בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

המסעדה המוערכת "אסיה" תיסגר בסוף החודש

בעלי מסעדת "אסיה" בשוק הפשפשים הודיעו הערב שהמקום ייסגר בסוף חודש מאי. הסיבה לפי בעליה: אי עמידה בציפיות

16תגובות
שתי ידיים מחזיקות באן מי של מסעדת אסיה משוק הפשפשים
אוהד קב

שש שנים אחרי ששלטו ביד רמה על רחוב רבי נחמן שבשוק הפשפשים ביפו, בדצמבר 2016 החליטו בעלי הבר היפואי שאפה (יבדל"א) לשים רגל בדלת המסעדות. אחרי תקופת הבשלה ארוכה הם פתחו את "אסיה", מסעדה אסיאתית ששאפה להביא לעולם האוכל התל אביבי המוצף במסעדות בהשראת המטבחים של המזרח הרחוק, מנות קצת אחרות, אותנטיות ונאמנות למקור. שנה וחצי אחר כך, בעלי "אסיה" הודיעו הערב על סגירתה ב-1 ביוני.

לצורך פתיחת המסעדה הצטיידו בעלי "אסיה", בשפית לילך רווה שעד אז עבדה בין היתר בכתית של מאיר אדוני וזוהתה עם מטבחי המזרח עת טיילה ולמדה שם תקופה ארוכה. רווה שאבה השראה ניכרת, שהתבטאה בסדנאות בישול תאילנדיות ובמיוחד ערבים טבעוניים זכורים לטוב. לצידה עבד במטבח האסיאתי החדש שף עמרי זקהים (אקס כתית והסורה-מארה).

עופר וקנין

מסעדת אסיה חולקה לכמה חללים והיו בה עשרות מקומות ישיבה. מראשיתה היה קשה להשיג בה מקום, בעיקר אחרי שפע כתבות חיוביות. אך נדמה שגם אסיה הלכה בדרך כל בשר, עם הזמן ועזיבתה של רווה את המקום, ההצלחה הלכה ודעכה. דוכן באן מי שהחל כפופ אפ צהריים זמני, זכה להתלהבות ניכרת ועל כן רכש בה מקום של קבע כשהציע ארוחות משתלמות בפחות מ- 50 שקלים ותקופה קצרה גם הוצעה במסעדה מעין עסקית ערב.

"למה סוגרים? כי זה לא עלה כמו שציפינו", כתבו בעלי המסעדה בדף הפייסבוק של המקום. "על אף שהיה מוצלח וטוב וטעים ויפה וכיף, לא נחדש אם נגיד שקשה להיות מסעדה בימינו ובארצנו, אבל על זה נאמר כבר מספיק, והאמת היא שבכל הצלחה ובטח שבכל אי-הצלחה, יש אינספור גורמים, כוחות ונסיבות, חלקם ידועים ומדוברים וחלקם נעלמים".

שווה להגיע להיפרד ממנה ולו בשביל לאכול עוד פעם אחת את דג הפניקס, שהוא פורל שלם מטוגן שמעליו סלטון חמוץ-חריף של למון גראס, ג'ינג'ר, צ'ילי, ליים וקשיו או כריות טופו חומוס, באו דזה שהן לחמניות לבנות עם תחתית שומשום מוזהבת במילוי בשר לבן ותירס עם שמן צ'ילי וחרדל, קולורבי קייק, וונטון סאשי, שייטל מקורמל וירקות רעננים, קארי בקר מעושן ופלפלים ירוקים, לון בטטות כתומות, טופו רך ועלי קפיר ליים, שהיא מהמנות הטבעוניות העסיסיות בעיר ועוד.

עם סגירתה מצטרפת מסעדת אסיה אל מסעדות נוספות ורבות שסגרו דלתות ב-2018, בהן סגירתה של אורנה ואלה, שוק אלנבי רוטשילד ופרונטו קיוסקו.

זה מה שחשב שגיא כהן על אסיה

וזה מה שחשב מבקר אוכל הרחוב ערן לאור על ארוחת הבאן מי

רבי נחמן 3, שוק הפשפשים. 050-5427775.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו