בעקבות הצלחת המזנון: אייל שני פותח את "הסלון" בניו יורק

וגם שני מזנונים נוספים ייפתחו במנהטן עד סוף השנה

חיים הנדוורקר
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
השף אייל שני במסעדת הסלון
השף אייל שני במסעדת הסלון בישראל. בקרוב בניו יורקצילום: דודו בכר
חיים הנדוורקר

השף אייל שני לא נח לרגע. אחרי שנה אינטנסיבית בה פתח שלוחות למסעדת הפיתות שלו - המזנון, במלבורן אוסטרליה ובמנהטן בניו יורק וכן את מסעדת השף הכשרה - "מלכה", השף אייל שני מתכנן לפתוח את מסעדת הדגל שלו "הסלון" בניו יורק, כך נודע ל״הארץ״. בעקבות כך, השף עצמו יבלה חלק ניכר מזמנו בעיר.

התכנון לפתוח את "הסלון", כנראה עד סוף שנת 2018, הוא חלק מתכנית רחבה יותר להרחיב את הפעילות של שני בניו יורק, שתכלול מעבר למסעדה זאת גם את פתיחתם של מספר מזנונים נוספים במנהטן.

הסלון של אייל שני בתל אביב
הסלון של אייל שני בתל אביבצילום: תומר אפלבאום

כזכור, המזנון הראשון של אייל שני בניו יורק נפתח בצ׳לסי מרקט במנהטן לפני כחמישה חודשים. מהרבה בחינות המזנון כאן הפך די מהר להצלחה. בשבוע האחרון בלבד ביקרו בו כ-6,000 איש. נתון יפה למסעדה ניו יורקית. עיקר הפעילות במזנון בצ׳לסי מרקט היא בסופי השבוע, אז עשויים להגיע ביום אחד במהלך סוף השבוע כ-1,500 איש. שני והאנשים הפועלים עמו הגיעו למסקנה כי זו העת להרחיב את רשת המזנונים בארצות הברית. על פי התכנית, ייפתחו בנוסף ל"סלון" גם שני מזנונים נוספים במנהטן עד סוף השנה.

שני לא פועל כאן לבד. האיש שדוחף כאן את המהלכים הוא איש העסקים מויש זיו ישראלי החי בארצות הברית ועיקר עסקיו הם בתחום הנדל"ן. זיו הוא גם הבעלים של קרים ליין, מחלבה המייצרת מוצרים שזכו למוניטין והערכה בחוף המזרחי. זיו מוביל כאן את צוות המשקיעים. לצידו של שני פועלים מנהל העסקים שלו בארץ שחר סגל, השף בפועל של המזנון ניו יורק מאיר רינגרט, שפתח בעבר את המזנונים בווינה ובמלבורן ומנהל המזנון בניו יורק משה פינס (מוזס) שניהל בעבר את כל המזנונים של שני בארץ.

השף מאיר רינגרט במזנון
השף מאיר רינגרט, יוביל גם את פתיחת הסניף השני של המזנוןצילום: חיים הנדוורקר

המזנון הבא ייפתח גם הוא בצ׳לסי מרקט באולם מופעים-מועדון שיכיל כ-250 אורחים לערב, שגם מאחורי המקום עומד זיו. הפתיחה של המועדון החדש אמורה להתרחש לקראת אמצע חודש יולי הקרוב. כרגע, בניית המטבח של המזנון באולם המופעים נמצאת בעיצומה. האוכל באולם יהיה שונה מהמזנון הרגיל. למשל, לא יוגשו בו פיתות. מאיר רינגרט, כאמור השף בפועל של המזנון הראשון, יהיה אמון גם על תפעול המזנון השני.

המזנון השלישי אמור להיפתח באפר ווסט סייד של מנהטן. זיו איתר את המקום שבו יופעל המזנון בשדרות אמסטרדם, אולם החוזה על המקום טרם נחתם. במקביל עוסק זיו בעבודות לאיתור מיקום ל"סלון". בשלב זה נראה כי הכוונה ללכת על איזור הל'ס קיצ׳ן בצד המערבי של מנהטן. בניגוד למסעדה בישראל הפועלת בימים רביעי וחמישי בלבד, הסלון בניו יורק יהיה פתוח ארבעה ימים בשבוע.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ