בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מה אוכלים השבוע

האיטלקייה מדרום צרפת שהולכת לכבוש את תל אביב

מניצה החדשה בתל אביב ואנדלוסיה הספרדייה הכשרה בירושלים ועד לפסטיבל אמנות אוכל חיפאי וסגירתן של ננוצ'קה ודה באן

תגובות
פסטהקרבונרה של מסעדת ניצה בתל אביב
יחצ

יוני שנפתח בסערה גדולה ממשיך לתת אותותיו: אחרי מבול העסקיות החדשות שצצו ברחבי ישראל, ובין לבין געשו הרוחות בסערת הודעות הסגירה של מוסדות כמו בר הסנדק בחיפה, ננוצ'קה ודה באן, ועד ללא מעט מקומות חדשים שלא מפסיקים להיפתח. אם זו אנדלוסיה הספרדייה הכשרה בירושלים, או ניצה, האיטלקייה תוצרת ניס בתל אביב, או שוק האיכרים החדש והמבטיח בבאר שבע - שבוע של קולינריה מסקרנת לפנינו.

» למדור אוכל של הארץ
»  החופש הגדול - המדריך המלא לקיץ 2018
» המסעדות וחדשות האוכל שפספסתם
» למה תל אביב מתפוצצת מרוב קערות בריאות?

הצרפוקייה מניס
בימים אלה נפתחה מסעדת ניצה, הקרויה על שמה האיטלקי של העיר ניס, במשכנה של מסעדת לוקה ולינו ז"ל. המסעדה משלבת אלמנטים צרפתיים ואיטלקיים בהשראת העיר מדרום צרפת שמסתבר שספוגה בהשפעות איטלקיות קדומות. ניצה נפתחה בעקבות חלומם של שני היזמים הצרפתיים פטריס מזיג ויונתן אזוג לפתוח מקום בישראל. השניים הטיסו מניס את השף אנטולי טרויגלני, שיוביל את המטבח הפתוח בעל הטאבון המרשים במקום. בנוסף, המקום פתח גם את החצר האחורית המטופחת שלו לקהל הרחב. אז מה אוכלים כאן? במנות הראשונות תמצאו את השרימפס בקוניאק המסקרנת (72 שקלים); סלט גספצ'ו ומוצרלה דה בפאלו (54 שקלים), פרחי זוקיני בטמפורה (54 שקלים) ועוד. בעיקריות תוכלו למצוא את מנת הקרבונרה עם חזה טלה מעושן (65 שקלים); פסטה בוטרגה (89 שקלים), או פסטה פירות ים (92 שקלים). בנוסף, אנשי ניצה הביאו למקום פיציולו מקצועי מאיטליה, על מנת שהפיצה תדמה למקור הנפוליטני. בין שלל הפיצות תמצאו פיצה מרגריטה (62 שקלים), פיצת ארבע גבינות (69 שקלים), פיצת סלמי (69 שקלים), פיצת שרקוטרי עם נקניק אנטרקוט וגבינת גורגונזולה (72 שקלים) ועוד.  האיטלקים באים.

» ניצה - לכל הפרטים

מסעדת  ניצה בתל אביב קינוח
יחצ

טאפאס כשר בבירה
כשמדברים על אוכל ספרדי, כשרות היא לא הדבר הראשון שמקושר למטבח זה, בלשון המעטה. השף שלומי אטון לקח על עצמו את האתגר לחבר בין השניים באנדלוסיה, בר הקוקטיילים והטאפאס החדש והכשר שנפתח לאחרונה בעיר הקודש. אטון עתיר הניסיון (מנזה הירושלמית, תלת'ה היפואית ועוד) ייצר עבור אנדלוסיה תפריט טאפאסים כשר ומצומצם יחסית שמתכתב עם המטבח הספרדי המסורתי בפרשנויות מקומיות. אליו הצטרף המיקסולוג תאי קובלר, יוצא הג'ספר ג'ונס, שרקח שבעה קוקטיילים נבחרים שמשלבים את עולם היין והפונצ'ים בסגנון ספרדי. החלל הענק שבו התמקמה אנדלוסיה מתפרש על פני שלוש קומות הבניין הירושלמי העתיק. תוכלו למצוא בתפריט מנות כמו: סביצ'ה פרואני עם דג ים כבוש, בצל סגול, כוסברה, שמן זית ולימון (36 שקלים); טטאקי טונה אדומה על קראסט שומשום, תפוח אדמה מעושן, קלמטה ושמן זית (45 שקלים); אמפנדות במילוי בשר וצימוקים עם סלסת עגבניות וצ'ימיצ'ורי (36 שקלים) ועוד; בגזרת הקוקטיילים תמצאו קוקטייל מבוסס על אשכולית אדומה וטנקירי ג'ין וטיו פפה; קוקטייל המבוסס על סירופ פקאן וציפורן עם שרבט תפוזים, מיץ לימון, רום לבן ויין פורט ועוד. כל הקוקטיילים יהיו במחיר 52 שקלים. יוזמה מבורכת. 

» אנדלוסיה - לכל הפרטים 

מסעדת אנדלוסיה טאפאס בר כשר
אסף קרלה

שוק איכרים חדש בבאר שבע
לאחרונה הושק במתחם הקניות מול 7 בבאר שבע שוק איכרים חדש. בכל ימי שישי של חודשי הקיץ יפעלו במתחם כ-25 דוכנים שונים של תוצרת חקלאית מקומית, גבינות, מאכלים דרוזים, פירות אקזוטיים, פיצוחים טריים, יינות, בירות, ומאפים ועוד. השוק יפעל בשעות 9:00-14:00. 

» שוק האיכרים - לכל הפרטים 

סגירת דה באן
מעטים המקומות שמעוררים (בסביבתנו לפחות) רגשות כל כך עזים כמו דה באן. המקום שהחל לפני כשבע שנים כדלפק בפאתי שוק הכרמל, הוקם על ידי האחים אייל ושי קיצ'ס והיה מחלוצי הבאנז בישראל, הודיע לאחרונה על סגירה מתוכננת בסוף שנת המס הקרובה. מאז, הרשת גועשת ולא מעט פניות ותגובות נסערות הגיעו בעקבות ההודעה על סגירת דה באן מלקוחות קבועים של המקום. בינתיים, האחים שפתחו לאחרונה את שיפודיית הכרמל בסמוך לדה באן מבטיחים לחזור עם רעיון אחר בהקדם ולהמציא את עצמם מחדש. מקווים שישקלו שנית.

» דה באן - לכל הפרטים

באן ב"דה באן". דרוש רענון לחלוצה המקומית בתחום
אייל טואג

סגירת ננוצ'קה
יש לנו פינה חמה שמורה בלב לננוצ'קה בגלגולה הטבעוני, אז מה נאמר - אובייקטיבים אנחנו לא. את המילים שנכתבו על ננה שרייר ועל דמותה, כבר באמת שאי אפשר לספור. מה שבטוח הוא ששרייר משאירה אחריה חותם עמוק בתור אחת מהדמויות הצבעוניות והאמיצות שקמו במטבח הישראלי. אישה פורצת דרך שהייתה אחת מחלוצות המטבח הגרוזיני ומראשוני המסעדנים והמסעדניות שהפסיקו להגיש בשר בעקבות השינוי בתזונתה האישית. כעת, לאחר שהכריזה בלב כבד על סגירת המוסד הוותיק ב-30.6 לאחר כ-16 שנים, אין לנו ספק שהחופשה שלה לא תימשך זמן רב, וזהו רק עניין של זמן עד שתודיע על המיזם המסקרן הבא שלה. יש לכם רק עוד שבוע וקצת להגיד יפה שלום.

» ננוצ'קה - לכל הפרטים

מנה במסעדת ננוצ'קה
דדי ליפשיץ

אמנות האוכל בחיפה
במסגרת גל אירועי האוכל השונים ברחבי הארץ החודש, גם חיפה אינה טומנת ידה בצלחת ומכריזה על שיתוף פעולה של העירייה עם בלוג האוכל 'תרבות אכילה' בשם "מטבח/אמנות". מדובר בפסטיבל שישלב התרחשויות אמנותיות ותרבותיות בתוך שורה של מסעדות, גלריות ומתחמים שונים בעיר בסוף חודש יוני. במסגרת הפסטיבל תוכלו לחוות ביומו הראשון (חמישי, 28 ביוני) את קרון המסעדה של הרכבת החיג'אזית העתיקה, להתרשם ממיצגים עם שמות כמו 'שלגון מטרה' או ליהנות ממיצג אמנות, אוכל ופוליטיקה בבורדל (בשיתוף פעולה עם אוניברסיטת חיפה) ועוד; ביומו השני של הפסטיבל תוכלו להרים בחאפלה בלקנית בבטארד, ללמוד אפיית שמרים בסגנון אוסטרי, להתפייט עם איתי ענבר בערב הקראת שירה קולינרית, או לצלול עם לטאות הענק מכוכב ניבירו שיופיעו בבורדל על רקע מנות בהשראתם. ביום האחרון תוכלו לחוות את סיור הבתים הפתוחים המומלץ בוואדי ניסנאס או בואדי סאליב, ללמוד על אסתטיקת האוכל היפני ברוקו סושי, או להשתכר בהליכת הג'ין שתכלול ביקור בפאבים שונים ותנעל את הפסטיבל. מסקרן.

"מטבח/אמנות" - פסטיבל קולינריה ואמנות, 28-30 ביוני, בעיר התחתית בחיפה



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו