בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ניצחון נורווגי וכישלון צרפתי באליפות אירופה הקולינרית

בתחרות הקולינריה היוקרתית "Bocuse d’Or" באירופה, עשו הנבחרות הסקנדינביות את הלא ייאמן ודחקו את נבחרות השפים מאיטליה וצרפת לסוף

2תגובות
השף כריסטיאן אנדרה פטרסן עם הקבוצה הנורווגית שזכתה
MARCO BERTORELLO / AFP

מהפך רבותי! לא המטבח הצרפתי, לא האיטלקי או הספרדי, שהמוניטין שלהם הולך לפניהם - כי אם המטבחים הסקנדינביים הם אלה אשר קטפו את המקומות הראשונים בתחרות הקולינרית היוקרתית מסוגה בעולם ה"בוקוז ד'אור", אשר הסתיימה אמש בטורינו, איטליה.

התחרות - Bocuse d’Or (בוקוז הזהב), אשר נוסדה כבר בשנת 1987 על ידי השף הצרפתי המנוח פול בוקוז, היא התמודדות גסטרונומית בין שפים מצטיינים ממדינות שונות. נבחרות השפים מתחרות ביניהן ראשית באזורים יבשתיים שונים, אירופה, אסיה-פסיפיק והאמריקות - והזוכות במקומות הראשונים בכל יבשת עולות לגמר עולמי, 24 נבחרות בסך הכל, הנערך באופן מסורתי בעיר ליון, בצרפת. הגמר מתקיים כל שנתיים, בחודש ינואר - וצוות השופטים בתחרות מורכב מהשפים המובילים מרחבי העולם.

זאת הפעם הראשונה שהתחרות נערכת מאז מותו של מייסדה, השף בוקוז, אשר הלך לעולמו בחודש ינואר האחרון.

התמודדות על מקום בנציגות של אירופה לגמר נערכה כאמור בתחילת השבוע בטורינו. המתמודדות עמדו בפני שתי משימות עיקריות: הכנת מנת פתיחה על בסיס שני מרכיבים אשר נחשפו בפני השפים ערב קודם לתחרות - הגבינה האיטלקית ההררית Castelmagno, ופסטה. המשימה השנייה היתה הכנת מנה עיקרית, שמרכיביה העיקריים חייבים להיות פילה בקר מפיימונטה, שקדי עגל ואורז (בתור ריזוטו).

בתום מסע של טעימות ולאחר דיון ממושך נמסרה החלטת 14 השופטים: במקום הראשון נורווגיה, ואחריה בסדר זה שתי אחיותיה הסקנדינביות שוודיה ודנמרק. שאר הנבחרות אשר ישלימו את הייצוג האירופי בגמר - לפי סדר דירוגן, הן: פינלנד, צרפת, בלגיה, הונגריה, איסלנד, בריטניה, שוויץ ואיטליה.

Bocuse d’Or - דלג
Bocuse d’Or

העובדה ששניים מהמטבחים הגדולים של אירופה, צרפת ואיטליה - הנחשבים לשני עמודי התווך של המטבח בישבת - נדחקים למקומות אחוריים, אינה צריכה להפתיע את מי שעוקב אחר ה"בוקוז ד'אור", תחרות אשר שמה לה כמטרה לתור אחר מצויינות אך גם חדשנות במטבחי השפים. בגמר של 2017, המנצחות הגדולות היו - מקום ראשון נבחרת השפים של ארה"ב, מקום שני נורווגיה, מקום שלישי איסלנד. משהו קולינרי טוב מתחולל בצפון אירופה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו