בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

הפיצרייה המפתיעה באשדוד נמצאת במיקום לא צפוי

באחד הרחובות הוותיקים והמרכזיים בעיר תמצאו בית קפה קולינרי שהוא למעשה גם פיצרייה, גלידרייה, מוקד בילוי לילי פוטנציאלי ובעיקר – הוכחה ניצחת כי הקולינריה באשדוד על המפה

9תגובות
פיצה עם עגבניות מיובשות ובזיליקום ב"ברביני"
רותם מימון

בשקט בשקט, לאט ובביטחון, נהפכה אשדוד למעצמה קולינרית בזעיר אנפין, שקטה וצנועה, אבל נוכחת בכל זאת ובעלת אופי ומגוון ייחודי לה. אולי זו הקרבה לים, אולי המרחק מתל אביב, אולי המרקם האנושי או הרקע התרבותי, אולי אלו כל המשתנים יחד שהופכים את אשדוד לבירה הקולינרית של הדרום (הקרוב) בצעדים קטנים אך בטוחים. כעיר נמל, היא באופן טבעי משופעת מסעדות דגים ופירות ים, חלקן נהפכו עם השנים למוסדות אשדודים ("אידי") וחלקן חדשות יותר ("פסקדו" למשל) הן אולי חשובות לא פחות, כשהן מוכיחות כי אוכל כשר יכול גם להיות סקסי ובעיקר – מסמנות בעיר איזו פריחה והתעוררות מחודשות. ואולי, על הדרך, גם מזכירות לתל אביב כי יש מי שנושפת בעורפה מדרום, אבל זה לא נגמר שם.

למסעדות הדגים ופירות הים מצטרפים לא מעט מטבחונים, דוכני רחוב ובתי אוכל קטנים ששומרים על אופיים במשך שנים, ביניהם חנות הדגים והמסעדה "ז'קוב דגים" או "מאמא רחל" שמתקינה תבשילים מהמטבח המרוקאי בגן ציבורי; יש ייצוג נאה גם למטבח האסיאתי – ולפחות  שתי מסעדות איקוניות ("נמסטה" ההודית ו"רונג'אן" התאית) והמצטרפים החדשים (יחסית) לחבורה שנמצאים בצמיחה מתמדת שהיא לכשעצמה מרשימה: מוקדי בילוי לילי אזוריים ולא מעט ייצוג למטבח האיטלקי.  בית הקפה "בּרבּיּני" שנפתח ממש באחרונה, הוא כיציר כלאיים של שני האחרונים. מצד אחד, הוא נולד בכלל כבית קפה קולינרי עם דגש על המטבח האיטלקי ובמיוחד, על מנות פסטה. בין לבין, התפתח גם לפיצרייה של ממש עם טאבון שיובא במיוחד מאיטליה וגלידרייה עם שלל טעמים שלא תמצאו בנקל במקומות אחרים, גם אליהם מיד נגיע. לבסוף, עם מגוון נאה של יין ובירות מהחבית ועם לא מעט רוח גבית צעירה מצד הבעלים שמגיעים מתחום חיי הלילה – כמעט באופן אירוני, זהו בית קפה עם פוטנציאל לא מבוטל להפוך למוקד בילוי לילי. אבל לפני זה, הבה נשוב רגע להתחלה עם קצת רקע.   

לפני קצת פחות מחודש נפתח להרצה ה"ברבריני", בית הקפה האיטלקי-אשדודי שהקימו יחד צמד צעירים, שי אמר וגון רווה, שעולם הקולינריה וחיי הלילה לא זרים להם. במקרה של אמר, הוא בדיוק ציין עשור של פעילות בחיי הלילה כשעבד, בין השאר, בבר האשדודי "נאפופו"; ובמקרה של רווה, הוא צבר את הקילומטראז' הקולינרי-בלייני שלו דווקא בתל אביב, כשלמשפחתו מספר עסקים מוכרים בעיר – בית הקפה "זוריק" ברחוב יהודה מכבי וברי היין "אל וסינו" בקצהו הצפוני של אבן גבירול ו"שאטו שועל" בשדרות בן גוריון בואכה ככר רבין. כעת, עם הפתיחה של "ברבריני" הם הגשימו יחד איזה חלום משותף – לפתוח פיצרייה. באחרונה אומנם הפכה בהמשך גם לגלידרייה, את הכל מכינים כאן, ואומנם התוכנית המקורית הייתה התרכזה סביב 'רק' בית קפה איטלקי שמכינים בו פסטה. מפה לשם, הם מספרים, הצטרפו הפיצה והגלידה כשהכוונה היא שהמקום ("אנחנו עוד חוקרים את זהותו", הם מודים) ישמור בכל זאת על פורמט של בית קפה קליל עם אוכל, כזה שכולם יוכלו ליהנות בו.

  כוס עם כדורי גלידה - פיסטוק דובדבני אמרנה וגלידת במבה ב"ברבריני"
רותם מימון

אז מה אוכלים פה?

אומנם "הרבה עוד עשוי להשתנות" אבל בין המנות המשובצות בתפריט ההרצה של המקום המתהווה תמצאו, ברוח בית הקפה – ארוחת בוקר ישראלית שכוללת שתי ביצים לבחירה, ירקות טריים חתוכים גס, שישה מטבלים מתחלפים, פוקצ'ה שמכינים בטאבון, מוזלי, שתייה חמה ומיץ טבעי שסוחטים כאן (52 שקלים); או לחלופין, ובסימן בוקר איטלקי – שקשוקה איטלקית מוגשת במחבת לוהטת עם פרוסות מוצרלה טרייה ובזיליקום, רוטב עגבניות איטלקיות, פוקצ'ה (ביתית) וסלט ירקות (45 שקלים); בשבת בבוקר מציעים כאן ג'חנון עם רסק עגבניות, סחוג וביצה; ובחולין תמצאו פה, נכון לעכשיו, טוסטים שונים, סלטים כמו סלט גינה עם ויניגרט זעתר, אנטיפסטי או קפרזה (38-48 שקלים); מרק ופסטה שמשתנים על בסיס יומי (29 שקלים ו-40 שקלים בהתאמה) וכמובן, פיצה. בין סוגיה השונים תמצאו למשל פיצה בּיאנקה לבנה עם רוטב שמנת, בצל, פטריות ופטרוזיליה; פיצת "כוחה" עם ארטישוק א לה רומנה, ביצת עין ושמן כמהין; פיצת "וואי וואי" עם אננס, פלפל חריף וגבינת פטה; פיצת אנשובי עם קונפי שום; מרגריטה קלאסית ועוד (40-52 שקלים).

בגזרה המתוקה, בחלק המוקדש לגלידרייה, תמצאו טעמי הגלידה מיוחדים שמכינים פה ואפשר כי לא תמצאו בכל גלידרייה. בין טעמי הגלידה: בננה בראוניז, קרמל מלוח ובוטנים, במבה נוגט (כנראה טעם הגלידה שנולד כמאנצ' אולטימטיבי), שוקולד לוז בלגי ומקופלת לבנה, שוקולד מריר טבעוני וסורבה מנגו צ'ילי (10 שקלים לכדור גלידה; 18 שקלים לשני כדורים; 25 שקלים לשלושה כדורים; 18 שקלים לקוקילידה; 45 שקלים לחצי ליטר גלידה; 80 שקלים לליטר). זאת ואפילו עוד, תמצאו כאן גם קינוחים דוגמת צנצנת "בּרבּיני" – שכבות של פירות יער, קרם חלווה עם שוקולד לבן, קראמבל וקוביות פאדג' קקאו; שיפודי וופל בלגי בייצור ביתי עם כדור גלידה לבחירה, סירופ שוקולד ופירות עונה; פאי לימון ומרנג עם סורבה לימונצ'לו; עוגת שוקולד פאדג' נטולת גלוטן; עוגת גבינה אפויה; צלוחית של תשע עוגיות (ב-12 שקלים); אפוגטו שמשדך בין כדור גלידה לאספרסו, ועוד (29 שקלים לקינוחים; 8 שקלים לתוספת כדור גלידה לכל קינוח). אם כדי לשטוף את כל הטוב או בשביל לממש את הפוטנציאל הלילי, תמצאו חלקת אלכוהול נאה בתפריט שמתחילה בבירות מהחבית, עוברת דרך כוסות ובקבוקי יין במחירים נוחים להפליא באופן יחסי (25 שקלים לכוס; 95 שקלים לבקבוק) ונחתמת במגוון מצומצם של קוקטיילים בגוון איטלקי אבל בהכרח, כקמפרי תפוזים ומוחיטו 'ברבריני' (40 שקלים).   

ברבריני, רוגוזין 74, אשדוד. שעות פעילות: יום א'-שבת: 8:00-00:00. 08-8554545.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו