בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

פארמסייה: בר הקוקטיילים הראשון ברמת השרון

יש חיים אחרי קולנוע כוכב: בר קוקטיילים חדש שרוקח הכל בעצמו רוצה להשאיר את בלייני העיר ברמת השרון ועל הדרך להיאבק בתדמית המנומנמת

9תגובות
קוקטייל "פופקורן פיז" בפארמסייה
רוני קשמין

זה היה מתבקש. אחרי פיצה מיתולוגית, אחלה פלאפל, קפה מעולה, אוכל טריפוליטאי עילאי וחומוס אשכנזי מצוין, הגיע הזמן שיהיה כאן (כלומר, ברמת השרון) גם קוקטייל ברמה, שיילחם במוניטין שדבק בעיר – כזו ההופכת לעיירת רפאים עם רדת לילה.

בר שנפתח להרצה ממש לפני שבוע על חורבות בר "הדובל'ה" על ציר סוקולוב המרכזי מבקש לשנות את התדמית המנומנת; ועל הדרך לשדך במקום אחד שתי פריחות מאוחרות במיוחד ברמת השרון: סצנת הבילויים בעיר וקוקטיילים. "פארמסייה" (Pharmacia, מלעז: בית מרחקת) הוא בר הקוקטיילים החדש שצפוי למלא את החלל. העומד מאחוריו, דניאל ("פארמסיסט") ויינשטיין הוא מיקסולוג אשר מזג בעבר בבר הקוקטיילים "Zoot Allures" בגבעתיים, עוד עיר שכנה קרובה-רחוקה לתל אביב שנהנית מפריחה מאוחרת ואף היא מתכנה לעתים "עיר מנומנמת" או "עיירת רפאים".

בר הקוקטיילים "פארמסייה" ברמת השרון
יפית שמחה

אם בליינים מקומיים או שכנים ייצאו לבלות בתוך העיר – זה רק הזמן יעיד, אולם בר ה"סוקו 77" השכן (ברחוב סוקולוב 77, כפי שמרמז השם) שברוב ימות השבוע מפוצץ עד אפס מקום, שולח תחזית אופטימית לבאות. "מבחינתי, יש כאן שוק שלם לא מנוצל עם מעט מאוד מקומות לשבת בהם, וקהל רחב שצמא למקומות בילוי ליהנות ולשתות בהם, אבל אין לו מענה", מסביר ויינשטיין את הבחירה הבלתי שגרתית לפתוח בר קוקטיילים במה שנראה כמו פרבר בורגני לשינה. והוא אופטימי, אולי גם לנוכח המקום המתמלא בעוברי אורח סקרנים מהציר הראשי ובמכרים.

שני קוקטיילים בפארמסייה: פינייה פפרס וקוסמונאוט
רוני קשמין

אז מה שותים פה?

התפריט כאן מתמקד בקוקטיילים כשחוץ מהחשודים הקלאסיים, ממוחיטו, דרך מרטיני ועד נגרוני – אותם אפשר לבקש ישירות מה"רוקח", תמצאו כאן גם כמה קוקטיילים ייחודיים שתמצאו רק כאן ולא באף מקום אחר. בין האחרונים חיבבנו במיוחד את ה- Piña Peppers, קוקטייל חמוץ-מתוק-מריר-פיקנטי, יציר כלאיים היברידי שמשלב קוקטייל טיפי קאריבי בטאץ' איטלקי וגרסה מפולפלת שמתכתבת גם עם הפינה קולדה, על בסיס ארבעה סוגי רום – לבן, שחור, מתובל ומיושן, פרנה פרנקה, סירופ שקדים (אורז'ה), מיץ ליים ואננס. קוקטייל נוסף שחיבבנו נקרא Cosmonaut ואף הוא מתכתב איכשהו עם הפינה קולדה הקלאסית אבל בגרסה נועזת, בוגרת ובועטת בהרבה, על בסיס שני סוגי ויסקי סקוטי (בלנד ומעושן) שמתערבבים עם מיץ לימון, קרם קוקוס, מיץ אננס וטאץ' נגיעה של פסטיס. עוד בגרסאות ייחודיות שמתכתבות עם קלאסיקות, תמצאו למשל את ה-Wasaby Mule, טייק שובב ל-Moscow Mule הקלאסי ובו את מקומה של הוודקה תופס הג'ין ואליו מצטרפים גם מיץ ליים, סירופ וואסאבי ובירת ג'ינג'ר אלכוהולית.

זה ואפילו עוד, קוקטייל אחר שהוא יציר כלאיים מקומי הוא ה-Bitter Tsar והוא מבוסס על וודקה, מרטיני ביטר, ריבת תות-וניל ביתית, קציפת מי חומוס (המקבילה הטבעונית לחלבון מוקצף שמוסיף את המרקם הייחודי לקוקטייל) וסומק. קוקטייל אחרון חביב שנפרט עליו הוא ה-Popcorn Fizz, מבוסס טקילה ומזקל מעושן, טריפל סק, מיץ ליים וסירופ פופקורן ביתי. בהקשר זה יש לציין כי למעט התזקיקים עצמם, כל המרקחות, הסירופים והתערובות נרקחים כאן, משל היה זה בית מרקחת אמיתי, רק למשקאות חריפים וממזגים. למי שמתעקש על משהו משכר אחר שחורג מן הקוקטייל, מציעים כאן שבעה סוגי יין (שלושה אדומים; וכן יין אחד לבן, רוזה, סמוק ומבעבע אחד) וכן שישה סוגי בירה, שלושה מהם מן החבית וכמובן, תצוגה שלמה של משקאות אלכוהוליים נקיים (28-41 שקלים לשליש או בקבוק בירה; 38-49 שקלים לכוס יין; 41-49 שקלים לקוקטייל).

אצבעות זוקיני בטמפורת בירה ב"פארמסייה"
רוני קשמין

ומה אוכלים?

בצד כל האלכוהול, תמצאו תפריט אוכל שכמו נועד במיוחד לספוג את הכל ולרפא גם את החמורה שבחמרמורות. בין המנות תמצאו למשל אצבעות זוקיני מטוגנות בטמפורת בירה; טריו של גיוזה במילוי פירות ים; דואטבאן במילוי סטייק פורטובלו וזוקיני; בוריק שטוגן עמוקות בבמילוי קממבר, ריבת תות, ביצה וסומק; סלטון של פירות, ירקות וגבינת קממבר מפורקת; והקינוח הדקדנטי מעל כל זה – טעמי "מושחת" (כן, זה בתפריט) מטוגן בטמפורת בירה. המחירים נוחים לזלילה לצד הסביאה נעים בין 17-46 שקלים למנה.  

פארמסייה (Pharmacia), סוקולוב 71, רמת השרון. שעות פעילות: ש'-ה': 18:00 ועד אחרון הלקוחות. יום ו' סגור. בין השעות 18:00-20:00 מציעים כאן האפי האוור הכולל 50%  על כל הקוקטיילים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו