בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות רעות: יונתן רושפלד סוגר את ג'ונתן פוד קלאב

החדשות הטובות: רשת המסעדות ההודיות שלו "קפטן קארי" עם הפנים לאירופה

19תגובות
השף יונתן רושפלד במסעדת ג'ונתן פוד קלאב
איליה מלניקוב

2017 ממשיכה להכות ללא רחם במסעדני הארץ, קטנים וגדולים. רק בשבועות האחרונים דווח כאן על היעלמות מסעדות השף מנוף הקולינריה בארץ, והנה כחצי שנה אחרי הפתיחה המחודשת – השף יונתן רושפלד סוגר לפעילות את מסעדת "ג'ונתן פוד קלאב" כבר השבוע.

מחפשים מקום מומלץ לאכול בו? הצטרפו לקבוצת הפייסבוק של מדור האוכל

מסעדת ג'ונתן פוד קלאב נפתחה בחודש פברואר במקום בו פעלה בעבר מסעדתו של רושפלד – הרברט סמואל. כזכור, במאי 2015 עזב רושפלד את החלל שהקים ואת קבוצת הרברט סמואל וכעבור שנתיים חזר למקום. רושפלד הפעיל את המקום בתחילה לארוחות מיוחדות, בהן הארוחות ההודיות של קפטן קארי – ובהמשך בעקבות ביקוש הקהל החליט לפתוח את המקום באופן מלא. על אף שחזר לחלל שהקים, רושפלד לא יכול היה להשתמש בשם "הרברט סמואל" ועל כן קרא למקום ג'ונתן פוד קלאב. הפעם ניסה רושפלד לתת לסועדיו חוויה אינטימית וייחודית יותר מבעבר. לדברי מקורבים, כדי לחדד את חווית הבילוי הוחלט על סגירת המסעדה עד למציאת מקום אינטימי יותר, שיאפשר ליצור הלימה מהודקת יותר בין האווירה לאוכל שמוגש.

החדשות הטובות הן שבמקביל, רשת "קפטן קארי" ההודית של רושפלד ושותפיו, המונה כיום 2 סניפים בתל אביב (שרונה מרקט ודיזנגוף) במגמת התרחבות ברחבי הארץ עם הפנים החוצה מתל אביב. בימים אלו הודיעו בחברה כי הם בוחנים התרחבות למספר מקומות באירופה וכי הם תרים אחר מיקום ראשון לפתיחת דוכן.

השף יונתן רושפלד מסר בתגובה: "מאוד אהבתי לבשל בחלל שלי עבור מי שבא לסעוד ולהתנסות יחד איתי בשילובי טעמים מעניינים. אבל טעמים זה לא מספיק והעלויות התפעוליות הן גבוהות ליצירת אוכל שכזה. בעולם הדיגיטלי המהיר ניתן לעשות גם אוכל טעים כפי שיצרתי בקפטן קארי. כשהייתי בדנמרק השבוע וביליתי שם הרגשתי שיש שני קצוות בעולם הזה: אוכל אינטימי ומולו אוכל quick casual שאינו דורש את המגע שדורש הבישול האינטימי. אני מחפש כמו כל אמן את המקום האינטימי הזה לבשל עבור הסועדים שלי".



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו