בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

עומר מילר פותח פיצרייה חדשה

סמוך לדוכן ההמבורגר של מילר ברוטשילד, תפתח בקרוב גם הפיצרייה. בתפריט: פיצות מטורללות עם שלל תוספות ואווירת מסיבה. "אני רוצה להגשים לאנשים חלומות", מעיד השף על פיצתו

27תגובות
עומר מילר
איליה מלניקוב

פיצה היא ההמבורגר החדש, כך מסתמן. אחרי פריחה של סצנת ההמבורגר המקומית, בה קמו לא מעט דוכני המבורגר ומזללות שהתרחבו למיני רשתות, ביניהן גם "סוסו אנד סאנס" של השף עומר מילר, הגיעה תורה של הפיצה. פתאום אפשר למצוא בכל פינה פיצרייה, אם בתל אביב (כמו "ארציאלי" החדשה) אבל גם מחוצה לה (כמו "ברביני"). כעת, עומד מילר, שדוכן ההמבורגר שלו בקצה רוטשילד הפך די מהר לאימפריית המבורגר קטנה עם שלושה סניפים, ואף פתח בהמשך גם את "אבו סוסו" ביפו ואת קליפסו, מסעדת החוף בפרישמן, מיישר קו ופותח פיצרייה. "זו הולכת להיות פיצרייה שתגשים לכם את כל הפנטזיות", כך הוא מבטיח עוד בטרם נפתחה רשמית.


בשבועות האחרונים מילר עובד במרץ על פתיחת פיצרייה חדשה, יחד עם שותפו למיזמים האחרונים, איש הלילה והמסעדן דוד טור. הפיצרייה, אשר נקראת כרגע "סבא" (שם זמני), תתפוס את מקומה של מסעדת "שיפודי אירופה" שנסגרה לאחרונה, בשדרות רוטשילד בתל אביב, לא רחוק מהסניף המקורי של "סוסו אנד סאנס".

עומר מילר, העיר מלאה פיצריות. מה פתאום פיצה? 

"מה שעשינו להמבורגר אנחנו רוצים לעשות גם לפיצה", אומר מילר. "גם המבורגרים יש הרבה אבל בחוויה שלנו ושל החברים שלנו, סוסו יש אחד. כי זה לא רק המבורגר, זה הרבה מעבר. גם הפיצה תהיה כזו", הוא טוען. "דוד טור ואני לוקחים כל דבר לקצה. ובהקשר של פיצה, בעיניי זה לא רק בצק עם רוטב עגבניות וגבינה אלא כר נרחב למלא באפשרויות. למשנתו, פיצה היא משטח שאפשר למלא ברטבים, לקשט באינספור גבינות ובאלף ואחת תוספות.

"בשנה האחרונה החיים שלי עברו תהליך מטורף, בתור שף, העשייה שלי ב'סוסו' חשפה אותי לעולם ממוקד בצורה מטורפת. העבודה על לייצר מוצר אחד, אין ספק שהיא לקחה אותי לרמות הכי מדויקות של הדבר הזה: החל מבחירת תערובת הבקר, שצריך להיות הכי איכותי, דרך ניסיונות למצוא את הספק הנכון או המתכון הנכון לייצור לחמנייה מושלמת ועד בחירת הירקות", הוא משחזר. "רק היום ביליתי שלוש שעות בשדה עם גדעון מחברת 'עלה-עלה' כדי לבחור חסה לסוסו. בחודשים האחרונים כבר נוצרו חלקות שלמות שמוקדשות רק לסוסו, בהן מגדלים לנו את החסה שלנו. גדעון אומר שזו הגשמת חלום גם מבחינתו, כי הוא היה רוצה שלכל שף יהיו הערוגות שלו. הדבר הזה מתחבר לי גם לפיצה. בא לי לעשות עוד דבר שהוא אחד, להתמקד בו, לעשות אותו הכי טוב שאפשר, להפוך אותו למרכז ופיצה היא הדבר הזה, וחלום ילדות שמתגשם".

בתור מי שמוסיף סלט ביצים להמבורגר, מה תוסיף לפיצות?

"אז פה זה הולך להיות עוד יותר משוגע. אני רוצה שאנשים יאכלו פה את פיצת החלומות שלהם, שיקבלו מגש עגול שיגשים להם את כל הפנטזיות. אין מי שלא אוהב פיצות. כולם אוהבים פיצות והמשחק איתן הוא אינסופי. אז כשחומרי הגלם הם איכותיים והרעיונות הם יצירתיים אני חושב שאפשר לעוף עם זה".

מה צפוי לנו פה ?

הפיצה של עומר מילר, עם ביצת עין מעליה - דלג

טוב בואו נעשה סדר. כן, אני פותח פיצריה, וכן, יש לי כתם לידה על הרגל בצורת ארנב (וגם התחתנתי עם אחת כזו). תמיד חלמתי על פיצריה שכונתית בגובה העיניים. כזאת שמכינים לך במיוחד ברגע שביקשת, בלי "לחמם" ובלי חרטות. פיצריה עם מיליון תוספות לבחירה, ומלא זוהר ארגוב ברקע. כזאת שמגישה פיצה אישית, בגודל אחד, בלי סלייסים ולא לפי משקל חס ושלום לא עלינו. פיצריה שלוקחת את כל החלומות והשדים שלך ושמה אותם על בצק ומשחררת אותך לרוטשילד. אז רציתי, תמיד. אבל הייתי עסוק בדברים אחרים (לאחרונה מוצא עצמי מעט עמוס). לפני חודשיים הסתכלתי למוות בעיניים. אין צורך לזעזע בפרטים, אבל בואו נאמר שהחוויה הזאת גרמה לי לחשוב על דברים מחדש. הגיע הזמן להפסיק לדחות ולהתחיל להגשים וגם כי סבא תמיד אמר שדחיינות זה לחלשים. אז בואו נעשה סדר. כן, אני פותח פיצריה, וכן, בניגוד לשטויות שעיתונאים כותבים באתרי אינטרנט השקענו המון בפיתוח בצק בלתי נשכח, וכן, יהיו מיליון תוספות משוגעות כדי שכל אחד מכם יוכל להגשים את החלומות הכמוסים שלו ולהתפוצצ על הבצק, והכי חשוב זה מה שסבא תמיד אמר - הולך להיות שגעון במועדון.

A post shared by Omer Miller (@omermiller) on

"לא אדקלם את כל התפריט כי הוא רחוק מלהיות סגור, כרגע אנחנו עוד נמצאים במעין הרצה סגורה, עושים נסיונות עם רענן נוסל (הפיציולו), בודקים, מכינים, שומעים. מה שאני כן יודע להבטיח זה שיהיו שישה רטבים שאנחנו עובדים עליהם, כולל בסיס שהוא טבעוני". מעבר לרוטב העגבניות הקלאסי ואחד טבעוני, מילר יודע להבטיח רוטב לבן על בסיס שמנת, ובין התוספות שאפשר יהיה להעמיס על גבי הפיצה: גבינות, בשרים, דגים, פירות ים, ביצים ואפילו ממרח שוקולד ובננות. "גם מבחר הירקות שאפשר יהיה להוסיף הוא אדיר", מוסיף מילר ומספר כי הכוונה היא ללכת גם על ירקות שהם פחות שגרתיים ועל ירקות וחומרי גלם בשיא עונתם ולשדכם לפיצה. "כל מה שאנשים אוהבים יהיה פה, כמובן שיש נסיון לא ליפול לקיטש וכן להשקיע מחשבה במה שיכול לעבוד ומתחבר". בנוסף, מספר מילר כי הפיצה כאן לא תוצע כמשולשים אלא כפיצה אישית בגודל אחיד, מעליה אפשר יהיה לשים בעצם כל שילוב שרוצים מתוך האפשרויות המוצעות, או ללכת על אחת מהפיצות המובנות מראש. "הפיצות המובנות מבוססות על שילובים שאני בונה לפי הטעם שלי", מחדד. "כרגע השילובים עצמם עוד לא סגורים כאמור, אבל מה שבטוח הוא שזה יהיה מקום כיפי עם אוכל טוב, מוסיקה שמחה  מקום שאנשים אוהבים לצאת אליו, להיפגש בו, ויהיה גם מלא אלכוהול", הוא מבטיח.

פיצריית סבא (שם זמני). שדרות רוטשילד 9, תל אביב. הפתיחה בקרוב. 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו