טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

יוצאים בחוץ: גם מסעדת מלגו ומלבר פותחת שלוחה בניו יורק

המגמה הניו יורקית נמשכת וגם אנשי מסעדת מלגו מלבר בשדרות רוטשילד בתל אביב מתכננים מסעדה, בעצם שלוש מסעדות, בתפוח הגדול

2תגובות
מלגו ומלבר
אלירן אביטל

אחרי ההתרחבות של מאפיית "לחמים" והשנה המוצלחת של מאיר אדוני, השף אייל שני ייפתח בשבועות הקרובים את המזנון שלו וכעת נודע כי השף מוטי טיטמן ומנהל העסקים של מסעדת "מלגו ומלבר" בן רינג, מתכננים לפתוח בשלב הראשון מסעדה שתהיה העתק של המסעדה התל אביבית שתהיה בת כ-80 מקומות ישיבה. 

בשלבים מאוחרים יותר התכנית היא לפתוח מסעדה נוספת גדולה אף יותר, בת כ-130 מקומות ישיבה, שתזכיר במשהו את ״רומנו״ וכן סנדוויצ׳יה עם כריכים איכותיים, על תקן אוכל רחוב מתוחכם. 

מסעדה בתל אביב
תומר אפלבאום

רינג מספר כי הוא נמצא בקשר עם מסעדן מוכר ומנוסה בניו יורק כדי לקדם את העיסקה. בכוונתו לצאת לניו יורק בחודש פברואר כדי לדחוף את הרעיונות קדימה. על פי רינג, מלגו מלבר הניו יורקית תהיה ברמת מחירים גבוהה, ״אם כי לא בטירוף״.

התכנית של רינג וטיטמן מצטרפת לתופעה ההולכת ומתרחבת של שפים ישראלים הפועלים, או מנסים לפעול, בניו יורק אם כדי להגשים חלום לעבוד באחת החשובות בעולם מבחינה קולינרית או על רקע המשבר העובר על שוק במסעדות בארץ, או שתי הסיבות גם יחד. 

מנגד, שפים ומסעדנים בניו יורק מספרים על עלייה לרגל של שפים ישראלים אליהם על מנת לבדוק אפשרויות בתפוח הגדול. גם השף עומר מילר, העומד מאחורי סוסו אנד סאנס מספר כי הוא משתעשע ללא הרף ברעיון של פעילות בניו יורק. "המון שפים ישראלים מתים לעבוד שם. אני מבקר בניו יורק ובונה חלומות בראש בעניין הזה. העניין הוא שסוסו אנד סאנס מתרחבת עכשיו בארץ ואני מתמקד בזה. אבל אני לא שוכח את ניו יורק. גם אם אין לי עדיין שם מסעדה, אני מבשל שם. למשל, אני טס בעוד כמה חודשים כדי להכין ארוחת חמין בניו יורק".  בניו יורק יש כיום כ-30 מסעדות עם קשר ישראלי בין אם המדובר בשף ישראלי או מסעדן ישראלי. השאלה הנשאלת שוב היא האם כדאי בכלל לפתוח מסעדה בניו יורק?



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות