בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מדריך גומיו קבע: השף הטוב בישראל הוא רז רהב

בטקס שנערך הערב בתל אביב, הכריז מדריך גומיו על המצטיינים בתחום הקולינריה בישראל, בהם המסעדות הטובות בארץ, השף מוביל הטרנדים הקולינריים וכן שף השנה

39תגובות
השף רז רהב
חיים יוסף

15 שנים אחרי שעזב את ישראל, חוזר "גומיו", מדריך המסעדות הצרפתי (השני בחשיבותו אחרי מישלן), ארצה ובטקס שנערך הערב (ראשון) במעמד שגרירת צרפת בישראל ונשיא גומיו העולמי - קום דה שריזה, נבחרו המסעדות הטובות של השנה וכן שף השנה ובמדריך עצמו פורסמה צמרת המסעדות המלאה.

הזוכים הגדולים של גומיו ישראל לשנת 2018 הם:

הרצל 16 היא מסעדת הפופ (קז'ואל) הטובה ביותר; ביסטרו 99 ומנהל השירות שלה - פיני וקנין (מסעדת מלון דן תל אביב) הם נותני השירות הטובים ביותר; פיפי'ז המסעדה עם יחס מחיר-איכות הטוב ביותר; ג'קו סטריט בירושלים היא המסעדה עם האווירה יוצאת דופן; המסעדה עם שירות היין הטוב ביותר היא חוות צוק; מגדלנה של השף יוסף זוזו חנא בצומת מגדל היא המסעדה המסורתית הטובה ביותר; שף-קונדיטור הטוב של השנה ענר צלאל מדלאל הקונדיטוריה; אסף ויותם דוקטור ממסעדת דוק הם הכישרון הגדול הבא; קובע הטרנדים הקולינריים של השנה הוא השף אייל שני (שנעדר מהטקס בגלל פתיחת מזנון נוסף בפריז מחר). השף הצעיר רז רהב ממסעדת OCD נבחר על ידי מבקרי מדריך המסעדות "גומיו ישראל" לשף השנה לשנת 2018 ומסעדתו זכתה בציון 16, הגבוה ביותר בארץ, דהיינו - המסעדה הטובה בישראל.

אייל שני מתבונן בעגבנייה
מוטי מילרוד

והנה המסעדות הטובות בישראל:

גו-מיו המדריך הישראלי לשנת 2018

אחרי OCD מדורגות הסלון של אייל שני ומסעדת דיינינגס ששתיהן עם ציון 15, אחריהן טופולופומפו, יפו-תל אביב של חיים כהן והמסעדות הכשרות בלו סקיי ולה רג'נס בירושלים עם ציון 14.5, לומינה, צפרהטוטו ומשייה עם 14, שילה, שגב ארט, מגדלנה, אואזיס, מחניודה ואלנה עם 13.5 ואחריהן ג'קו סטריטדוקמונא וטאיזו עם 13.

מעבר לכך, בשנה האחרונה סקרו עשרה חוקרים אנונימיים מטעם המדריך, יותר מ-200 מסעדות מהן נכנסו כ-130, כולל 35 מסעדות "עממיות" יותר שאמנם לא זכו בציון או במצנפת, אלא רק בהמלצה חמה (למשל אבו חסן וחנן מרגילן). במדריך החדש 300 עמודים בארבע שפות (עברית, אנגלית, צרפתית ורוסית) ולראשונה המליצו חוקריו על 30 יינות מקומיים מצטיינים. לפי מדריכי גומיו ברחבי העולם, מנעד הציונים למסעדות נע בין 10-20 נקודות (12 ומעלה = מסעדה טובה), בהתאם לפרמטרים שונים שקבעו בעלי המדריך וכן בין 1-4 מצנפות לטובות שבהן.

"יש לנו צוות אנונימי של בוחנים שעשו עבודתם נאמנה והם חונכו על ערכי גומיו", אמר דה שריזה בטקס. "מחר ב-22 אתרים שלנו ברחבי העולם כולם יראו את הפרצופים והשמות של השפים והמסעדות בישראל. זה הרגע שלנו להציג לעולם מהי הקולינריה בישראל".

מדריך גומיו פורסם לראשונה בשנת 1972 על ידי שני עיתונאי אוכל צרפתים, אנרי גו וכריסטיאן מיו, ומאז ועד היום נחשב לשני בחשיבות מדריכי האוכל העולמיים והנחשבים בעולם (אחרי מישלן).



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו