בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

גם השף ארז קומרובסקי בדרך לניו יורק

אחרי שנים של העדרות ממטבחי מסעדות, השף ארז קומרובסקי חוזר לזירה במיקום מפתיע - ניו יורק. הצפי: מסעדה ישראלית בלי פיתות בתפריט

12תגובות
ירון קמינסקי

השף ארז קומרובסקי מתכנן לפתוח בשנה הקרובה מסעדת פיין קז'ואל, כדבריו, בניו יורק. בכך יצטרף קומרובסקי לשורה של שפים ישראלים הפועלים בניו יורק ו/או מתכננים לפעול בה.

התכנית של קומרובסקי המבקר בימים אלה בארצות הברית, היא ליצור מסעדה פיין קז׳ואל ופתיחה זו מסמנת למעשה את חזרתו של השף לזירה המסעדנית, אחרי היעדרות בת עשר שנים ממנה מאז עזב את רשת "לחם ארז" אותה הקים, בשנת 2008. "זו תהיה מסעדה ישראלית או יותר נכון מסעדה עם DNA ישראלי. האוכל יהיה אוכל בריא. לא יהיו שם פיתות", אמר בקריצה והתייחסות לפתיחות הישראליות האחרונות בניו יורק. קומרובסקי אומר כי הוא חבר למשקיע ישראלי ולמשקיע אמריקאי ובימים אלה הם מחפשים את המיקום הנכון, אך סירב להתייחס לשמות המשקיעים.

כאשר הוא נשאל לגבי המועד של פתיחת המסעדה, קומרובסקי נשמע זהיר ומדבר על תקופה של חצי שנה עד שנה.

התכנית של קומרובסקי מצטרפת לתופעה ההולכת מתרחבת של שפים ישראלים הפועלים בניו יורק אם מתוך רצון להצליח בעיר הגדולה הנחשבת לאחת הבירות הקולינריות בעולם וגם על רקע הקשיים של מסעדות לפעול בישראל. לכך מסייעת הפתיחות בניו יורק לאוכל ים תיכוני כולל אוכל המגיע מישראל.

בין השפים הישראלים הידועים בארץ הפועלים כאן נמצאים השפים מאיר אדוני שפתח את מסעדת נור ולאחרונה הצטרף גם השף ואייל שני, שפתח בשבוע שעבר את המנזון. בעלי קפה לנדוור ומסעדת השף מלגו ומלבר מתכננים אף הם לפתוח מקום בעתיד הלא רחוק. בנוסף פועלים בעיר שורה של שפים ישראלים, רובם פחות מוכרים בארץ.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו