בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

אחרי 6 שנים, מסעדת "החלוצים 3" נסגרת

גל סגירת המסעדות בתל אביב ממשיך להכות ובצעד מפתיע, הכריזו היום בעלי המסעדה "החלוצים 3" על סגירתה הצפויה בחודש הבא

12תגובות
מסעדת החלוצים 3
דודו בכר

שנת 2018 עוד בחיתוליה אומנם, אבל היא ממשיכה לסמן את המצב החמור בו שרוי ענף המסעדנות בשנים האחרונות. זה החל עוד קודם – אם דרך היטלים וגזירות שונות כמו למשל, ההיטל על העסקת עובדים זרים או הדרישה מהללו להפריש סכומים אסטרונומיים לטובת פנסיה ופיצויים אבל גם דרך סגירות רבות של בתי עסק כבתי קפה, ברים ומסעדות. פתאום מסתמן כי לא לעולם חוסן, וגם מקומות שהפכו עם השנים למוסדות – הודיעו על סגירות עתידיות, או זה מכבר נסגרו.

בין אלו אפשר למנות למשל, את מסעדת "אורנה ואלה" שהולכת להסגר בסוף החודש הבא אחרי 25 שנות פעילות; את "גריג" שאומנם פעלה רק שנתיים אך בתקופה זו הפכה לאחד המקומות האהובים והמדוברים בעיר תל אביב ונסגרה בשבוע שעבר; ולפני כן, דרך סגירות שכמו הרעידו את אמות הסיפים בקרב חובבי אוכל ובליינים – כמו קלואליס של השף ויקטור גלוגר אחרי 16 שנים, ביסטרו נוח, הפטיסרי הטבעונית סידס, צ'יריפום של השף אבי לוי, בר ה"פרנץ' 57" של המיקסולוג אורון לרנר, בית הקפה "באצ'ו" שהפך לשם שני ונדבך חשוב בתרבות בתי הקפה התל אביבית, "לוקה ולינו" שהייתה הגלגול התל אביבי של מסעדת "טופולינו" הירושלמית ועוד.

מנה בחלוצים 3
תומר אפלבאום

כעת, המצטרף החדש לרשימה השנויה במחלוקת של מוסדות תל-אביביים הנסגרים הוא מסעדת "החלוצים 3" שהקים הזוג נעמה שטרנליכט ואיתן ונונו לפני שש שנים בלב שוק לוינסקי והיו למסמני תחיית האזור כמתחם בילויים לילי. אחד הדברים הייחודיים במסעדה, שהפכו אותה גם למעין עוף מוזר וחריג בנוף הקולינריה, היה עצם העובדה כי הזוג היו הלב והנשמה במקום עוד מראשיתו. הם לא רק הקימו אותו והיו לו ל"בעלים", הם היו המקום – הם האוכל והיין, האירוח והאווירה, המוסיקה, התפאורה והרקע. לא משהו להקל בו ראש בתקופה של בעלים-יזמים, מנהלים, יועצים ומקימים. בקיצור, שמורת טבע, בצורת מסעדה אינטימית ואלטרנטיבית, חיה ודינאמית. אולי ככזו, שחיה בסימביוזה תזזיתית עם מקימיה, קיצה המשוער היה לא מן הנמנע.

הפוסט של איתן ונונו בפייסבוק בו מתייחס לסגירת "חלוצים 3" - דלג

"6 שנים אינטנסיביות ואנחנו צריכים פסק זמן", כתב ונונו בעמוד הפייסבוק שלו. "שבועיים וחצי לסוף, אני עצוב ושמח יחד", הוסיף, ובתוך ההודעה על הסגירה ביקש גם להודות לספקים ("שדאגו להביא לי את הסחורה הטובה ביותר") וללקוחות ("התרגשתי עימכם ובשבילכם") וכן לכל עובדי המקום לאורך השנים ("בזכותכם חייתי ונשמתי את החלום"). בטון אישי, תיאר ונונו את המקום כ"בית" ו"אי של שפיות בתוך הכאוס המשתולל".

עבור מי שרוצה להגיע להיפרד או לסעוד בפעם האחרונה, מסעדת "החלוצים 3" תפעל במתכונת רגילה עד ה-10.3.18. במילים אחרות, יש לכם שבועיים וחצי לטעום את החלה במילוי פולקע החזיר והבייקון או את קונפי מוסק הים על הצנים, אם עוד לא עשיתם כן.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו