בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

סוף שבוע שחור: שניים מברי האוכל הבולטים בתל אביב נסגרים

בצעד מפתיע הודיעו ברי האוכל - סרווסריה ופרנץ' 57 על סגירתם בסוף השבוע הקרוב. הבעלים: "לא קל לסגור עסק שאתה מאמין בו ואוהב אותו"

40תגובות

כפי שזה נראה כרגע 2017 היא אחת השנים הקשות בקולינריה המקומית והדבר זולג גם חיי הלילה. בסוף השבוע הקרוב ייסגרו שני ברי אוכל מושקעים ובולטים בתל אביב. בהודעה מפתיעה הודיעו אנשי "הסרווסריה" כי הם סוגרים את המקום כבר בימים הקרובים. "אחרי ארבע שנים מרתקות ומאתגרות החלטנו לסגור את הבייבי שלנו, את הסרווסריה" כתבו כך בעלי המקום בחשבון האינסטגרם שלהם. "אותו חלום שנולד לו אי שם ב-2013 מתוך הבנה שזה הדבר הכי נכון לתל אביב, אותו ווייב, אותו קצב, בר שחציו בפנים וחציו בחוץ, ממש כמו העיר תל אביב. לא קל לסגור עסק, בטח לא אחד כזה שאתה כל כך מאמין בו ואוהב אותו ומאמין שהוא הדבר הכי נכון לעשות. בכל העצב יש גם נקודת אור גדולה, אנחנו רוצים לומר תודה לצוות הנפלא שליווה אותנו ארבע שנים ולכל הלקוחות שחזרו ופקדו את המקום - תודה לכולכם!"

סרווסריה
חיים יוסף

אוהבים אוכל? הצטרפו לקבוצת הפייסבוק של מדור האוכל

סרווסריה נפתחה בנובמבר 2013 בסגנון הברים של מדריד ותוך זמן קצר היה נראה שלא מדובר רק בבר, אלא הכיוון הקולינרי משך לפן המסעדני יותר. אל פתיחת המקום חברו אנשי הבר הבולגרי שישקו שנסעו לא מעט למדריד ולא הבינו מדוע בישראל נוטים לכיוון הטאפאס בר של ברצלונה ולא לזה של מדריד. אט אט חלחלה להם המחשבה כי בר מדרידי עשוי להתאים לאופי התל אביבי המקומי יותר.

כך הפכה סרווסריה לאחד המקומות הבודדים בו הגישו אוכל בסגנון ספרדי, ששיאו היה בדמות ארוחת הבוקר של ימי שבת שנקראה – "בראנץ' של שיכורים". מהיום ועד שבת תפעל הסרווסריה בהאפי האוור רצוף ובשבת הקרובה תיפרד בבראנץ' השיכורים המפורסם שלה שימשך לאורך כל היום והערב. "אותו בראנץ' נולד כבדיחה והפך מודל עבור שאר הבראנצ'ים בעיר. ונסיים את החלום שנקרא סרווסריה עם היצירה הכי מפוארת שיצרנו בה".

אלעד דור מבעלי הסרווסריה, מה קרה פתאום?

"ברגע שמבינים שאי אפשר לנצח - צריך לסגור. יכול לסגור בעוד שנה, אבל במצב הנוכחי אי אפשר להרוויח כסף, אז למה להמשיך? עלויות כוח האדם עלו ל-50 אחוזים מהעסק מה שהופך את כל זה ללא כלכלי. זה עצוב וכאוב אבל כשצריך להתגרש מתגרשים. ישבנו וחשבנו וסיפור העובדים קשה ביותר, בטח עם כל עניין העובדים הזרים והרגולציה רק מוסיפה לזה. כיום, כוח האדם זה הסיבה שהעסק לא כלכלי וזה הכיוון אצל כולם חד משמעית. סגירה זה כואב ואני לא מאחל לאף אחד לסגור עסק, כי לסגור עולה כסף ועדיין יש פה גל סגירות פסיכוטי. אם אף אחד לא יירתם לזה מהמדינה, נראה עוד ועוד מקומות שנסגרים. כל מי שטוען במדיה שהעובדים הזרים תופסים את מקומם של הישראלים פשוט לא מבין על מה הוא מדבר. אין אף ישראלי שמוכן לעבוד בזה ואם המדינה לא תעודד חיילים משוחררים כעבודה מועדפת לא תהיינה מסעדות. למסעדות היום אין לובי חזק כמו לחקלאות ולמלונות. המדינה צריכה להתעורר".

בן יוסטר

ביום שישי תהיה זו המשמרת האחרונה גם בבר הקולינרי "פרנץ' 57" אחרי קצת יותר משנתיים של פעילות. כבר מתחילת דרכו חרת המקום על דגלו את המטבח של ניו אורלינס, לצד ניסיון של בעליו בתחום הקוקטיילים. "הגיע זמננו להמשיך הלאה", כתבו בעלי המקום בחשבונם והעדיפו לחגוג את הסגירה עם הקוקטיילים והאוכל שיצרו שם. "בניו אורלינס מעדיפים פרידות שמחות, מלאות מוסיקה, שתייה ואוכל ובעצם מי לא מעדיף כאלה פרידות?"



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו