בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

אייל שני מכה שנית: פותח סניף נוסף למזנון בפריז

המקומות החדשים של השבוע נעים בין מהמקום החדש של אייל שני בפריז, דרך בר לאסי טבעוני ובר קוקטיילים בירושלים ועד הקפה הצרפתי החדש של השף עינב אזגורי

3תגובות
אייל שני במזנון החדש בפריז
נטע בר

השבוע געשה הרשת בעקבות התוצאות (השנויות במחלוקת) של מדריך המסעדות "גומיו", כשאחת מהן הייתה הכתרתו של השף אייל שני כ"מוביל טרנדים קולינריים". ובכן, גם אם מוביל טרנדים או לא, שני מתמקד במעשים, ופותח ממש ברגעים אלה סניף שני ל"מזנון" בפריז; לצד זה, חודש יוני ממשיך להכות ללא רחם, מצד אחד סגירות, אפילו של מסעדות ותיקות ואהובות שהפכו זה מכבר למוסדות דוגמת ננוצ'קה, ומן העבר השני - פתיחות, פתיחות, פתיחות. נתמקד הפעם בחצי הכוס המלאה, הפתיחה המדוברת של אייל שני תחילה. 

» למדור אוכל של הארץ
» לעוד חדשות אוכל חמות
» החופש הגדול - המדריך המלא לקיץ
» ואלה תוצאות מדריך גומיו בישראל

מזנון חדש לאייל שני בפריז

בקנאל (תעלת) סן מרטן, הלוא היא הרחוב הבוהמייני של פריז הממוקם ברובע העשירי של העיר, חנך אמש (שלישי) השף אייל שני סניף שני למזנון בפריז. מעבר לסניף הראשון בפריז, ברובע המארה, שהיה בעברו הרובע היהודי וכן מעוז הבורגנות והבליינות, לא בהכרח בסדר זה, גם הפעם התמקם המזנון בטבורה של עיר האורות הערה גם בלילות. חוץ מהמזנון החדש בפריז, לשני עוד ארבעה סניפי "מזנון" חובקי עולם: סניף אחר (ראשון) בפריז וכן סניפים בניו יורק, וינה ומלבורן. אלה מצטרפים לשלושה סניפים בתל אביב ועוד חמישה מקומות נוספים בארץ ("הסלון", "התדר", "פורט סעיד" ו"צפון אברקסס" ו-"מלכה" הכשרה). בקנה אחד עם מנות ייחודיות לסניפי מזנון בערים שונות בעולם, דוגמת ההמבורגר המקופל עם גבינת הצ'דר בפיתה בסניף ניו יורק, או הסלמון ויהלומי האבוקדו במלבורן, בסניף החדש צפויים להציע פיתה מעורבת - פיתה מלאה בנתחים מוזהבים של תרנגולת, מסוחררים על פלדה לוהטת עם בצל ירוק וסחוג. לטסים בקרוב יש למה לצפות, או לספר לחברים בעיר האורות. 

מזנון, סניף קנאל סן מרטן, quai de Valmy 37, Paris

בר לאסי טבעוני

ממש בשישי האחרון חגג ה"דוסה בר" הטבעוני שברחוב בן יהודה בתל אביב שנתיים. לרגל החגיגות וברוח לא מעט מסעדות שפותחות בר יין נהנתני או לחלופין בר מיצים בריאותני בסמוך למסעדת האם, כך גם בדוסה בר חנכו בסוף השבוע האחרון בר קטן בצמוד לחלל המקום. כיאה לבית אוכל טבעוני שמוקדש כולו לדוסה, הגרסה ההודית ונטולת הגלוטן לקרפ או חביתית - אך טבעי שהבר על יד ישלים את החוויה עם תפריט שכולל שלל סוגי לאסי טבעוני, עשוי יוגורט קשיו מותסס (ופרוביוטי) ממחמצת של כוסמת ירוקה (ולכן נטול גלוטן). התפריט, אומנם בהרצה ולכן נכון לשינויים, כולל מגוון מבלבל וצבעוני של לאסי טבעוני, החל מלאסי קלאסי, מתוק או מלוח, דרך לאסי מנגו, לאסי משמש, לאסי בננה ולאסי מסאלה מבושם תבלינים (שנטחנים במקום) ועד מוזלי לאסי, אייס צ'אי וחליטת קפה קר (16-38 שקלים). בקיצור, גן עדן קיצי לטבעונים שבדיוק חזרו מהודו או מהים עם דודא קשה ללאסי.         

טאלי ולאסי ב"לאסי בר"
רוני קשמין

לאסי ודוסה בר, בן יהודה 188, תל אביב.

גוסטו די נונה: מסעדה איטלקית כשרה וחלבית חדשה בצפון

"גוסטו די נונה" ("טעמה של סבתא", אם תרצו) היא מסעדתו החדשה של השף אנטוניו מנסה, שפרץ לתודעה לפני שנים עם מסעדות איקוניות בתקופתן כמו "אלי אולי" שפעלה במשך שמונה שנים בפינה המקוללת (יש הגורסים) ברחוב ברנר 2 בתל אביב, אבל עבד גם במסעדות כ"וניה ביסטרו" בחיפה. כעת, שב מנסה לסצנה המקומית עם גוסטו די נונה, מסעדה איטלקית כשרה (וחלבית) בקיבוץ מורן שבבקעת עין כרם, שעוברת בין הגליל העליון לתחתון. בתפריט תמצאו קלאסיקות איטלקיות על זמניות כפסטות ופיצה, מנות ראשונות כאנטיפסטי או קינוחים כטירמיסו, אבל גם ארוחות בוקר על טהרת הביצים לבחירה או השקשוקה כי בכל זאת, באזור נופש בצפון עסקינן. בין הפסטות כאן: פסטה עם רוטב על בסיס שמן זית עם שום, טונה, זיתים שחורים, פלפל חריף, גרידת לימון ופטרוזיליה או רביולי במילוי חציל מעושן; ובין הפיצות: ממרגריטה קלאסית, דרך פיצה עם זוקיני וגבינת עזים, ועד פיצה טבעונית עם ירוקים (עלי תרד, רוקט, זוקיני ואספרגוס) וללא גבינה (33-55 שקלים למנות הפסטה והפיצה).

גוסטו די נונה, קיבוץ מורן.    

"אנדלוסיה": בר טאפאס וקוקטיילים חדש בירושלים

בירת ישראל מתחדשת עם בר קוקטיילים חדש ושאפתני, שמשדך למשקאות גם מנות טאפאס ספרדיות עם "נגיעות ישראליות" כפי שמכנים זאת במקום. מידת השאפתנות ניכרת גם מהיבט נוסף: הכל כאן כשר. על תפריט האוכל במקום אמון השף שלומי אטון, שחיבר את המטבח הספרדי דרך המטבח הצפון אפריקאי לחך הישראלי. בין הטאפאס בתפריט תמצאו זו לצד זו מנות כמו סביצ'ה פרואני, מסחאן, מנה של עוף צלוי על פיתה עם לימון כבוש וטחינה; עראייס קטנים, בורגרים ננסיים, סופריטו עם בשר ראש, פילה דג ים עטוף בתרד, ועוד. בין הקוקטיילים (כי בכל זאת, לא רק בר טאפאס קולינרי כי אם בר קוקטיילים) תמצאו כאן למשל קוקטייל בשם Tio Tio המבוסס על ג'ין טנקרי 10, מיץ אשכולית אדומה ושרי טיו פפה; קוקטייל אחר המכונה The Rhum Bum ומבוסס על רום לבן, יין פורט וסירופ פקאן וציפורן עם תפוזים; או קוקטייל נוסף בשם The  Land of Many Trees שמערבב יחד רום זקאפה 23, אורז'ה (סירופ שקדים), מנגו, תפוז, ליים וסירופ דלורית ביתי (36-62 שקלים למנה; 52 שקלים לקוקטייל).

מנות ומשקאות באנדלוסיה, בר קוקטיילים ירושלים
אסף קרלה

אנדלוסיה, מעבר בית הכנסת 12, כיכר המוזיקה, ירושלים.

המקום שמשיב לחיים חדשים את המונח "גסטרו פאב"

"הוטל דה ויל" הוא כבר לא רק שמו של בית עיריית פריז, אלא גם הגסטרו פאב החדש ברחוב דיזנגוף בתל אביב. זהו אח קטן והרך הנולד לקבוצת "מאנקי ביזנס", שמאחוריה גם המיקסולוג ואייקון האופנה אריאל לייזגולד, והיא אמונה על מקומות כמו בר הקוקטיילים "223" (אף הוא בדיזנגוף) ובר הקוקטיילים התקופתי "בּלבּוי". למי שתוהים לגבי המונח "גסטרו פאב" אז כן, הוא עושה כאן קאמבק חגיגי מתהום הנשייה של שנות ה-90' ובהתאמה גם התפאורה מזכירה ביסטרו צרפתי קלאסי-מודרני. בתפריט תמצאו קלאסיקות טיפוסיות ברוח זו, מסלט קיסר, דרך פטה כבד וצנימים; סטייק סינטה וצ'יפס או המבורגר, עם או בלי גבינת גרוייר שמטפטפת מעליו (58-128 למנה עיקרית). כיאה למקום שפתחה קבוצה המתמחה בממזגים, תמצאו פה גם קוקטיילים יצירתיים. אהבנו במיוחד את הקוקטייל בעל השם ההיתולי Skinny Bitch, וריאציה מרעננת לוודקה סודה, כששידכו לחגיגה גם הדרים, זרעי בזיליקום וצ'יה, שמקנים למשקה מרקם ג'לי שובב ותווים ארומטיים.

הוטל דה ויל
בן יוסטר

הוטל דה ויל, דיזנגוף 230, תל אביב.

קפה נורדוי: המקום החדש של השף עינב אזגורי

אחרי בר היין והאוכל "בר א וין", המסעדה, בית הקפה והרוטיסרי של "דא, דא ודא", כעת צועד השף עינב אזגורי אל היעד הקולינרי הבא - "קפה נורדוי", מסעדה שתפעל במתכונת קפה אירופאי קלאסי ולאורך רוב שעות היממה. תמצאו כאן ארוחות בוקר א-לה אירופה הקלאסית, הווה אומר ביצים ואומלטים מדיפי חמאה, מאפים ריחניים (אף הם עמוסים חמאה), קינוחי ויטרינה, טרינים, אבל גם אויסטרים, סטייקים, שוקי ברווז וצלעות חזיר והמוטיב החוזר שעובר כחוט השני - חמאה, כי כל דבר טוב יותר עם יותר חמאה בו. לצד המקום תפעל גם מאפייה ("בייקרי", לשון המקום) עם אפשרויות ישיבה במקום או לקחת (מאפים, כריכים או קינוחים)  הביתה. הפעילות תהיה מדורגת ותחילה יפעל המקום רק בערבים.

קפה נורדוי, נחלת בנימין 27, פינת גרוזנברג, תל אביב.  

שמריהו: מסעדה איטלקית ופיצרייה חדשה בכפר שמריהו

בחודש האחרון נפתחה בכפר שמריהו "שמריהו", מסעדה איטלקית שכונתית ופיצרייה שהבעלים העומד מאחוריה הוא ערן תדמור, מי שהקים בעבר את רשת הפיצה המיתולוגית "פרגו" ואילו השפית במקום היא תמר סגריי, איטלקיה (שחיה בארץ) ועבדה בעבר גם ב"פסטלינה" של האחים ירזין. התפריט כולל פסטות טריות ובעבודת יד ופיצות יצירתיות עם 100% גבינת מוצרלה וכן מגוון אנטיפסטי משתנה שמכינים מדי יום. בין מנעד הפסטה - ספגטי "אליו אוליו" על השמן זית והשום; ספגטי בוטרגה עם ביצי דגים מיובשות וטליאטלה קצי'ו א פפה, על הגבינה, החמאה ותועפות הפלפל השחור. בין הפיצות - ממרגריטה קלאסית, דרך פיצה עם מוצרלה קשקבל, אנשובי וארטישוק; פיצה פרסקה, עם עגבניות טריות ומיובשות, צלפים, שום קונפי וארוגולה ועד פיצות כמו פיצה תרד; פיצה עם כדור בוראטה טרייה שנוזלת מעליה; פיצה עם קרם פרמזן, שלל פטריות (שמפיניון, פורטובלו וכמהין) וביצת עין מעליה; ואחרונה חביבה לקינוח, פיצה מתוקה עם ריקוטה ונוטלה. כי אם כבר אז כבר, ולעזאזל הדיאטה, כי פיצה (49-69 שקלים למנות הפסטה והפיצה).    

"פיצה  עם בוראטה ב"שמריהו
ערן תדמור

שמריהו, הראשונים 2, כפר שמריהו.

באצ'ו גלידרייה: הפתיחה החדשה-ישנה

עבור המבכים על לכתו בטרם עת של קפה "באצ'ו" ששמו נהפך כבר לשם שני ל"מוסד תל אביבי" אחרי 22 שנות פעילות - תחילה בפינת שדרות נורדאו ורחוב בן יהודה ובהמשך במפגש הרחובות שלמה המלך וקינג ג'ורג', כעת המקום חוזר, בפורמט קצת אחר. הפתיחה המחודשת צפויה להתרחש ממש השבוע, אומנם לא כבית קפה שעתיד להפוך למיתולוגי או כמעוז הבוהמה, אלא במתכונתו הישנה (והמקורית) - גלידרייה. המיקום הנבחר, לא במקרה, הוא הצטלבות הרחובות בן יהודה ופרישמן, ממש בצמוד לקפה מרסנד (המיתולוגי), אף הוא מעוז בוהמה אינטלקטואלית על-זמני, ששייך לאותם הבעלים הנוכחי, בועז טרגרמן. בתפריט תמצאו את אותם הטעמים הישנים, הטובים והאהובים על טהרת הג'לאטו, גלידת השמנת האיטלקית. בין הטעמים - וניל איטלקי עתיר חלמונים; שוקולד אגוזים, רום צימוקים, תותים ועוד. בנוסף וכמו בבאצ'ו, מנוחתו עדן, תשודכנה לחגיגה גם עוגות הונגריות ביתיות, מעוגת שכבות, דרך פאי תפוחים ועד עוגת גבינה.

סאצ'ו, הגלידרייה החדשה ישנה
רוני כנעני

באצ'ו גלידרייה, בן יהודה 70 פינת פרישמן, תל אביב.

רשת "נגיסה" מתרחבת

רשת המסעדות "נגיסה" (NAGISA), המתמחה במטבח אסיאתי כשר ובסושי טרי, לה שבעה סניפים ברחבי הארץ (בין השאר בבני ברק, לוד, עפולה ופתח תקווה) מתרחבת ומשיקה סניף שני בתל אביב וליתר דיוק, בכיכר המדינה. חוץ מדגש על טריות, איכות וכשרות, ברשת מדגישים גם את מרכיב העונתיות, כשהתפריט צפוי להשתנות בהתאם להיצע ובהתאמה, גם לשנות את אופיו בהתאם לעונה ולמזג האוויר. בין המנות בתפריט תמצאו: בּאן פרגית, זוג לחמניות מאודות במילוי פרגיות צלויה עם איולי כוסברה ובטטה פריכה; סלט מיאזאקי, מורכב ממלפפונים, נענע, כוסברה, למון גראס, בצל סגול, צ'ילי, בצל מטוגן, נתחי עוף או דג לבן ובוטנים; מרק ראמן עם בקר, עוף או טופו; מוקפצים שונים כמו יאקיסובה עם עוף, בקר או טופו בטריאקי וכמובן, סושי (52-79 למנה עיקרית).

רול ספיישל ללא אורז ב"נגיסה"
רוני קשמין

נגיסה, ה' באייר 10 פינת תש"ח, תל אביב; סניפים ברחבי הארץ.

רשת הקונדיטוריות של דודו אוטמזגין מתרחבת

בהשקעה של לא פחות ממיליון שקלים, נחנך באחרונה הסניף התריסר של רשת הפטיסרי "דודו אוטומזגין" הנושאת את שם הקונדיטור שייסד אותה, אי שם בהיסטוריה הקרובה (לפני 20 שנה) בקריית מוצקין. כעת, הושק הסניף החדש ברמת השרון ובתוך כך משיקים ברשת גם קולקציית עוגות קיץ חדשה שמוסיפה לעוגות מוס שונות גם קומפוטים פירותיים. כך למשל תמצאו עוגת מוס גבינה עם קומפוט תפוחים או עוגת מוס מנגו עם קרם מסקרפונה. בסניף החדש תמצאו גם מנעד מפואר של עוגות ראווה יוקרתיות, עוגות בחושות או שמרים, טורטים עמוסי קצפות וקרמים, ועוד (150-250 שקלים לעוגה עגולה בקוטר 18 ס"מ).

דודו אוטמזגין, אוסישקין 35, רמת השרון. סניפים ברחבי הארץ. 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו