גם השף ארז קומרובסקי בדרך לניו יורק

אחרי שנים של העדרות ממטבחי מסעדות, השף ארז קומרובסקי חוזר לזירה במיקום מפתיע - ניו יורק. הצפי: מסעדה ישראלית בלי פיתות בתפריט

חיים הנדוורקר
ניו יורק
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
צילום: ירון קמינסקי
חיים הנדוורקר
ניו יורק

השף ארז קומרובסקי מתכנן לפתוח בשנה הקרובה מסעדת פיין קז'ואל, כדבריו, בניו יורק. בכך יצטרף קומרובסקי לשורה של שפים ישראלים הפועלים בניו יורק ו/או מתכננים לפעול בה.

התכנית של קומרובסקי המבקר בימים אלה בארצות הברית, היא ליצור מסעדה פיין קז׳ואל ופתיחה זו מסמנת למעשה את חזרתו של השף לזירה המסעדנית, אחרי היעדרות בת עשר שנים ממנה מאז עזב את רשת "לחם ארז" אותה הקים, בשנת 2008. "זו תהיה מסעדה ישראלית או יותר נכון מסעדה עם DNA ישראלי. האוכל יהיה אוכל בריא. לא יהיו שם פיתות", אמר בקריצה והתייחסות לפתיחות הישראליות האחרונות בניו יורק. קומרובסקי אומר כי הוא חבר למשקיע ישראלי ולמשקיע אמריקאי ובימים אלה הם מחפשים את המיקום הנכון, אך סירב להתייחס לשמות המשקיעים.

כאשר הוא נשאל לגבי המועד של פתיחת המסעדה, קומרובסקי נשמע זהיר ומדבר על תקופה של חצי שנה עד שנה.

התכנית של קומרובסקי מצטרפת לתופעה ההולכת מתרחבת של שפים ישראלים הפועלים בניו יורק אם מתוך רצון להצליח בעיר הגדולה הנחשבת לאחת הבירות הקולינריות בעולם וגם על רקע הקשיים של מסעדות לפעול בישראל. לכך מסייעת הפתיחות בניו יורק לאוכל ים תיכוני כולל אוכל המגיע מישראל.

בין השפים הישראלים הידועים בארץ הפועלים כאן נמצאים השפים מאיר אדוני שפתח את מסעדת נור ולאחרונה הצטרף גם השף ואייל שני, שפתח בשבוע שעבר את המנזון. בעלי קפה לנדוור ומסעדת השף מלגו ומלבר מתכננים אף הם לפתוח מקום בעתיד הלא רחוק. בנוסף פועלים בעיר שורה של שפים ישראלים, רובם פחות מוכרים בארץ.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ