בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתה הקונדיטורית רביבה אפל, ששינתה את פני הקונדיטוריה בארץ

הקונדיטורית והמסעדנית רביבה אפל, מי שהקימה את "רביבה וסיליה" והביאה לארץ את הפטיסרי הצרפתית, מתה הבוקר לאחר מאבק במחלת הסרטן

26תגובות
רביבה אפל ב-2008
דניאל צ'צ'יק

עבור חובבי קונדיטוריה רבים השם רביבה אפל אינו שמור רק לבית הקפה הוותיק בעל השם "רביבה וסיליה", אלא בזכות מאפים צרפתיים שטרם נראו עד הקמתו בארץ. הבוקר, מתה רביבה אפל בבית החולים בילינסון. 

רביבה אפל - דלג

בשנים האחרונות נאבקה אפל, בת 72 במותה, במחלת הסרטן. בדצמבר האחרון היא קיבלה פרס מפעל חיים בטקס פרסי האוכל של "טיים אאוט". היא היתה מוכרת לא רק כמסעדנית וקונדיטורית מצליחה, אלא כמנטורית וכמחנכת שבמטבחיה למדו לא מעט עובדים שצמחו אחר כך להיות אנשי מפתח בתחום - קונדיטורים, שפים ומסעדנים בכירים בעולם האוכל המקומי. 

אפל גדלה בחיפה ולמדה ביולוגיה בירושלים. עם הולדת בנה הבכור נסגרה המעבדה שבה עבדה כביולוגית. היא יצאה להשתלם בלימודי קונדיטוריה בבית הספר הצרפתי  לה נוטרה והחלה לאפות עוגות מביתה. בהמשך פגשה את סיליה רגב, קונדיטורית אף היא, וביחד הן עבדו במטבח ביתי ופתחו קייטרינג מוקפד. מדובר היה בעבודה סביב השעון, שהובילה לרצון לצאת מהבית ולהפריד ממנו את העסק. הן החליטו להתפתח ולפתוח בשנת 1988 קונדיטוריה קטנה במרכז מסחרי ברמת השרון. 

"כשפתחנו ב-1988, עולם המושגים בארץ היה שונה לחלוטין מהיום", אמרה אפל בראיון להארץ ב-2004. "לא היה לנו קל כי אפינו עוגות קטנות יותר, באפייה צרפתית שהיתה פחות מקובלת. סיליה הביאה ידע של פטיסרי, וזה נשאר המודל שלי גם היום, כשהבשורה כבר נמצאת בכל מקום".

דניאל צ'צ'יק

עם הצמיחה בביקוש למאפים המיוחדים, שעד אותה תקופה לא בלטו מאוד בנוף הקולינרי הישראלי, נולד בית הקפה הקטן "רביבה וסיליה" בשכונת רסקו ברמת השרון בשנת 1989. מה שהחל כבית מלאכה קטן הפך לבית קפה הומה עם קהל קבוע ונאמן. לימים, הלך והתרחב בית הקפה והתפרש על פני פינת רחוב שלמה ברמת השרון, הפך למסעדה ובעצם למוסד. כך או אחרת, רביבה וסיליה נחשב בית המאפה הראשון שהביא לארץ את בשורת הפטיסרי הצרפתית, ששינה את פני הקונדיטוריה בארץ.

ב-2008 יצא לאור ספר המתכונים של "רביבה וסיליה" עם יותר מ-100 ממתכוניה, שהפך במהרה לרב מכר. עם השנים נפרדו רביבה וסיליה, ואפל נשארה עם בית הקפה והקונדיטוריה. מאז הרחיבה את המותג שכולל היום קונדיטוריה בדרום תל אביב, את בית הקפה שהפך למסעדה ברמת השרון ומסעדה במתחם G צמרות בתל אביב, וכן מעדנייה ופיצרייה - אף הן באותו מתחם.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו