בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

המסעדות עושות הכל כדי שתגיעו אליהן הקיץ

המסעדות מנצלות את תחילת הקיץ לאוורור התפריטים, החלפת שפים, פסטיבלים וחגיגות. רק תגיעו

2תגובות
תפריט ושף חדש בדיינינגס
יח"צ

האביב מגיע לקיצו ונראה שלחודש יוני העמוס באירועים שונים ומגוונים בעולם האוכל הישראלי, מטרה אחת - להוציא אתכם מהבית. שלל פסטיבלים, ירידים, ספיישלים ותפריטים חדשים צצים מכל עבר ובכל יום עוד ועוד מסעדות מודיעות על חידוש כזה או אחר, "במיוחד לקיץ". מרוב אפשרויות וחידושים אפשר בקלות ללכת לאיבוד, על כן עברנו על מיטב ההצעות החדשות ומתוכן בחרנו בעשרה אירועים בולטים שיעזרו לכם לפתוח את הקיץ כמו שצריך.

» למדור אוכל של הארץ
» מה פספסתם בשבוע שעבר?
» החופש הגדול - המדריך המלא לקיץ
» 10 עוגות הגבינה הטובות של תל אביב

הדיינינגס מתחדשת
השלוחה התל אביבית של אחת המסעדות היפניות המובילות בלונדון - הדיינינגס שבמלון נורמן, מתחדשת לא רק בתפריט חדש, אלא גם בשף חדש - דורון לוי, שלוקח את מושכות המטבח לידיו. לוי, שהצטרף לאחרונה לצוות הדיינינגס, דוגל בגישה יפנית מסורתית אותה ישלב עם חומרי גלם עדכניים שיותאמו לקהל הישראלי. בתפריט החדש תוכלו להכיר מנות יפניות קלאסיות כמו "טובאן יאקי", שיוגשו בכלי חרס מסורתיים שהמסעדה ייבאה במיוחד מיפן, ומעבר לכך - באנים מאודים, מנות טמפורה וגריל ומנות סושי שונות שהותאמו במיוחד לעונת הקיץ הישראלי הלוהט.

» דיינינגס – לכל הפרטים

תפריט ושף חדש בדיינינגס במלון נורמן
יח"צ

ספיישלים של גאווה

כאמור, יוני הוא חודש הגאווה ואחד המסממנים הבולטים לפתיחת הקיץ ולא מעט מקומות רוכבים על העניין. הנה מקבץ קטן ממה שקורה פה:
וונג: המסעדה הווייטנאמית ברוטשילד תחגוג את חודש הגאווה עם מנות מיוחדות שיוגשו עד ה-12 ביוני. בין המנות תוכלו למצוא נקניקיית חזיר בלחמנייה עם כבושים מסורתיים (גזר, צנון, קולרבי וג'ינג'ר) ברוטב האלונג ביי, צ'ילי טרי וכוסברה (48 שקלים); ולקינוח לחמניית ענן מטוגנת בציפוי קינמון, עם חלב מרוכז מסוכר וגלידת קוקוס (39 שקלים).

אלגריה: המסעדה והמעדנייה הטבעונית תציין את חודש הגאווה ותגיש אלכוהול ב-15 שקלים. בין המשקאות השונים במבצע תוכלו להנות מסנגרייה לבנה מחוזקת בתבלינים וג'ין; בירות בוטיק שונות כמו בלומון, מלכה ועוד.

גאווה בוונג
לירון בליס

ג'וז ולוז: לאחר שחגגה שנה במתכונתה החדש, המסעדה הוותיקה תחגוג אף היא את שבוע הגאווה, עם מנות מהמטבח האפריקאי והפלסטיני. החל ממינוט סטייק אפריקאי, פלפלים חריפים, בצלים ועגבניות (94 שקלים); טלה באורז בנוסח פלסטינאי, לצד אבן יוגורט עם ירקות טריים ממזרח ירושלים (98 שקלים). חלק מההכנסות בשבוע זה ייתרמו לתוכנית סיוע לפליטים.

אוליב חוגג 20 שנים
בהגיעו לגיל 20 המכובד, בית הקפה הוותיק אוליב חוגג יום הולדת ומתחדש במראה חדש ומנות חדשות. בין המנות שהתווספו תוכלו למצוא קווץ' של תפוח אדמה צלוי, פלפל ירוק חריף, שמנת חמוצה ופרמזן (36 שקלים); רביולי גבינות עם רוטב חמאת עגבניות ואריסה (52 שקלים). ושווארמת אנטרקוט על מג'דרה וסינייה ירקות (52 שקלים).

» אוליב – לכל הפרטים

ויקי כריסטינה בקוקטיילי קיץ חדשים
הטאפאס בר שבמתחם התחנה מחדש את תפריט הקוקטיילים שלו לכבוד הקיץ עם משקאות כמו דולצ'ה אי אמארגו - ג'ין, קמפרי, ורמוט לבן, לימון וסירופ אשכולית ורודה (48 שקלים) פיסקו סאוור: פיסקו מוסקט, ליים, סוכר, חלבון ביצה ואנגוסטורה ביטרס (52 שקלים); וקליינטה אי הומאדו - וויסקי ברבן, ג'ינג'ר, סירופ אגבה, לימון ונגיעה של סינגל מאלט מעושן (48 שקלים).

קוקטייל קיץ בויקי כריסטינה
שרית גופן

» ויקי כריסטינה – לכל הפרטים

סוהו בקוקטיילים חדשים
הסושי בר שבראשון לציון משיק גם הוא את עונת הרחצה, עם קוקטיילים מרעננים על בסיס פירות הקיץ שבפתח. מדובר בקוקטיילים שנרקחו על ידי מיקסולוג הסוהו אודי זילברמן, בהשראת יעדים אקזוטיים מרחבי העולם ויתאימו למנות השונות במסעדה.

קוקטייל קיץ חדש בסוהו
איציק בראל

» סוהו - לכל הפרטים

יריחו מחדשת
מסעדת יריחו מתחדשת גם היא במנות חדשות של השף עידן פרץ, עם מנות כמו סלט עלי סלק, קייל, לחם שום, צנוניות ויוגורט סומק (49 שקלים); דג ים, אבטיח, פטה כבשים וזעתר (45 שקלים); ופיצה קלמרי - קרם בצלי אשקלון, קלמרי צלוי, זיתי קלמטה ולימון מקורמל (56 שקלים).

תפריט קיץ במסעדת יריחו
גיא אביב

» יריחו – לכל הפרטים

טפאו חוגגת 16 שנה
הטאפאס בר הוותיק חוגג 16 שנות פעילות ויגיש במשך כל חודש יוני מנות קלאסיות ב-16 שקלים. בין המנות במבצע תוכו למצוא דניס בכבישה ביתית, לחם קלוי, קרם חצילים וסלט אספרגוס; כרובית מטוגנת עם רוטב אנשובי; חציל קלוי בגריל, עגבניות מגורדות, קרם פרש, אורגנו, שקדים וסלסלת פלפלים; אספרגוס צרוב בגריל, ויניגרט צ'יפוטלה ושקדים.

מנה במסעדת טפאו
תומר אפלבאום

» טפאו – לכל הפרטים

כולא חוזרת לערב התרמה חד פעמי בסבידה בעכו
לפני כשנה וחצי סגר השף עודד חצבני את מסעדת כולא החיפאית למרות קהל המעריצים שצבר. מאז, הספיק לעשות הסבה מקצועית והפך למוציא לאור של ספרי ילדים בערבית בעקבות הפער העצום שזיהה בין איכות וכמות ספרי הילדים בערבית לעומת אלו שבעברית. לאחרונה חצבני אף השיק קמפיין הדסטארט להוצאה ולקידום הנושא. כעת, חוזרת כולא לערב אחד בו תתארח במסעדת סבידה של השף דן שמולביץ בעכו לערב התרמה חד פעמי, שכל הכנסותיו יוקדשו להוצאת הספרים המדוברים, וינתנו לגני ילדים בעכו וסביבתה. הארוחה תכלול מנות ממסעדת כולא כמו הסביצ'ה פיסטוק ופטרוזליה, קלמרי סגול על טחינה וזעתר, לילות ביירות ועוד. בנוסף יוגשו מנות נוספות מגריל הפחמים של מסעדת סבידה והארוחה כולה תלווה ביינות של יקב ברבדו שנרתם גם הוא למטרה הטובה. מחיר הארוחה: 300 שקלים.

יום שני 11.6.2018 מסעדת סבידה עכו החל מהשעה 20:30 (אחרי צאת צום הרמאדן)

מנה של כולא וסבידא
חיים יוסף

» סבידה- לכל הפרטים

בירה במרינה פסטיבל הבירה והבשר ייערך בימים רביעי וחמישי הקרובים (6-7 ביוני) במרינה בהרצליה. בפסטיבל יימזגו בירות מובילות מהעולם כמו בלומון האמריקאית, מרדסו, שוף וליפמנס הבלגיות, פולר'ס הבריטית, ברודוג הסקוטית, ברנרד ופרימטור וייצנביר הצ'כיות וגם בירות בוטיק ישראליות כמו מלכה ונגב, לצד נקניקיות פרנק והמבורגרים.

פסטיבל בירה במרינה הרצליה
בן דאלי

» פסטיבל הבירה במרינה 2018 - לכל הפרטים

בלאק מורנינג
זה אמנם בסוף החודש, אבל כבר עכשיו שריינו מקום ביומן: בבוקר שלאחר אירועי הלילה הלבן בתל אביב, תוכלו להתאושש באחת מ-11 מסעדות בעיר שיגישו ליום אחד ברנאץ' בגרסאות שונות. החל מטאיזו שתציע מסע בין 5 מדינות דרום מזרח אסיה בפרשנות אישית של השף יובל בן נריה (219 שקלים), דרך מחניודה שיגיעו לפופ אפ בבית השמחות ויציעו מנות כמו שקשוקת טלה כשרה (219 שקלים); עוד ישתתפו: דיינינגס, קאב קם, מלגו ומלבר, דלידה, ניטן תאי, ג'וז ולוז, התרנגול הכחול ,באנה, השפית יהלומה לוי בפופ בסלמה. יום שישי, 29 ביוני.

שפים באירוע הבלאק מורנינג
איליה מלניקוב


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו