בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מה קורה כשסומלייה ומיקסולוג נפגשים על הבר?

זו לא התחלה של בדיחה, זו התחלה של בר חדש בחיפה. הכירו את "בטארד", בר הקוקטיילים שהוא גם בר יין שמלהיט את העיר התחתית

8תגובות
בטארד בר קוקטיילים בחיפה
רמי שלוש

אין ראוי יותר מהשם "ממזר" בצרפתית כדי לרמז על השידוך המשונה אך מתבקש בין בר יין לבר קוקטיילים תחת קורת גג אחת. "בטארד" הוא יציר הכלאיים הזה, נפתח לפני שבועיים להרצה בחיפה ומצטרף ל"וספר", בר הקוקטיילים הסמוך שפועל בעיר התחתית קצת יותר משנתיים. למעשה, שם נפגשו לראשונה צמד הבעלים, רומן גורביץ' ואנדריי "טאקי" פרנקל – הראשון הוא סומלייה והשני מיקסולוג. 

אוהבים לאכול בחוץ? הצטרפו לקבוצת הפייסבוק של מדור האוכל

"אנדריי היה מיקסולוג ב'וספר', ואני הייתי מגיע לשם כלקוח", משחזר גורביץ'. "נפגשנו על הבר והפכנו לחברים. באיזשהו שלב, בנפרד, התעורר אצל שנינו הרצון לצאת לדרך עצמאית, להקים מקום חדש, ופשוט החלטנו לאחד כוחות", הוא מספר. בעוד פרנקל צבר ניסיון כמוזג בברים כמו ה"וספר", ה"דיוּק", "223" התל אביבי ולתקופה קצרה מזג גם במוסקבה ופלורידה; גורביץ' עבד בעיקר כסומלייה, בחנות ובר היין "בקבוקים", בהדרכות יין ובשיתוף פעולה עם חברות כמו "איש הענבים", העוסקות בקידום של תרבות היין והשתייה בישראל.    

קוקטייל "Made in Haifa" על שולחן מאולתר מחבית יין
רמי שלוש

משהחליטו השניים לפתוח מקום יחד, היה ברור כי יהא זה בר המתמקד באלכוהול, בדגש על יין וקוקטיילים כאחד. "בטארד" הוא מה שנוצר מהשילוב הזה, ואת הרוב בו בנו מאפס, הם מספרים, עם קצת עזרה מחברים – את הבר עצמו ואת התצוגה שלו; השולחנות מאולתרים מחביות יין ואת מכונת הקרח האימתנית קיבלו בירושה מבר ה"פרנץ' 57" אחרי שנסגר. "זו אחת ממכונות הקרח הכי טובות בארץ", אומר גורביץ' בגאון ומסביר, "היא מייצרת קרח צלול, יש לה קיבולת ענקית וקצב ייצור גבוה".

לפי פרנקל, מעבר לרעיון שהמקום יעמוד על שתי רגליים – האחת של היין והשנייה של הקוקטיילים, עיקרון נוסף שהשניים שמו לעצמם לקדם הוא ההנגשה שלהם. "יש לפעמים איזו בושה של אנשים לשאול, אולי במיוחד על יין ומבחינתי, חשוב לי קודם כל שכל אחד ואחת ייהנו כאן, אני רוצה שלקוחות ירגישו בנוח. יש למשל דברים שעד לא מזמן היה לא לגיטימי לערבב, כמו ויסקי, זה היה כמו חילול הקודש. אז לא, פה הגישה היא הרבה יותר משוחררת ומוכוונת לקוח. העיקר הוא באמת שיהיה לכולם טעים ונעים", הוא אומר. "אנחנו קודם כל נותני שירות ואם לא נייצר את האווירה המתאימה בה לקוח או לקוחה יוכלו לשאול על המילה המוזרה בתפריט, אז מבחינתי לא עשינו את עבודתנו נאמנה", מוסיף גורביץ'. בהתאמה, הם מדגימים את הגישה גם דרך התפריט, שיש בו איזו תעוזה להציע משקאות שעד לאחרונה לא היה ניתן למצוא בנקל בין תפריטי קוקטיילם, אם זה ויסקי ואם זה ערק, "טובּי 60" או השילוב בין האחרונים. 

מה שותים ומה אוכלים פה?

"בגדול, זה בר יין וקוקטיילים, כך שבאופן טבעי האוכל נמצא כאן על תקן המלווה הנכון לאלכוהול", אומר גורביץ ומיד מוסיף: "אבל בכל זאת חשובה לנו מאוד האיכות, כך שגם אם מדובר בפלטת גבינות ונקניקים ליד יין, זו תהיה פלטת גבינות ונקניקים משובחת מאוד". בינתיים, פלטת הגבינות עוד לא נוספה לתפריט, אבל כן ניתן למצוא בו כבר עכשיו מנות שנאה לספוג בהן אלכוהול, כמו הרינג עם שמנת חמוצה, בצל סגול ולחם ארטיזנלי; כריך קורנביף עם חרדל, קורנישונים, חסה, עגבנייה וגבינת גאודה; וסלט "עלים שמצאנו" עם גבינה כחולה או בלעדיה, עגבניות שרי, בצל, צלפים, צנונית, ארטישוק צלוי, וינגרט חרדל ומייפל.  

קוקטייל Keep it Mellow על בסיס רום בקרדי, ליקר אמרטו, בננה, מיץ אננס, לימון ומרשמלו ב"בטארד"
רמי שלוש

בגזרת המשקאות המשכרים, תמצאו ייצוג נאה לתזקיקים מקומיים וחיפאיים בפרט, כמו "טוּבי 60", אותו תזקיק הדרים שהרבה עלילות נקשרו בשמו (זה גת? זה מיצוי קליפת לימון?) ו"ערנבים", משקה אלכוהולי שמשדך בין ערק לענבים. למעשה, תמצאו כאן קוקטייל אחד ("Made in Haifa" שמו) שמערבב בין שניהם לכדי ממזג אחד שכולו גאווה חיפאית. קוקטייל אחר ("יונה חיפאית") אותו מכנים כאן גם "אושר בכוס" מבוסס על טובי 60, מרטיני ביטר, אננס, קוקוס, פסיפלורה ולימון. עוד בגזרת הקוקטיילים: "Keep it Mellow", המבוסס על בקרדי אוק ארט, ליקר אמרטו דיסארונו, לימון, מיץ אננס, בננה ומרשמלו חרוך כקישוט אכיל; קוקטייל בעל שם היתולי ("הרגע השתחררתי מצה"ל") המבוסס על וודקה, ריבת דובדבנים, לימון, במבה וקציפת קולה; ואולי השוס הייחודי למקום  – ג'ין וטוניק במזיגה מהחבית. בנוסף, תמצאו פה כמובן גם תפריט יין רחב ומשתנה, עם מגוון נאה של יינות הפתוחים לכוסות (סביב ה-40, נכון להרגע), "מגוון שרק יילך ויגדל", מבטיח גורביץ'. מחירים במהלך ההרצה: 30 שקלים לג'ין וטוניק במזיגה מהחבית; 40 שקלים לקוקטיילים; 46-60 לכוסות היין. 26-38 שקלים למנות בתפריט האוכל. 

עבור ההרפתקנים, יצרו כאן תפריט אלטרנטיבי שכולל טעמים "קיצוניים יותר" כפי שמתארים זאת השניים, ובו למשל, קוקטיילים דוגמת "תבחינים ומצוקות", קוקטייל בּערה חריף שכרגע מרכיביו עלומים אך הם כן מוכנים לגלות כי מוסיפים לתוכו גולגולת שוקולד גדולת מימדים עם צ'ילי חריף ומלח ים אטלנטי. "זו רק הצצה לתפריט הזה, שהוא פחות לקהל הרחב, אלא יותר למי שמחבבים טעמים קיצוניים כשלי", מסביר פרנקל. "אם הייתי מוסיקאי, אז שמות הקוקטיילים האלו היו ודאי שמות השירים באלבום, אבל אני לא מוסיקאי, אני ברמן. אז אלו הקוקטיילים". בהמשך, הוא מסכים לספר על קוקטייל נוסף מתוך התפריט ה'גנוז' שנקרא "להתראות איזון" והעניין בו הוא שאומנם "הקוקטייל עצמו יוצא מאוד חמוץ ולא מאוזן בכוונה" אבל הוא מוגש עם סוכריית מציצה זעירה, קסומה ואדומה כשני, שמשנה את טעמו של הקוקטייל באורח פלאי. הסוכרייה המסתורית, נהרוס למי שלא מכיר את הטריק, מבוססת על מיצוי טבעי של "פרי הקסם", תות ייחודי (חפשו אותו בגוגל בשם הלועזי: Synsepalum dulcificum) שלמעשה משנה את הטעם של מאכלים ומשקאות חמוצים לאין שיעור ולמשך 30 דקות. מה שנולד מכל זה, הוא קוקטייל שמרגיש (כנראה) קצת כמו אסיד לבלוטות הטעם. 

קוקטייל בשם "תבחינים ומצוקות" שיש בו גוגולת ענקית משוקולד צ'ילי ומלח ים אטלנטי - דלג

TRIALS & TRIBULATIONS 2.0

A post shared by Andrey Taki Frenkel (@takihc) on

"אנחנו אוהבים את כל המשחקים האלה", אומר פרנקל, ומספר בתוך כך כי הם אפילו מתכוונים להציע מפעם לפעם משחק אסוציאציות בו הלוקוחות יזרקו שלוש מילים אקראיות ויקבלו משקה שאמור להתאים, לפי שלוש מילים בלבד, לציפיות. "הרעיון הוא שאף פעם לא יהיה משעמם כאן וכמובן, ברמה הרחבה יותר – לפתח קהילה, לייצר מודעות ושיח סביב כל מה שנוגע לאלכוהול, דרך מקום נעים שאפשר ורצוי לדבר בו על מה ששותים", מסכם גורביץ'. 

בטארד, חיאט 1, חיפה. שעות פעילות בתקופת ההרצה: ב'-ש': 20:00 ועד אחרון הלקוחות. בהמשך ייפתח המקום החל מהשעה 18:00. טלפון: 054-5890902. 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו