בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

השבוע שיאפשר לחובבי הקוקטיילים לפתוח את הראש

מיזם חדש בתל אביב מבקש לגרום לקהל להתנסות במשקאות ובקוקטיילים שעוד לא נטעמו כאן באמצעות סיורים ופעילויות שונות. בין היתר: מסע בעקבות הג'ין בתל אביב

תגובות
שבוע הקוקטיילים של תל אביב
יונתן בן חיים

"לפני כמה שנים נסעתי ללונדון עם כמה חברים ברמנים, נפלנו על שבוע הקוקטיילים של לונדון ושמחנו על ההזדמנות לשתות במשך שבוע שלם קוקטיילים במחיר מוזל במיוחד. זה אפשר לנו לדגום ברים נחשבים ויקרים בדרך כלל במחיר נגיש, כל קוקטייל עלה אז ארבעה פאונד. כל ערב בחרנו שכונה אחרת ופשוט טעמנו בכל בר קוקטייל אחר. זה היה כיפי וחווייתי, מלמד ומשתלם", מספר עומר גזית שלו, ברמן בעברו ובעל חברה לייעוץ בתחום הקולינריה ובעיקר המיקסולוגיה, כיום.

כמה שנים אחרי, גזית-שלו מביא לתל אביב את שבוע הקוקטיילים, יוזמה אלכוהולית שהוא מקווה שתתפוס גם כאן. "בשנים האחרונות מדברים על תל אביב המון בהקשר הקולינרי, זה ברור שיש פה סצנה קולינרית עם מלא מסעדות שוות ואיכותיות שמציעות מטבחים מגוונים, בכל רמות המחיר. במקביל, התפתחה פה גם תרבות שתייה ובמיוחד קוקטיילים ייחודית עם ברים מקצועיים שלוקחים את הנושא ברצינות, עושים כבוד למסורת עתיקת יומין של ערבוב משקאות ובמיוחד, אנחנו מוקפים במיקסולוגים שרוקחים סירופים, תמציות ומשקאות ביתיים ברמה כזו, שמצליחה להפתיע אפילו תיירים שהם שתיינים משופשפים. יש פה משהו ואני רוצה לחשוף את זה לעולם, שעוד אנשים יכירו את זה, שתיירים יתנסו ויטעמו עוד ועוד, שהקהל ייחשף לברים ולמשקאות שהוא לא מכיר. שבוע הקוקטיילים מבקש לאפשר לאנשים להכיר ברים שהם לא נכנסו אליהם עד היום ולטעום את הקוקטייל המוזל שהם יציעו במהלכו", הוא שוטח את משנתו בהתלהבות. הקונספט פשוט: קונים צמיד ב- 49 שקלים בתחילת השבוע ובמשך שבעה ימים רוכשים מקוקטיילים במחיר של 25 שקלים בעשרות הברים המשתתפים.

בין הברים המשתתפים תמצאו את דאבל סטנדרט, ספייסהאוס, הלייבררי בר של מלון נורמן, אריס, אימפריאל, גרניש, 223, לה אוטרה, הבר של מסדעת אריא, גסט רום, וודו, מוטל, וולטר, טיילור מייד, לילה, זלמה, ספוטניק, דרמה והמסעדות תאילנדית בסמטת סיני וקוואטרו לצד מקומות נוספים.

"החלטנו לאפשר לכל מקום ששם במרכזו את נושא האלכוהול בכלל ותפריט הקוקטיילים בפרט לקחת חלק בשבוע הזה", אומר גזית שלו. "המטרה היא לחשוף גם מקומות של אוכל לקהל אוהבי הקוקטיילים, בסופו של דבר מדובר בחיבור טבעי ובלתי נפרד באמת".

קוקטייל בשבוע הקוקטיילים
זיו כהן

בין האירועים הבולטים ספארי ג'ין אנד טוניק שהוא למעשה מסע רגלי לאורך הברים של רחוב דיזנגוף וטעימות ג'ין אנד טוניק בארבעה מהם. הצטרפנו לסיור הכנה, רגע לפני הדבר האמיתי. הסיור מתחיל בחממת התבלינים המיוחדת של הבר דאבל סטנדרט. ג'ין הוא משקה רענן ונקי שמקבל  לתוכו טעמים חדשים מחומרי גלם אחרים, כך שהרעיון של קטיפת צמחים ותבלינים אהובים וערבובם אל תוך הג'ין יוצר משקה מעט אחר. במקביל מקבלים סקירה על ההיסטוריה של המשקה, סוגי ג'ין והסברים אפשריים לפופולריות הגואה שלו בשנים האחרונות. כמו כל פעילות בשבוע הקוקטיילים גם לספארי הג'ין אנד טוניק מעניקה חסות יבואנית משקאות אלכוהוליים גדולה ולכן סוגי הג'ין שתטעמו בסיור מוגבלים למוצריה המיובאים ולמעשה למותג אחד על כמה גרסאותיו. זה לא באמת מפריע כי מדובר בג'ין איכותי ומוצלח ובכל זאת, מי שנרשם לספארי ג'ין אנד טוניק ודאי מצפה להיחשף גם לכמה וכמה סוגי ג'ין שונים שיריחבו את אופקיו בהקשר זה ויאפשרו להבחין בערב אחד בניואנסים השונים שמאפיינים כל אחד מהם, שכן הערער (ג'וניפר) הוא אמנם רכיב מרכזי בייצור הג'ין אבל אפילו המותגים הגדולים נבדלים זה מזה בתיבול השונה ובהשריות הצמחים שמעניקים לכל אחד גוון משלו עצמו. הדבר מתחדד ביתר שאת עת טועמים ג'ין מייצור ארטיזנלי, אפילו בסדר גודל רחב היקף אבל לא מסחרי ממש, שאז מושם דגש פעמים רבות על צמחי תבלין מקומיים שמאפיינים את ארץ מוצאו של המשקה או אפילו איזור ייחודי בה.

בתקופה בה תעשיית המשקאות המקומית חווה התעוררות שמספקת כמה בקבוקי ג'ין מצטיינים מייצור מקומי, שהם לכל הפחות ייחודיים, נדמה כי היה ראוי לשלב פה גם כוכב מקומי ולחשוף אותו לקהל הרחב. שווה להזכיר בהקשר זה את ג'ין עכו של מזקקת יוליוס שהוא ג'ין מבוסס קליפות ותבלינים טריים שכולם גדלו באזור הגליל ובין היתר הושרו בו עלי אלת המסטיק, מחטי ארז הלבנות, קליפות אתרוגים, מנדרינות, גזר בר ואפילו זרעי כוסברה והדס. בג'ין הלבנטיני של מזקקת מילק אנד האני התל אביבית תמצאו דווקא תבלינים בהשראת שוק לוינסקי הסמוך ובין היתר זעתר, קליפות לימון, תפוז, קמומיל, לואיזה, קינמון ופלפל שחור. הג'ין של מזקקת פלטר מופק מתפוחי פינק ליידי ובנוסף מתובל בערער, מרווה ארץ ישראלית, שומר, פקעות ורד הכלב ושורש איריס.  באירוע אלכוהול שמבקש לעודד תרבות שתייה, שואף להפוך למסורת ולא מתבייש להגיד שישמח גם למשוך תיירים שמבלים בעיר, היינו שמחים לראות גם ביטוי לתוצרת המקומית, בעיקר כשהיא מעניינת ומיטיבה להתחבר לקונספט באופן טבעי.

בסבב הטעימות יוגש במקום אחד ג'ין שהושרה בו למון גראס משך שעות והוא רענן ואקזוטי, במקום אחר ג'ין אנד טוניק מתובל בוורדים וליצ'י, אוריינטאלי בדרכו ובמקום אחר תטעמו ג'ין אנד טוניק שהוא בכלל מבוסס אקווה-ויט ביתי שופע קימל וזרעי כוסברה.

שבוע הקוקטיילים, החל מה- 27 למאי ועד ה-2 ביוני בברים ברחבי תל אביב.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו