בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

אחרי 16 שנים ומהפכה טבעונית אחת: מסעדת ננוצ'קה נסגרת

שנת 2018 ממשיכה לקטול מסעדות ותיקות אחת אחרי השנייה. ארבע שנים אחרי שמהפך הטבעונות בה הוגדר כהצלחה - המסעדה "ננוצ'קה" נסגרת

74תגובות
דודו בכר

שנת 2018 עוד לא הגיעה למחציתה, אבל היא ממשיכה בקו ברור שמעיד על המצב החמור בו שרוי ענף המסעדנות בארץ, דרך סגירה של מסעדות רבות, גם כאלו שזה מכבר הפכו למוסדות. ואיננו אנשי בשורות גם הפעם. אחרי 16 שנות פעילות גם מסעדת ננוצ'קה, שהפכה למעוז לבליינים מקשת רחבה של גילאים ואף ידעה מהפכה מהותית, עת המסעדנית ננה שרייר העומדת בראשה, בצעד נועז עד דרמטי, הפכה את מטבחה לטבעוני לחלוטין – משימה לא פשוטה לכל הדעות, אם לוקחים בחשבון שננוצ'קה היא מסעדה גרוזינית.

מבקר האוכל שלנו נותן למהפך של ננוצ'קה חמישה כוכבים

לפני ארבע שנים, ירתה שרייר את יריית הפתיחה בתהליך שלם אותו הובילה במסעדה, אבל לא רק בה –  בראש ובראשונה, במאבק למען בעלי החיים; אבל גם בשינוי התפיסה של קהל לקוחותיה, כי אחרי כל החינקלי - אוכל גרוזיני יכול להיות גם טבעוני ומסעדה גרוזינית טבעונית יכולה עדיין להיות תוססת, צבעונית ואפילו בליינית. אבל לא לעולם חוסן.

בעמוד הפייסבוק של המסעדה כתבה שרייר: "ננוצ'קה אהובתי, מי יודע איך מסכמים 16 שנים בננוצ'קה רבת התהפוכות? יש לי כל כך הרבה מה לומר. אבל בינתיים אני רוצה להזמין אתכם, כל מי שחווה חוויה אחת או שתיים, אכל, שתה, התאהב, התחתן, רקד, שמח, התרגש והוקסם. אפילו את אלו שהתאכזבו לפעמים, לבוא להיפרד מהמקום ומתקופה מחוללת תמורות", ובתוך כך הזמינה את מי שאהב וגם את מי שאהב פחות או התאכזב במשך השנים, לבוא להיפרד מהמקום ("ואפילו להתחבק") על צלחת חינקלי וחצ'פורי עד סוף חודש יוני.

לירון שקל

המאבק של שרייר היה לא רק מאבק בשינוי תפיסת הסועדים, אלא כזה שהחל עוד קודם עבור מסעדנים רבים – אם דרך היטלים וגזירות שונות, ביניהן ההיטל על העסקת עובדים זרים או דרך הדרישה מהללו להפריש סכומים אסטרונומיים לטובת פנסיה ופיצויים. מאבקים כאלו ועוד הפכו, הלכה למעשה, את ענף המסעדנות בשנים האחרונות לזירת קרב עקובה מדם וקורבנות, והיא כזו שבאה לידי ביטוי, בין השאר, גם דרך סגירות רבות של בתי עסק כבתי קפה, ברים ומסעדות וכאמור, במספר לא מבוטל מהן ניתן למנות מקומות שזה מכבר הפכו למוסדות, כמו מסעדת "אורנה ואלה" שנסגרה אחרי 25 שנה, מסעדת "החלוצים" המוערכת שנסגרה אחרי שש שנים, בתי האוכל - "פרונטו קיוסקו" ו"רק היום" שבשוק צפון ועוד רבות.

סגירה של מסעדה כמו ננוצ'קה, מוסד בכל קנה מידה, היא אולי סמן מסוים – לא רק למצב הקשה בו שרויה המסעדנות בארץ, אלא גם אולי למצב הטבעונות; שהרי אם לאחרונה נסגרו בתל אביב גם הקונדיטוריה הטבעונית סידס, מסעדות ובתי אוכל טבעוניים וכעת המסעדה הוותיקה שזכתה לשבחים רבים לאו דווקא למרות הטבעונות אלא גם בזכות הטבעונות, אז אולי הגיעה העת עבור הענף כולו והטבעונים בפרט, לעשות חשבון נפש. רוצה לומר, לקחת עמדה פעילה: רוצים מקומות טבעוניים? תתחילו לפקוד אותם, כי אפשר לשער שהקהל הנאמן והוותיק של ננוצ'קה טרום המהפך הוא לא הקהל הטבעוני שפקד (או לא פקד אותה) אותה אחר כך. כי אם לאו, סביר להניח שנמצא את עצמנו תוך כמה שנים (או חודשים) מוקפים בדוכני מזון מהיר ורשתות גדולות שפותחות סניפים חדשים.  

ננוצ'קה, לילינבלום 30, תל אביב. המקום יפעל במתכונת רגילה עד ה-30.6.18.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו