בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

המסעדה הישראלית בלבוסטה בניו יורק תיסגר בחודש הבא

בלבוסטה של השפית עינת אדמוני, מחלוצות גל המסעדות הישראליות בניו יורק, נסגרת. השפית והבעלים מכחישה כי זה נובע מתחרות יתר בתחום המטבח הישראלי

7תגובות
Ania Gruca

מסעדת בלבוסטה של השפית עינת אדמוני, מהמסעדות הראשונות בניו יורק שיצאו מהארון ולא חחשו מלהציג את עצמן כמי שמגישות אוכל ישראלי, תיסגר לפעילות בסוף חודש מאי. על פי אדמוני, הסיבה לסגירת המסעדה היא ההכפלה במחירי שכר הדירה במנהטן וכן העלייה החדה במיסים שהפכו את הפעלת המסעדה ללא כדאית. יחד עם זאת, אומרת אדמוני כי בכוונתה לפתוח את בלבוסטה מחדש בעתיד.

בלבוסטה נפתה בשנת 2010 בנוליטה, אחרי שאדמוני ביססה כבר את שמה בעסק הראשון שלה, "טעים", שהתפרסם ברחבי ניו יורק בזכות "סנדוויץ' פלאפל" מצוין. בתקשורת האמריקאית דובר אז לא מעט על אדמוני, ילידת בני ברק, שהחלה את דרכה בלימודי טבחות בתדמור ובעבודה במסעדת "קרן" בסוף שנות ה-90. בתוך עשור הקימה כמה מסעדות בניו יורק. בהמשך הגיע גם הספר על שם המסעדה "בלבוסטה" שהיה לרב מכר.

מסעדת בלבוסטה של עינת אדמוני
דן קינן

אדמוני הכחישה כי הסיבה המרכזית לסגירת המסעדה, כפי שנכתב אתמול (חמישי) בניו יורק טיימס, היא הגידול בתחרות מצד מסעדות המגישות אוכל ישראלי בניו יורק בכלל ובאזור סוהו בפרט, אם כי הודתה כי ישנה רוויה בתחום, אחרי שבשנתיים האחרונות נפתחו כאן לא מעט בתי אוכל ישראליים, בהם המזנון של אייל שני שמעמיד את ניו יורק בתור לפיתה, נור של מאיר אדוני, תמנע של השף ניר מסיקה ועוד.

"אני עייפה", אמרה אדמוני לניו יורק טיימס, "אני צריכה קצת זמן לחשב מחדש את הכל". יחד עם זאת, אדמוני נמצאת עתה בתהליך של התרחבות של שתי הפלאפליות שלה ״טעים״. בכירים לשעבר מרשת צ׳יפוטלה לאוכל מקסיקני הצטרפו אליה להרחבת רשת הפלאפליות. אחת המסעדות כבר נפתחה ועוד שתיים ייפתחו בחודשים הקרובים. אדמוני אמורה לפתוח מסעדה קוסקוס חדשה ליד נהר ההדסון בשם "קיש קש" ומעבר לכך - אדמוני מחזיקה גם במקום המצליח "בר בולונט", שאף נכלל בשנת 2014 ברשימת המסעדות החדשות הטובות בסיכומי השנה, בניו יורק טיימס.

בשנת 2015 נכללה אדמוני ברשימת 50 היהודים המשפיעים ביותר בארצות הברית של מגזין "פורוורד", לצד מייקל בלומברג וסקרלט ג'והנסון, וזכתה לאות הכבוד על היותה אחת מ-40 המהגרים המובילים בארצות הברית.

אך לא רק אדמוני מרגישה את יוקר המחיה בניו יורק. בשנה האחרונה מסעדות רבות בניו יורק נאלצות להיסגר עקב מחירי הנדל״ן הגבוהים, אולם נראה כי שטחים מסחריים נותרים ריקים, דבר שעשוי לסמן אבן בוחן בשוק הנדל״ן המקומי.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו