בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מה אוכלים השבוע?

ה"גפילטע בר" החדש של אייל שני

אייל שני משיק את העסקית החדשה במלכה, יוסי שטרית בדיל לשבת במשייה, ורוסו פומדורו משנה את משחק הפיצה בבאר שבע - כל חדשות האוכל של השבוע

3תגובות
אייל שני מתבונן בעגבנייה
מוטי מילרוד

אחרי חגיגות הפתיחה של דיסקו טוקיו בהרצל 16, תוכלו להתאושש השבוע בארוחת הצהריים החדשה והכשרה במלכה של אייל שני ושחר סגל, לטעום מהפיצה המבטיחה החדשה רוסו פומדורו בבאר שבע, לחגוג באירועי יום ההולדת של ג'וז ולוז או לחוות את עסקית הצהריים החדשה של השף יוסי שטרית במשייה - שבוע של קולינריה נפלאה לפנינו.

» למדור אוכל של הארץ
» מה פספסתם בשבוע שעבר?
» 10 עוגות הגבינה הטובות של תל אביב

צהריים של עסקים עם אייל שני
משורר העגבניות אייל שני ושותפו שחר סגל לא נחים לא לרגע. אחרי שפתחו סניף חדש של המזנון בניו יורק בינואר האחרון, הם השיקו את מסעדת מלכה הכשרה, זמן קצר אחר כך. הבת החדשה והחסודה בקונגולמרט המתהווה של השניים, הוקמה במקום בו שכנה ליליות בבית אסיה בקונספט חדש של "גפילטע בר". במלכה משתף שני פעולה עם עמותת עלם, שמקדמת בני נוער בסיכון ומכשירה בני נוער לעבודה בתחום המסעדנות. כעת לאחר תקופת הרצה, משיקים במלכה את "צהריים של עסקים". מדובר בארוחה עסקית במחיר המנה העיקרית. לפתיחה, תמצאו שקית לחם עם זיתים דפוקים וקצף עגבניות וטחינה. בראשונות תוכלו לבחור בין מנות אייל שני קלאסיות, כמו גספצ'יו עגבניות, שקית שדה ירוק, עגבניות "שחוטות", או סוכריות של קישואים תינוקיים, קרפצ'יו סלק מפוחם ועוד. בעיקריות, תמצאו במלכה שעועית לימה בעגבניות, שמן זית וחריף (57 שקלים); פיתה עם פילה מטיאס אורליקה, סלט ביצים ובצל (57 שקלים); פסטת עגבניות מגי (65 שקלים); רוסטביף קרפצ'יו סינטה נוטף (71 שקלים); תרנגולת צלויה בקפה, שלדברי שני מדובר ב"אוכל הראשון שהמציא בחייו" (71 שקלים); שניצל ממולא בפירה (73 שקלים); פיתה עם קבאב טלה שמן ונוטף (95 שקלים); מינוט סטייק על טחינה עטוף בטרטר עגבניות (95); לברק וירקות שדה עם מרווה (125 שקלים) ועוד. בקינוחים תמצאו ג'לי פרחי חבצלות, מנה העונה לשם לחם קודש, אגסים ביין, מלאבי ועוד. מדובר בתפריט עמוס ומגוון, אך עדיין עם טביעת האצבע הייחודית של שני. אותו שטיק, אבל כשר הפעם. נסיים בציטוט הלקוח מהתפריט שאהבנו במיוחד: "מי יתן ולא יעברו שנים רבות ומלכה תאיר את כל הרחובות החשוכים מכאב ותאסוף מהם את כל הצער ותסב אותו ליצירה של מטבח ישראלי המניח גשרים מלאי אהבת אדם".

מלכה - לכל הפרטים

מסעדת מלכה הכשרה של אייל שני
תומר אפלבאום

עושים שבת עם יוסי שטרית 
קשה שלא להתאהב בדמותו של השף יוסי שטרית. במשך שנים הוא עסק בלקום כל בוקר ולשאול את עצמו איך להשתפר. הוא עשה זאת בויולט שבאודים זצ"ל, בספינת האם קיטשן מרקט ובשלוש השנים האחרונות במשייה עטורת השבחים והביקורות המעולות. במקביל  לשלל פעילויותיו, שטרית הצטרף לאחרונה לצוות שופטי משחקי השף, לאחר 25 שנים במקצוע, בהן נמנע מחשיפה שלא לצורך ופיזר הצהרות כמו: "אני שף, לא שחקן ואני לא שואל את עצמי אם אני עובר מסך, אלא אם אני מבשל טוב". כעת, משייה משיקה עסקית צהריים חדשה בימי שבת, עם מנות פתיחה עונתיות ועיקריות כמו כופתאות מריקוטה עם דלעת מהטאבון, מנגולד ושמנת חמוצה, דרך פילה מוסר, משוויה מירקות שרופים, כוסברה ופפריקה ועד טאג'ין בקר, שזיפים יבשים, קולרבי וכרישה ב"ראס אל חנות" של משיה ועוד. שטרית מציע את הארוחה כולה ב-138 שקלים לסועד והיא כוללת גם את התה הקר המפורסם של משייה, מגש ראשונות וקינוח קטן. נדמה ששטרית שמעיד על עצמו כ"איש שמטבעו מתמקד בעשייה" מרחק חצי צעד מלהתפוצץ מעשייה עם הדיל החדש שיצר ביחד עם שותפיו.

משייה - לכל הפרטים

עסקית צהריים חדשה במסעדת משייה
יח"צ

הפיצרייה המבטיחה של באר שבע 
באר שבע היא אולי אחת הערים הפחות מוערכות קולינרית בישראל, שלא בצדק יש לומר. היא טומנת בחובה אוכל זול וטעים החל מהודו הקטנה, פסטינה האיטלקית הקטנה והאיכותית במחירי סטודנטיאליים, שווארמיות אגדיות, קבב אמונה המיתולוגי, יקוטה המרוקאית ועוד. כעת מצטרפת למשחק רוסו פומדורו הצמודה לקפה קולט במתחם ביג. מדובר בפיצרייה נאפוליטנית חדשה שמשתמשת בחומרי גלם איטלקיים בלבד, ומגישה פיצה דקה שיוצאת מושחמת מטאבון האבן. בין מבחר הפיצות במקום תמצאו פיצה מרגריטה קלאסית (45 שקלים); פיצת 4 גבינות שעליה מוצרלה, אמנטל, גורגונזולה וגרנה פדנה עם שמן זית ובזיליקום (55 שקלים); פיצה עם גבינת ריקוטה בשוליים ובפנים מוצרלה, גבינת גרנה פדנה ומלח גס (49 שקלים); פיצת תפוחי אדמה מהמדורה עם שמנת חמוצה, בצל ירוק ושמן זית (55 שקלים); ופיצות בהרכבה עצמית עם תוספות שונות (5-8 שקלים לתוספת). תוכלו להזמין גם פוקאצ'ת מוצרלה או פוקאצ'ת פסטו (20 שקלים), וגם לבחור בקלצונה ממולא באחת מן התוספות שמגיעות על הפיצות השונות. במחלקת הקינוחים נראה שרוסו פומדורו מיישרים קו עם הטרנד של פיצות הקינוחים עם פיצת שוקולד נוטלה וקוקוס, פיצת מרשמלו ושוקולד, פיצת קרם ברולה וקצפת ועוד. מאחורי המקום עומד חיים בר שביחד עם שותפו יהודה נועם עברו השתלמויות בארץ המגף, עבד כפיציולו והביא את המתכון לפיצה הנוכחית מאיטליה. בחודש ההרצה הנוכחי המקום מציע 12 פיצות ובהמשך מבטיחים כי יהיו 20 סוגים שונים. הכל נעשה בטאבון אבן תוך 60 שניות ומעבר למה שחלמנו.

רוסו פומודורו - לכל הפרטים

פיצת גבינות ברוסו פומודורו בבאר שבע
חיים בר

הרמות השנה של ג'וז ולוז
מאז הוקמה ב-2005, ג'וז ולוז הייתה במשך שנים אחת המסעדות הבטוחות בתל אביב: אוכל טוב, שירות מקצועי ואווירה בוהמיינית בועטת. לאחר שעברה ממשכנה הקודם ביהודה הלוי למשכנה הנוכחי בפאתי פלורנטין היא עברה שינויים רבים - המסעדה נרכשה בידי הבעלים החדשים שי קניגסברג ונאור לוי, שהחליפו את המייסדות אורית רביבו ועלמה פוגל; במיקום חדש, השף עידו קרמסקי הצעיר והמבטיח תפס את מושכות הפיקוד על המטבח וניגש לעניין עצמו; המסעדה הוסבה לקומונאלית, כלומר למסעדה שמשלמת לצוות המלצרים והברמנים ולא לוקחת טיפים מן הלקוחות. כעת, כשנה לאחר המעבר שהוכתר כהצלחה, הם מציינים את המאורע בסוף שבוע של חגיגות, במהלכו יוגשו מנות ספונטניות אותן יכין השף קרמסקי במקום והמחיר ייקבע לפי החוויה האישית של האורח. כל התפריט, החל מהמנות שיוגשו ועד ליינות, ישתנו בהתאם לשעה, עם הבטחה מהבעלים החדשים שלא יהיו תגי מחיר או מניפולציות קונבנציונליות. החגיגות תתקיימנה ביום חמישי הקרוב החל מהשעה 18:00, ובימים שישי ושבת החל מהשעה 12:00 ועד אחרון הלקוחות. בקיצור, מסיבת יום הולדת באווירה לא צפויה.

ג'וז ולוז - לכל הפרטים

מנה במסעדת ג'וז ולוז
תומר אפלבאום

יפו מתחדשת 
בשנה שעברה ראינו את הכוכב של אזור השוק היווני ביפו, מסעדת יריחו, עולה ועולה, נראה כי השנה הכוכבת הבאה היא מסעדת הדגים מר&קו. לאחר פתיחתה השבוע, המסעדה החדשה מסתמנת כאחת ההבטחות הגדולות של אזור שוק הפשפשים והשוק היווני הקיץ. עם מיקום פנטסטי באזור ששיווע לעוד מסעדות בסגנון, עיצוב עדכני ותפריט מהודק, ייתכן כי מרקו היא הסנונית הראשונה מתוך גל של מסעדות דומות שיקומו באזור. השפית אמילי גולדברג (לשעבר מונטיפיורי 7) ויוני סולומון, מבעלי פארוק בשוק עד לאחרונה, יחברו בין מטבחים מאסיה, דרום אמריקה והים התיכון. התפריט מחולק למנות נאות, מטוגנות, פירות ים ועוד. עוד תמצאו במתחם המרקו חנות פרחים וחנויות פופ אפ של מעצבים מתחלפים ואף חנות דגים. האוכל פשוט ובסיסי ומסתמך על חומרי גלם טריים ועיבוד מינימלי שלהם. אז מה אוכלים כאן? מספר סלטים שילוו את הדגים ופירות הים, אגף דגים נאים, אויסטרים, דגים מטוגנים ומנות שיוצאות מתנור ג'וספר האימתני. תמצאו גם מנות כמו סביצ'ה ים תיכוני של בר ים עם מלפפונים, בייבי קישואים, צ'ילי, צזיקי, שמן זית ולימון; טרטר פרואני מתוק חמצמץ עם מוסר ים, אננס, תירס, עגבניות שרי, כוסברה, בצלי שאלוט ופלפל צ'ילי צהוב (42 שקלים למנה) ואויסטרים טריים עם אבטיח ושאלוט או מלפפון נענע וכוסברה (35 שקלים ליחידה). בדגים המטוגנים תמצאו דג קוד מטוגן (59 שקלים בתוספת צ'יפס), ברבוניות או מליטות מטוגנות (51 שקלים); מיקס פירות ים ודגים קטנים מטוגנים (89 שקלים) ועוד.

מר & קו - לכל הפרטים

פינת הביסים:

דוניא
עושה רושם שהשף מאיר אדוני נמצא בכל מקום. בין אם בבייק אוף הטלוויזיוני, בנור הבינלאומית במנהטן, או לפי השמועה בדרך למסעדה החדשה בקרויצברג בברלין. כעת הוא פותח סניף נוסף וכשר לדוניא, רשת המזללות הים תיכוניות שלו במרכז תל אביב ברחוב בן יהודה.

מנה במזללת דוניא של מאיר אדוני
ערן לאור

אומאמי
תאופיק חינאווי, מבעלי המכולת הסינית פותח בימים אלה את מסעדת אומאמי על שרידיה של מסעדת אוקאסאן היפנית. אומאמי תגיש אוכל אסיאתי אותנטי (בדגש על סין ויפן) באזור שוק הכרמל.

ג'אספר 08 
רשת ישרוטל ומלון אגמים חברו לאנשי בר הקוקטיילים הג'אספר ג'ונס בבר חדש שהושקעו בעיצובו כ-4 מיליון שקלים. המקום יכיל עד 200 בליינים, ממש לא רק מאורחי המלון, ולצדו בר נוסף שיארח 40 אורחים בו זמנית. הג'אספרים בנו תפריט קוקטיילים ייחודי למקום האילתי החדש, שילווה בתפריט קליל שבנה השף מישל בן שטרית.

אלמגרו בעמק חפר
בית קפה חדש בניחוח ארגנטינאי לניקו וורבוף שעבד במטבחים כמו קפה איטליה ומינה טומיי. וורבוף יגיש לתושבי עמק חפר והאזור סלטים, פסטות, ארוחות בוקר מושקעות ואף את משקה המאטה הארגנטינאי המסורתי. 

פיצה פוזה בהרצליה
בר פיצריה חדש של בעלי הדולי פרטון, בייעוצו של הפיציולו רענן נוסל. תמצאו שם ברמנים שישמשו כפיציולואים, יגישו צ'ייסרים של פיצה ועוד. המתכון של נוסל יוגש בפיצת פטריות, בצל, מוצרלה שמנת, פוזה הרצליאנית ועוד.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו