בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מת השף והסופר האמריקאי אנתוני בורדיין

השף האמריקאי רב הפעלים אנתוני בורדיין, נמצא הבוקר מת בחדר במלון בצרפת בעת צילומי סדרת הטלוויזיה שלו

46תגובות
סודות מחיי המטבח של אנתוני בורדיין
בלומברג

השף, סופר ומנחה תכניות טיולי האוכל האמריקאי הנודע אנתוני בורדיין מת היום בגיל 61, כשלושה שבועות לפני יום הולדתו ה-62. סיבת המוות היא ככל הנראה התאבדות.

בשנים האחרונות הוביל בורדיין את סדרת טיולי האוכל Parts Unknown ברשת ה-CNN ועבד לאחרונה על פרק בשטרסבורג צרפת, שם גם נמצא הבוקר (שישי) מת בחדר המלון על ידי השף אריק ריפר. כריסטיאן דה רוקיני דו פיאל, התובע של העיר אזור אלזס שבו נמצא בורדין, אמר כי המוות היה בתלייה. "בשלב זה, אין לנו סיבה לחשוד פלילי", אמר לניו יורק טיימס.

CNN - דלג

בשנת 2000 הוא פרסם את ספרו השישי "סודות מחיי המטבח: הרפתקאות בבטן הרכה של הקולינריה" שיצא בארץ בעברית כשלוש שנים אחר כך וקנה לו תהילה ברחבי העולם. "סודות מחיי המטבח" תיאר את מסע שורשיו של בורדיין (בן לאם יהודייה ואב נוצרי), שהחל למעשה בטעימת צדפה אחת מול חופי דרום צרפת, כשהיה בן תשע ועבר דרך היותו שוטף כלים מכור לסמים ועד היותו שף מדופלם בוגר CIA. הספר, אגב, צמח מתוך מאמר שכתב וקיבל תשבחות רבות.

בסוף שנות ה-80, אחרי שנים ארוכות במטבח ומרדף אחר ההצלחה, התמכר לאלכוהול, משם הדרך לקוקאין ואף להרואין היתה קצרה. הסמים שאמורים היו להקל על עמידתו בלחץ המטבח גרמו לתוצאה הפוכה. בורדיין מצא את עצמו מחוסר עבודה ונטול תקווה. בהמשך לתקופת ההתמכרות הקשה באה שורה של מקומות עבודה לא מוצלחים ולבסוף, מה שהוביל למהפך היה כניסתו למסעדת "לה אל", בניו יורק, שהיתה אז בראסרי קטנה ובלתי ידועה בבעלותו של ז'וזה מירלס, יליד פורטוגל. בשנת 98 קיבל על עצמו את ניהול מטבח המסעדה ומשם קפץ בורדיין לשמי הקולינריה הניו יורקית. אחרי שעזב את המסעדה התמקד בורדיין בכתיבת ספרים ובטלוויזיה ונחשב לאחד השפים הבולטים בארצות הברית.

התוכנית של אנתוני בורדיין בישראל - דלג
התוכנית של אנתוני בורדיין בישראל

עם הצלחת ספרו "סודות מחיי המטבח" הגיעה גם הטלוויזיה. בין תכניותיו הבולטות לאורך השנים היו "No Reservations" אותה שידר במשך שמונה עונות מצליחות מאוד ו-A Cook's Tour l. בעקבות ספרו Kitchen Confidential נוצר סיטקום בעל באותו השם ובמרכזו שף קפריזי במסעדה קטנה בניו יורק. בעקבות פרק בסדרה No Reservations שעסק בביירות, היה מועמד בורדיין לאמי. 

בשנים האחרונות, כאמור, כיכב בתכנית Parts Unknown ובמקביל עבד על מתחם קולינרי גדול בניו יורק, שהיה אף אמור להחזיר אותו אל המטבח. 

בורדיין ואובמה בהאנוי - דלג

עם היוודע דבר מותו ספדו לו שפים ומסעדנים רבים וכן מגזינים ואתרים נרחבים מעולם הקולינריה, רובם הוכו בתדהמה ממותו של הילד הרע של עולם האוכל. "אני המום ועצוב", כתב גורדון רמזי, "בורדיין הביא את העולם אלינו הביתה והיווה השראה לרבים מאיתנו לצאת לחקור". דן ברי מהניו יורק טיימס שעבד עם בורדיין על המאמר הנודע כתב, "אנתוני לקח אותנו לפינות הנידחות בעולם וגרם לנו להסתקרן. אדם בלתי נשכח". 

רנה רדזפי - דלג
דיוויד צ'אנג - דלג


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו