בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

אחרי כמעט שנתיים של פעילות, מסעדת גריג נסגרת

בהודעה שפירסם הערב השף עידו פיינר בפייסבוק, הודיע על סגירת המסעדה באמצע החודש הבא. "אנחנו פה כדי להישאר, פשוט במסגרת אחרת", הבהיר בהמשך

2תגובות
מסעדת גריג
אילן אסייג

שנת 2018 אומנם רק החלה, אבל כבר הספיקה להרשם כשנה קשה למסעדנות, כשדרך גל של סגירות מתוקשרות היא ממשיכה מגמה שהחלה עוד בשנים קודמות. רק בחודשיים האחרונים נתבשרנו על סגירות של מספר מסעדות, ברים, בתי קפה ובתי עסק שונים, שניים מתוכם אף נופלים תחת מה שניתן לכנות "מוסדות" מוערכים. הראשון הוא מסעדת "אורנה ואלה", על 25 שנות פעילותה ברחוב שינקין בתל אביב; השני הוא "קפה באצ'ו", שאחרי 22 שנה הפך בעצמו לשם נרדף לעולם הולך ונעלם, מעין שמורת טבע נכחדת בדמות תרבות בתי הקפה התל אביבית.

כעת, מגיע גל הסגירות גם אל "גריג", מסעדתם של השף עידו פיינר (יוצא "מול ים") ואיש היין אורי כפתורי, המשובצת על רחוב אחד העם בתל אביב כמעט שנתיים. מאז שהוקמה, אולי עוד לא קנתה לה המסעדה את הכינוי "מוסד" אך לא בנקל הרוויחה הרבה הערכה – דרך קהל המורכב מחובבי אוכל רבים היודעים לדבר בשבחה ולפחות פרס אחד שקצרה ("הפתיחה החשובה ביותר") במסגרת תערוכת המזון "Culinary" השנתית. למרות בסיס סביר להאמין, עד כמה שאפשר בתקופה חשוכה זו, כי מדובר במסעדה הנמצאת כאן כדי להשאר, הודיע הערב (שבת) פיינר, על הסגירה הצפויה. "לפני קצת פחות משנתיים זכיתי להגשים את חלום חיי ופתחתי את גריג", כתב בעמוד הפייסבוק שלו. "במהלך התקופה, החלומות השתנו מפעם לפעם, וכמו שתמיד אמרתי: 'אנחנו נהנים מכל רגע ומגשימים את החלום וביום שזה לא יקרה, נסגור'. הייתה תקופה מדהימה והגשמת חלום ראשון בדרך לחלומות הבאים", הוסיף וחתם ברוח אופטימית: "זה לא פוסט פרידה, אנחנו עדיין פה".

הודעת הסגירה של השף עידו פיינר - דלג

אודות הסגירה הצפויה, חשוב לפיינר להדגיש כי לא מדובר בעוד אחת מני סגירות עצובות רבות. בשום שלב הוא לא מבקש להצביע, דרך סגירת מסעדה אחת, על שקיעתן של המסעדות המסורתיות, אל מול פריחת המזללות (בין אם זה המצב או לאו). "אנחנו באמת סוגרים בטוב", הוא מתעקש, וזה המסר שחשוב לו להעביר. "אני זוכר שלפני כמעט שנתיים, במהלך פתיחת המקום ותוך כדי חבלי לידה לא פשוטים, אמר לי באיזו פעם הצלם חיים יוסף: 'אחי, שחרר, יש דברים חשובים יותר בחיים', ואני אמרתי לו אז בתגובה שאין שומדבר בחיים שחשוב לי יותר מהמסעדה", הוא משחזר מהעבר הלא רחוק. "שנתיים קדימה, ויש לי אישה מדהימה שנכנסה אל חיי ואוטוטו תיוולד לנו בת, ואני מבין שאולי יש דברים חשובים יותר בחיים", הוא אומר ועוצר רק לרגע. "אחרי לא מעט קשיים, אני יכול להגיד שהסגירה לא מגיעה ממקום רע, אלא מאהבה והשלמה. הייתה לאורי ולי הזדמנות יציאה מהמסעדה, כי נגמר לנו חוזה השכירות, והחלטנו ללכת על זה. דווקא עכשיו, המצב הכלכלי היה 'טפו טפו' טוב ויציב, אז החלטנו לנצל את ההזדמנות ולצאת ללא הפסדים", מסביר. "פשוט הגענו להבנה שבקונסטלציה הנוכחית של המקום, אני צריך להיות שם כל הזמן, מציץ מהחלון (שמפריד בין חלל המסעדה למטבח, ר"ק) ובשלב הזה של החיים זה אולי פחות מתאים", כך פיינר. "או כמו שאמר לי אורי שבוע שעבר – עכשיו, סופסוף, נוכל ללכת יחד לאכול ארוחת ערב בחוץ, ואיזה כיף. חוץ מזה, אנחנו מתים על התחום הזה, אנחנו פה כדי להישאר, פשוט במסגרת אחרת", הוא מסכם את מה שנראה כמו סגירה שכולה מבט אל הכוס המלאה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו