בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

סוף תקופה: עקב מחסור בכוח אדם הבראסרי ייסגר בלילות

אחרי 15 שנות פעילות מסביב לשעון, הבראסרי של קבוצת R2M נאלץ לסגור את המסעדה בלילות באמצע השבוע. הסיבה: מחסור בכוח אדם

23תגובות
בראסרי
דניאל בר און

לאחר חמש עשרה שנות פעילות, משנה הבראסרי התל אביבי קונספט וסוגר דלתות בשעות הלילה הקטנות וזאת החל מהשבוע. בין הימים שבת עד רביעי, יפעל המקום משעות הבוקר (07:30) ורק עד אחת בלילה. בלילות חמישי עד שבת, מבטיחים פה לפעול כרגיל, 24 שעות, ולהמשיך להאכיל את בלייני העיר באוכל סופג אלכוהול, עשוי כהלכה.

מיום פתיחתו בסוף שנת 2002 היה פתוח הבראסרי במתכונת של 24/7. באותה תקופה, על אף שתל אביב סומנה עוד קודם כעיר ללא הפסקה, הקונספט של מקום שפועל בכל שעות היממה בלב העיר, היה שמור עד אז בקושי לפיצוציות. אפילו AM:PM עוד לא ממש נולדו. למעשה, מלבד דיקסי, אף מסעדה בעיר באותה התקופה לא עבדה 24 שעות. זמן קצר לאחר הפתיחה, הפכה בראסרי לסמן תל אביבי מובהק שלא רק פתוח כל היום, אלא גם מגיש משעות הלילה המאוחרות ארוחות בוקר דקדנטיות, כריכים מושקעים וביצים בשלל צורות. לצד ארוחות הבוקר המוקדמות בלטו במקום גם תפריטים מתחלפים אחרים כמו תפריט הערב ותפריט לילה שהציע גם הוא ביצים עלומות על סלמון ותרד על לחם קלוי, אגז בנדיקט, קרוק מדאם ועוד.

לימים, עם פתיחתו של הבייקרי הסמוך, שמנפק מאפי בוקר מתוקים ומלוחים, התרחב המבחר המוצע בבראסרי וכיום מעסיק המקום 150 עובדים ומשרת כאלף סועדים בכל יום. "מצוקת כוח האדם בענף גדולה והגיעה גם אלינו", אומר אורן שנבל ממנהלי הקבוצה. "כשיש מחסור מנסים להתרכז בשעות החזקות". בעקבות זאת, החליטו לצמצם את שעות הפעילות באופן משמעותי ולרכז את העבודה לשעות הפעילות העמוסות יותר, במקום התמקדות בשעות שהינן דלילות בתנועת סועדים ובליינים ממילא. "לילות אמצע השבוע, שמטבע הדברים הם רגועים יותר - עדיין דורשים לא מעט עובדים, בהם מלצרים, ברמנים, מנהלים ועובדי מטבח כמובן".

מסעדת בראסרי
נתן דביר

לאחרונה עלה שם המסעדה לכותרות בגלל ההיטל על העסקת מבקשי מקלט בגובה של שלושה מיליון שקלים שהושת עליה. מקבוצת R2M מבקשים להדגיש כי אין קשר בין שני המקרים. עם זאת, נדמה שגם סגירת רוטשילד 12 ופתיחת הרצל 16 החדשה תרמו למהלך, שכן המקום החדש גדול בהרבה והוא דורש צוות אירוח גדול מבעבר לצד, כמובן, עתודה ניכרת של טבחים, שוטפי כלים ועובדים נוספים. אם לא די בכך, לפי התכנון המקורי תוך שלושה שבועות עתידה להיפתח גם מסעדת דיסקו טוקיו של הקבוצה ואין ספק שגם זו תגבה את חלקה בגזרת כח האדם.

"הסגירה של בראסרי בלילות היא דוגמה חיה למה שאנחנו צועקים כבר שנתיים שאין לנו עובדים ואנחנו לא מצליחים לתפעל עסקים ככה", אומר גם שי ברמן יו"ר איגוד המסעדנים. "בראסרי תורמת לתדמית של תל אביב כעיר ללא הפסקה ולמדינת ישראל ששמה דגש גדול על התיירות לאחרונה, אבל שוכחת ולא מבינה שבלי מציאת פתרון לכוח האדם, ממש כמו בתחומים אחרים, לא יהיו לה יותר סמלים וזה עצוב".



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו