירופה, בשיאו של גל שיפודיות שף שניסה לצוץ ורק מעטות שרדו אותו. השותפות בין בעלי קפה אירופה הסמוך לשף שרון כהן (שאז היה אמון בעיקר על המטבח במסעדת האם שלו שילה ומאז כבר שלח זרועות גם לפלורנטין האוס) יצרה מסעדה שהתחילה כמקום בילוי שמח אבל הפכה לשיפודיה מצטיינת

מראשית דרכה הצהירו בעליה והשף האמון על המקום כי זו שיפודייה מעט אחרת, ועל כן היו בוויטרינה שלה שיפודים בתיבול אסיאתי וכאלה שביניהם בצבצו קוביות אננס וצ'ילי טרי, כבדי עוף בתערובת תבלינים תימנית וקוקי סן ז'ק על הגריל. עם הזמן המבחר הלך והתייצב על שיפודים מעט יותר סטנדרטיים, אבל הביצוע המדויק נשמר. 

זה מה שחשבו מבקרי האוכל של "הארץ" על שיפודי אירופה:שגיא כהן וערן לאור

לפני כמה חודשים ולאחר שסגר את מסעדת חאן מנולי, הצטרף לשורות המקום השף פליקס רוזנטל שעמד בראשה והיה אמון על קידום המקום. כך למשל, פתיחת השולחן של הסלטים השתדרגה ונוספו לה החומוס המצויין של רוזנטל, אפונת שלג פריכה בשמן זית נהדר, תבשיל עלי מנגולד בציר טלה חם עם קוביות בשר, צזיקי טוב, ירקות שרופים באש, סלסה עגבניות חריפה, שעועית בובעס, סלט עדשים שחורות, סלט אבטיח עם גבינת פטה וכוסברה ועוד צלוחיות. גם התפריט עצמו התרחב עם מנות כמו סביצ'ה, שיפוד תמנון ובמיה, סלט קלמרי ומליטות צלויות על פחמים. 

מסעדת שיפודי אירופה
שיפודי אירופה. שירת הסלטים נדמהצילום: עופר וקנין

לאחרונה אכלנו שם את אחת הארוחות המשמחות והמשתלמות של התקופה. הסלטים טעימים מאוד ברובם והשירות מצטיין, המרפסת התלויה מעל רוטשילד נעימה והשיפודים אמנם קטנים יחסית אבל מעולים מסוגם, מפתיעים באיכותם ובדרגת הצלייה המשולמת. 

לקינוח אל תוותרו על טעימה מגלידריית אירופה הצמודה, שגם היא כנראה תעבור מפה בקרוב. בטעמים המצטיינים פיסטוק עם מלח ים, סורבה לימון, ליים ובזיליקום, פאטמה שהיא גלידת שמנת תבלינים נהדרת, סורבה על בסיס מי קוקוס עם תות, פטל וקסיס.  בצער רב, יש לכם רק עד סוף החודש.  

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ