בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

באיחור של שמונה שנים: הסרטון בו גורדון רמזי נכשל בפאד תאי הופך ויראלי

השף-סלב שאולי מוכר במיוחד (גם) בזכות כישורי הלעג שלו לכישלונות במטבח, מושם בעצמו ללעג ולקלס בעוון הכישלון הפרטי שלו. גורדון רמזי מבין כי צדק פואטי הוא מנה המוגשת קרה. צפו

21תגובות
גורדון רמזי בסינגפור
אי־פי

לשף גורדון רמזי אימפריית מסעדות חוצת יבשות והוא אחד משלושה שפים בריטים בלבד המחזיקים במסעדות המעוטרות בשלושה כוכבי מישלן. לצד הצלחה בינלאומית, שמו של השף-סלב נקשר תדיר דווקא לדמותו הטלוויזיונית הקומית-נרגנת, כשבמהלך השנים רכש לעצמו רמזי מוניטין של שף השואף למצוינות ועשייה ללא רבב או חת. תכניות ריאליטי כמו "בעזרת השף", "מאסטר שף" האמריקנית או "מטבחי הגיהינום" (Kitchen Nightmares), בהן הוא מבקר במסעדות כושלות, מאבחן את הכשלים בהן ומעניק להן ייעוץ מקצועי במטרה לאושש אותן, אף זכו לגרסאות מקומיות כשאצלנו – אסף גרניט בתפקיד רמזי עם "מהפכה במטבח", לוקח את המושכות בכל הנוגע לגישת הזעם החינוכי.

שלל הופעות טלוויזיוניות ססגוניות, שטופות חימה ומתובלות בקללות, הפכו את רמזי למעין ארכיטיפ קלאסי-מודרני של שף כעסן אך טוב לב, כזה שמטריל אחרים על חוסר הכישרון שלהם במטבח. אולי לכן, כל כך מספק ונעים לצפות (גם) בו נכשל במטבח, קצת כמו לראות מורה קפדן מאחר לכיתה בסערה, או איש רב רושם וחשיבות עצמית שנתפס בקלקלתו. ובכן, בשמונה שנים של איחור אופנתי – הסרטון של גורדון רמזי נכשל במטבח דלף לרשת, הפך ויראלי כאש בשדה קוצים, והאינטרנט כמרקחה.

בסרטון, קטע קצר מתוך התוכנית הבריטית The F Word, אפשר לראות את רמזי מכין פאד תאי, אולי המנה הפופולרית והמוכרת ביותר של המטבח התאילנדי. בתום ההכנה, הוא מבקש מהשף צ'אנג מהמסעדה התאילנדית-יוקרתית "Blue Elephant" בלונדון לבחון אותה.

הפרצוף של השף צ'אנג שהפך למם
צילום מסך

אחרי המתנה קצרה שאולי אז הרגישה כמו נצח, הוא שואל את רמזי: "מה אתה מבקש לדעת ממני?". רמזי עונה: "ובכן, איך זה?" השף, אחרי שניות של ציפייה, מעווה את פניו בפרצוף שלא משתמע לשתי פנים, ואפילו לא מנסה להסתיר את המידה בה הוא לא מתרשם מהמנה. "זה לא פאד תאי בכלל, על פאד תאי להיות חמוץ, מתוק ומלוח". למרות הדברים, רמזי טועם ואומר: "לדעתי הטעם לא רע, זה לא מושלם..", ובזמן שהוא מנסה לפשר, רומס אותו השף: "בשבילך, אבל לא בשבילי" והכישלון מעולם לא היה מתוק יותר. צפו בסרטון המלא:

גורדון רמזי - דלג


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו