בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

שובו של הקבב הרומני

ועוד חדשות אוכל חמות: מבר קינוחי קרח קוריאני או בר הקומבוצ'ה הראשון בארץ, דרך ההמבורגר החדש בתל אביב, המתחם הקולינרי של אור גינסברג מ"משחקי השף" ועד פיצה של שף בהרצליה

8תגובות
קבב רומני ותפודים ב"מיטש", שוק הכרמל
אפיק גבאי

יחד עם עונת הקיץ החמה, גם המסעדנים מחממים מנועים ואנחנו עדים למקומות קלילים, בלתי מחייבים וכאלו ששמים דגש על חוויית הבילוי, לא פחות מאשר על האוכל בתפריט. ובאשר אליו, נראה שהמוטו הוא: אוכל מהיר, זול, כזה שאפשר לכלות בכמה דקות של עמידה, נגיש ואם אפשר להתחלק בו - מה טוב. קיבצנו כאן כמה מקומות חדשים שהולכים יד ביד עם כמה מהטרנדים החמים - החל ממקום שכולו קודש לקינוחי קרח קוריאניים ועד למזללת בשר רומנית בשוק הכרמל שנפתחה ממש השבוע. החזיקו במיטות השיזוף שלכם, הקיץ נפתח רשמית. 

» למדור אוכל של הארץ
» לעוד חדשות אוכל חמות
» החופש הגדול - המדריך המלא לקיץ
» ואלה תוצאות מדריך גומיו בישראל

קבב רומני חדש בעיר - מיטש

"מיטש" היא מזללת אוכל רחוב חדשה שהתמקמה ממש בסוף השבוע בפאתי סמטאות שוק הכרמל ומתמקדת בקבב רומני ("מיטש", ברומנית), מאכל תאווה שאולי רואים פחות ופחות ממנו, עם הדלדלותן הטבעית של המסעדות הרומניות הוותיקות בנוף הקולינריה של השנים האחרונות. על התפריט במקום אמונה השפית אורית מושקוביץ, יועצת קולינרית, בעלת קייטרינג עם ותק של 24 שנים בתחום, שהחליטה להחזיר לקבב הרומני את הכבוד המגיע לו ולהשיב עטרה ליושנה.

סירת מיטס עם קבבונים קטנים (מיני מיטש)
אפיק גבאי

בהתאמה, התפריט מתמקד אך ורק בקבב הרומני. תמצאו כאן דילים משתלמים עד מאוד, למי שקבב אחד פשוט לא מספיק להם, אבל גם למי שקבב ממוצע גדול עליהם. בין הדילים: צמד קבבים בפיתה עם חציל רומני, צ'ימיצ'ורי, סלסה, טחינה, בצל מטוגן, כרוב מאודה ומלפפון חמוץ רומני, יחד עם צ'יפס מתפוחי אדמה טריים ולימונדה ב-35 שקלים; או לחלופין, שילוב של "מיטש ושפריץ", קבב וכוס יין אדום או לבן עם סודה ב-50 שקלים; או עם שליש בירה מהחבית ב-55 שקלים; ולמי שמעדיפים בלא הפחמימה, ניתן להמיר את הפיתה ולקבל במקומה כמות נאה של מיני מיטש – קבבונים קטנים יותר (35-45 שקלים) שאפשר לכלות בביס, מוגשים עם כל הסלטים והתוספות שאפשר להעמיס יחד על סירת עץ קטנה אחת (ולצאת לטיול סוער בשוק). 

מיטש, חיים חבשוש 31, שוק הכרמל, תל אביב. 

קינוחי הקרח הקוריאניים מגיעים ארצה - סו בינג

בהצטלבות הרחובות קינג ג'ורג' ובוגרשוב בתל אביב נפתח בסוף השבוע האחרון "סו בינג", בר עם קינוחי קרח דרום קוריאניים שמזכירים שלג אוורירי במרקמם וממותקים בסירופים ובתוספות כמו שוקולד, חלב ומיצי פירות. בדרום מזרח אסיה, קינוחי הקרח תפסו כאש בשדה קוצים אולם כאן, לפחות ברמה המקומית, "סו בינג" הוא בר קינוחי הקרח המגולח הראשון מסוגו בארץ. למרות זאת, לאיש העסקים דני ללזרי, העומד מאחורי המקום, כבר תוכניות התרחבות שכוללות שלושה סניפים נוספים עד סוף השנה. את התפריט בנה הקונדיטור הצעיר אלון שבו (שעליו תקראו עוד בהמשך) ותמצאו כאן כאמור, קינוחי קרח במרקם שלג קטיפתי, חלבי או שוקולדי, עם יוגורט או תה ירוק, פירות טריים ושילוב של רטבים שונים מעל הקינוחים.

בינג תה ירוק ב"סו בינג"
דיויד צ'אן

בניגוד למקומות מקבילים באזורים שונים בעולם, שם מכונות הקרח המייצרות את הקינוח מוחבאות בפינות המטבח, כאן רואים ממש איך המכונות עובדות. בין הקינוחים הצוננים תמצאו למשל מנה שמורכבת מפתיתי שלג חלב ומוגשת עם סירופ מנגו, חתיכות של עוגת גבינה, חתיכות מנגו, שקדים פרוסים וקלויים וכדור של סורבה מנגו - מנה שצפויה להפוך למנת דגל, לפי שבו. עוד מנה כאן תתחבב בוודאי על אוהבי השוקולד ונקראת "טריפל שוקולד שחיתות" ובה עוגיות אוריאו, בראוניז ורוטב שוקולד סמיך. מנה אחרת כאן היא בינג החלווה, עשויה משלג יוגורט ומוגשת רוטב חלווה, קוביות חלווהה, אגוזי לוז ושברי עוגיית חלווה (21-45 למנות הבינג). זאת ועוד וכמו בקוריאה, תמצאו גם פה לצד מנות השלג – מאפים מושחתים כמו בריושים ודונאט'ס עם תוספות שמגיעות מהבינגים השונים, דוגמת טריפל השוקולד או החלווה ובהמשך צפויות גם חלופות נוספות לטבעונים.

סו בינג (So Bing), בוגרשוב 106, פינת קינג ג'ורג', תל אביב

בר הקומבוצ'ה הראשון בארץ - גולדן סאן קומבוצ'ה

בין שאון האוטובוסים, הרעש, הפיח והמולת העוברים והשבים ברחוב אלנבי בתל אביב נפתח באחרונה בר הקומבוצ'ה הטבעוני הראשון בארץ. למי שאינם בקיאים ברזי ההתססה, נספר שקומבוצ'ה היא למעשה פטרייה שמתסיסים בתה שחור וסוכר, ויש שמייחסים לה סגולות רבות, מאריכות ימים ועד מניעת קשת רחבה של מחלות (ועל כן יש מי שקורא לה פטריית תה). בר הקומבוצ'ה הזה, שפתחו שלושה צעירים שאפתניים (עמי אדלשטיין, אשלי שלקטה ואורי דבורי) אומנם פועל רק כחודש בעיר אולם בפועל, כבר מעל שנתיים שהשלושה מתסיסים קומבוצ'ה ומוכרים למקומות מובילים בעיר, ביניהם מסעדת באנה מבוססת הירקות, בית הקפה הבריאותני Citizen וקפה רגע.

משקה קומבוצ'ה מהחבית ב"גולדן סאן קומבוצ'ה"
רוני קשמין

מעבר לבר הקומבוצ'ה, מתפקד המקום גם כבית קפה טבעוני עם נשנושים קלים כמו עוגיות וכריכים (8-22 שקלים) לצד משקאות קפה, קקאו או תה צמחים (8-19 שקלים) וכמובן, המלכה הבלתי מעורערת של האירוע - הקומבוצ'ה, שמציעים כאן בבקבוק (20 שקלים) או מהחבית, עם צמחי מרפא שונים כמו גרניום ריחני ופירות קפואים (25 שקלים). בין הפירות, התוספות והטעמים שמתערבבים עם הקומבוצ'ה תמצאו כאן: רימונדה (לרימון ולימון); ליצ'י והיביסקוס; תפוח או סלק וג'ינג'ר; אננס ונענע; וגזר עם כורכום וג'ינג'ר. תמצאו כאן גם שמן זית מקומי (ממושב בת שלמה) שמגיע בשלושה בלנדים (נסו את "אדמת הטרשים" החריף והעשבוני); כלי חרס בעבודת יד (אף היא מקומית); קמעות ואבנים טובות; שמנים אתריים והמוצר האקולוגי בעל החשיבות המכרעת עבור חיות הים - קשים רב פעמיים (חפשו את הקמפיין "לא שמים קשים" ובאנגלית "Straw Free TLV" לעוד פרטים).  

גולדן סאן קומבוצ'ה, אלנבי 87, תל אביב. 

בר ופיצריית שף - פוזה

"פוזה" הוא שמה של פיצריית השף שעל תפריטה אמון הפיציולו רענן נוסל ומתפקדת גם בתור בר-פיצה, עם דגש ראוי על אלכוהול בצד. מתוך תנור האבן של המקום יוצאת קשת צבעונית ורחבה המונה לא פחות מ-40 תוספות על פיצות שונות. בין האחרונות תמצאו מנעד שמתחיל במרגריטה קלאסית, עובר דרך פיצה עם כדור בוראטה שנוזל מעליה ומן העבר השני (והקיצוני) תמצאו פיצה בשם "פוזה הרצליה" שכוללת גבינה בולגרית מגורדת, ביצה קשה ותירס מעליה; ופיצה קיצונית אחרת בשם "פוזה מק & צ'יז" עם קונכיות פסטה וגבינות מותכות מעליה (42-79 שקלים לפיצה בקוטר 30-32 ס"מ). מעבר לפיצות, תמצאו כאן גם מנות כמו סלט קיסר, קפרזה או ניוקי כמהין ולקינוח – "פוזה קינדר", בצק פריך שנאפה בתנור האבן של המקום ומגיע עמוס בנוטלה, שוקולדים של קינדר וקרם קינדר 'בואנו' (48 שקלים). 

הפיציולו המוערך בישראל, רענן נוסל ב"פוזה"
אייל כהן

פוזה, בן גוריון 33, הרצליה

המבורגר חדש בעיר - המבורג

אחרי עשור של פעילות ברחובות, מזללת ההמבורגר "המבורג" תקעה יתד באחרונה גם בלב תל אביב עם סניף חדש שהתמקם בטיילת, על חורבותיה של "יוטבתה בעיר", מנוחתה עדן. בתפריט המקום, כפי שאפשר לנחש, תמצאו שלל המבורגרים בגדלים ובהרכבים שונים, מ-160 גרם צפונה ואפילו קציצה טבעונית אחת לרפואה, עשויה מפטריות פורטובלו צלויות וסויה. בין ההמבורגרים: המבורגר בשר בקר קלאסי במשקל 220 גרם (52 שקלים); "המבורג", עם קציצה במשקל 250 גרם, עשויה חלקים מובחרים של בקר, עגל וכבש טחון, חסה, בצל, מיונז וקטשופ פלפלים (56 שקלים); "טריפל המבורג" הוא שמה של שלישיית המבורגר, מעין סליידרים, עשויים בקר, כבש ואנטריקוט בלחמניות מיני (59 שקלים); או לחלופין, המבורגר מנתחי אנטרקוט מובחרים 61 שקלים) וכן, גם המבורגר צמחוני (49 שקלים). על שלל סוגי ההמבורגר תוכלו לערום מגוון תוספות כגון: בצל מטוגן, ביצת עין, חצילים צלויים, פטריות, גוואקמולה, אננס בצ'ילי, אווז מעושן, גבינת סנט מור, ועוד (7-13 שקלים התוספת).  

המבורגר פתוח בהמבורג
אלון גרפית

המבורג, הרברט סמואל 76, תל אביב

אור גינסברג מארח - סלאס

על חורבות המבנה הנאה בו שכנה קודם לכן מסעדת "לימה ניפו" בשוק הפשפשים, התמקם בחודשים האחרונים, בשקט בשקט ומתחת לאף – "סלאס" (Selas), המתחם הקולינרי החדש בהובלת השף אור גינסברג, מי שרבים אולי מזהים כזוכה העונה הקודמת של תוכנית "משחקי השף". למי שתהו אודות שם המקום, מגלה גינסברג כי "סלאס היא קרן אור ביוונית" ובהתאמה, אפשר להריח במקום את הרוח היוונית-בלקנית-מקומית המנשבת בין המנות. במקום, בהגדרתו הוא "מסעדת קונספט אישית בשוק הפשפשים", כשברוב ימות השבוע הוא משמש כבית לאירועים קולינריים סגורים ומשנה אופיו למסעדה פתוחה לקהל הרחב יומיים בשבוע, בימים שלישי ורביעי, במתכונת של ערבי קונספט משתנים.

אור גינסברג במיה ודג עטוף בעלי גפן
איתן וקסמן

נכון לעכשיו, ערבי שלישי מוקדשים לקונספט מתחלף, וביניהם: ערב בלקני, ערב יווני, ערב מודרני-מולקולרי ועוד. בהמשך, יתארחו במקום מפעם לפעם גם שפים שונים, ברמנים ומוזיקאים מתחלפים. בהתאמה, התפריט הוא ייחודי ונקבע בהתאם לחומרי הגלם הזמינים באותו היום ולפי אופי הערב הספציפי. בנוסף, בימי רביעי, עורכים כאן ערב בסימן אסיאתי עם תפריט של דגים נאים ועמדת סושי וסשימי. את התפריט מלווים בתפריט אלכוהול, עם דגש מיוחד על קוקטיילים יוצאי דופן אותם רוקח מיקסולוג הבית, לאון צירולניקוב; כל ערבי הקונספט כוללים תפריט מובנה בן שבע או שמונה מנות, בעלות של 290 שקלים לסועד. הזמנה מראש בלבד.

סלאס (Selas), רבי תנחום 6, יפו. טלפון להזמנות: 9653565־03. 

חלל סדנאות קונדיטוריה - אלון שבו

בשכונת פלורנטין בתל אביב נחנך בסוף השבוע האחרון חלל מצוחצח וייחודי שיפעל בהתחלה במתכונת של סדנאות קונדיטוריה עם פופ אפים וימי מכירות ארעיים של קינוחים שונים, מפחזניות ועד טארטלטים מרהיבים ומקרונים. מאחורי המקום עומד אלון שבו, שף-קונדיטור צעיר, שאף מוזכר מעלה כמי שאחראי על בניית התפריט בבר קינוחי הקרח החדש ברחוב בוגרשוב. שבו, אומנם צעיר (28) אך מאחוריו כבר ארבע שנים בהן התמחה בהעברת סדנאות קונדיטוריה, מאז שעזב את העבודה כקונדיטור במסעדות "שולחן" ו"חדר האוכל" של השף עומר מילר ויצא לדרך עצמאית. מאז ועד היום השתתפו בסדנאותיו כבר 3,000 איש בקירוב, וכעת הוא ממסד את הסדנאות הארעיות שהיה מארגן מעת לעת ומאגד אותן בחלל קבוע, כשתוכנית העל היא להפוך את החלל בסופו של דבר לבית ספר גבוה לקונדיטוריה, "החלום", כפי שהוא מכנה זאת.

טארטלטים שונים בצבעי ורוד של אלון שבו
מתן כץ

בין הסדנאות: סדנה שכולה קודש למקרונים (ספינת הדגל של שבו); סדנאות בצק רבוך או בצק פריך; סדנה בסיסית ליסודות האפייה והקונדיטוריה; סדנת "משתה" ( La Fête) שמשדכת קינוחים ואלכוהול תחת קורת גג אחת; סדנת שמרים שמתמקדת במאפי שמרים מתוקים ומלוחים; סדנת פטיסרי מודרני ואחרות. הסדנאות, ראוי לציין, מיועדות לאופים חובבים, לחובבי אפייה ולקונדיטורים מקצועיים כאחד, כשהכוונה של שבו היא להדגים כי גם קונדיטוריה גבוהה יכולה להיות נגישה. עוד פרטים: הסדנאות הן מעשיות, והמשתתפים בהן לומדים הן על חומרי גלם, הן על טכניקות ההכנה השונות והן על שילובי הטעמים והאסתטיקה של הקינוחים. בהמשך, ייפתחו במקום קורסים נוספים, השתלמויות מקצועיות, כיתות אומן לקונדיטורים מקצועיים המעוניינים להרחיב את הידע בנושאים ספציפיים ואף צפויים שיתופי פעולה עם אושיות מהתחום, דוגמת אפרת ליכטנשטט, צלמת האוכל ובעלת הבלוג "אז מה את עושה כל היום?". טווח המחירים לסדנאות: 335-755 שקלים. 

אלון שבו, הקישון 48, תל-אביב. הרישום לסדנאות בקישור: alonshabo.co.il 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו