בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות אוכל

סוף סוף מסעדה אתיופית חדשה בתל אביב

ועוד חמישה מקומות חדשים לאכול בהם: מהמבורגריית שף, דרך פטיסרי קלאסי באזור תעשייה בנתניה ועד המסעדה המסקרנת שנפתחה במיקום בו פעלה בעבר מסעדת "קרן" המיתולוגית

11תגובות
מנת דורו וואט, שוקי עוף על אינג'רה בלליבלה
תומר אפלבאום

עונת הקיץ בעיצומה, החופש הגדול כבר כאן, הלחות בשיאה והנה, גל רענן של התחדשות שוטף את ענף המסעדנות כמשב רוח רענן. בהתאמה, מקומות חדשים נפתחים, מקומות קיימים פותחים סניפים נוספים ועל הכל שורה אווירה קלילה של התחדשות, לידה מחדש ובריזה. קיבצנו כאן כמה מקומות חדשים שנוחים למזג האוויר הנוכחי - החל ממקום שנותן כבוד למטבח של צפון אתיופיה, דרך טברנה יוונית חדשה בראש פינה ועד לסניף חדש למסעדת נאם התאילנדית האותנטית. קחו מקדם הגנה, הקיץ הזה אחוז תזזית. 

» למדור אוכל של הארץ
» לעוד חדשות אוכל חמות
» החופש הגדול - המדריך המלא לקיץ
» הלחם היפה ביותר שמצאנו בארץ

המטבח של צפון אתיופיה - Lalibela

קנצ', המקבילה של המטבח האתיופי לדייסת אורז, עשויה חיטה שבורה
תומר אפלבאום

על רחוב העליה בדרום תל אביב נפתחה ממש לפני שבועיים "Lalibela", מסעדה אשר צפויה לתת כבוד למטבח הייחודי של צפון אתיופיה ומכאן שמה - "לליבלה" היא עיר קדושה במחוז וולו שבמדינת אמהרה באתיופיה שמכונה גם "ירושלים החדשה". האגדה מספרת כי העיר נבנתה לא על ידי בני אדם כי אם על ידי מלאכים (קצרה היריעה מלגולל כאן את סיפורה), אבל משהו מייחודה ומההילה סביבה הוא כזה שאפשר, אם מאמינים, לחוש גם כאן והרבה בזכות העומדת מאחורי המקום, טלי סיסאי, שמתקינה מאכלים שקשה למצוא בתפריטי מקומות אחרים, אפילו מקומות אתיופיים ואותנטיים בארץ. למשל, תמצאו בתפריט מנה בשם קנצ', מעין מעדן אורז שאיננו מאורז אלא מחיטה שבורה, אשר נאכל באופן מסורתי כארוחת בוקר מזינה, קצת כמו המקבילה האתיופית לדייסת שיבולת שועל. את הטעם הייחודי מקבל תבשיל הבוקר מתיבול עדין שהופך אותו למנת בוקר מזינה, בריאה ומיוחדת במינה. מעבר לזה, תמצאו כאן גם מנות נוספות האופייניות למטבח האתיופי כמו גומן, תבשיל עלי מנגולד; דנץ' אליצה, תבשיל תפוחי אדמה; שורו, תבשיל חומוס טחון; וואט (עם בקר או עוף וביצים) או טיבס, עם קוביות. בקיצור, פאר הבישול האתיופי תחת קורת גג אחת. מעבר לאוכל, ישיקו כאן בקרוב גם משקה ייחודי למטבח, שייק המבוסס על מינונים לבחירה של אבוקדו, מנגו ופפאיה; בהמשך אף צפוי המקום לתפקד כגלריה שתארח אמנים, אמניות, יוצרים ויוצרות מתחלפות (חלקן מתנועת "אחותי" הפועלת למען נשים בישראל). שלוש סיבות לפחות לפקוד מקום אחד.

לליבלה (Lalibela), העלייה 43, תל אביב

בוצ'ר-בורגר חדש - Fat Cow 

המבורגר וצי'זבורגר של פאט קאו
אורי רז

שנה אחרי שפתח את מסעדת "קוקו במבינו" בשוק הכרמל, השף טום אביב שב עם מקום חדש. הפעם: בוצ'ר-המבורגר, מקום אשר עתיד לשים על ראש שמחתו את הקציצה הטובה והאהובה. במקום עוד דוכן המבורגר במובן של מזון מהיר, מהות המקום החדש צפויה לשאוב השראה מתנועת ה-Slow Food, בדגש על חיבור ישיר למגדלי הבקר וכשחזון ה-Farm to Table ("מהחווה לשולחן") ברקע. המקום צפוי להפתח במהלך שבוע הבא במפגש הרחובות דיזנגוף וירמיהו בתל אביב וההגדרה "בוצ'ר-בורגר" היא כזאת שמקפלת את שיתוף הפעולה עם הקצב שגיא טריגר עם המסעדנים אורי רז ואיתי ביטון (קוקו במבינו, פיאצה), כשהכוונה היא לשים את הבקר בהמבורגר על סדר היום ולתת לבשר לדבר, עם פחות התמקדות בכל מה שמעל, מסביב או בתוספות. בהתאמה, התפריט צפוי להיות מאוד מצומצם ויכלול המבורגר, צ'יזבורגר עם גאודה, המבורגר מפורק ("דיסטרקטד") עם פונדו גבינות (צ'דר לבנה וכתומה) בתוכו, ג'ק דניאלס, גינס וכריך עוף.

פאט קאו (Fat Cow), דיזנגוף 265, תל אביב

טברנה יוונית חדשה בראש פינה - פלומרי 29

הטברנה היוונית של ראש פינה "פלומרי 29", מפות, כסאות וקירות בצבעי הכחול ולבן של יוון
גיא אביטל

במרפסת המשקיפה אל הנוף של ראש פינה, התמקמה ממש באחרונה טברנה חדשה בשם "פלומרי 29" ובשמה מחווה לפלומרי, העיר השנייה בגודלה באי לסבוס ומעוז האוזו המפורסם, שם נולדה למעשה מזקקת האוזו העתיקה ביוון. המספר "29" נועד לבטא את מהות התפריט - כשרוב המנות בו מתומחרות ב-29 שקלים, ממתאבנים (טאפאס או "מזה", המזטים היווניים) ועד כוסות יין וקוקטייילם. בין המנות כאן, שמבוססות בעיקר על דגים, ירקות וגבינות, תמצאו למשל את הטארמה, קציפת ביצי דגים עם בצל ושמן זית והגרסה היוונית לאיקרה; סקורדליה, ממרח שקדים ושום; טחינה מעושנת עם חציל שרוף; 'קרפצ'יו' סלק בנוסח רודוס; סרדינים מעושנים; אנשובי כבושים; ברבוניות מטוגנות; עלי גפן ממולאים; צ'יפס בטטה עם גרידת לימון או צ'יפס חציל בנוסח אתונה; מאפה פילאס במילוי גבינת פטה וביצה עלומה ועוד. כצפוי, ישנה כאן נוכחות חזקה לאוזו, ובין הקוקטיילים תמצאו למשל: אוזו שקדים עם ליים ונענע; מוחיטו אוזו תפוזים עם אפרול ובזיליקום או אוזו אשכולית וג'ין - כולם כאמור, ב-29 שקלים, כשהמקום במהותו מבקש להנגיש את האוכל והשתייה ולקרב אל תרבות השפע והשמחה האופייניות לשולחנות בטברנות יווניות טיפוסיות. בהתאמה, בימי שלישי צפויים לקיים כאן הופעות חיות עם נגן בוזוקי ובצהרי שישי ייערכו מעין קבלות שבת שמחות עם דיג'יי יווני (החל מאוגוסט).

פלומרי 29, קניון החאן, ראש פינה

אוכל רחוב אסיאתי עם מטבח פתוח - ווקר

כיסונים צבעוניים (בצבעי ירוק, צהוב ואדום) ב"ווקר", המטבח האסיאתי בבאר שבע
אנדרס קוניג

מרחק פסיעה מאוניברסיטת בן גוריון בבאר שבע נפתח באחרונה דוכן אוכל הרחוב האסיאתי "ווקר", או בשמו הלועזי המלא: "Woker, Asian Open Kitchen" - שם שנועד לבטא את חשיבות המטבח הפתוח. במהות, זהו דוכן מזון מהיר אסיאתי שלא פחות חשוב ממטבחו הפתוח, הוא גם מקום סטודנטיאלי לחלוטין. כלומר, למעט השף של המקום (ערן בר-לב) שממש במקרה החל אף הוא ללמוד באחרונה לימודים גבוהים, המקום פה הוא כולו קודש לסטודנטים הלומדים בסמוך לו - לא רק כקהל היעד הפוטנציאלי אלא גם כעובדים. למעשה, לפי צחי גויסקי, מבעלי המקום (אף הוא סטונדט בדימוס שהתאהב בעיר באר שבע והחליט להשתקע ולהקים בה עסק) רוב הצוות במקום מורכב מסטודנטים שלמדו את המקום מאפס כדי לשרת נאמנה סטודנטים. גם המחירים פה הם כאלה שנתפרו על מנת להיות נוחים לכיסים סטודנטיאליים, כשמנת לחמניית באן מאודה ממוצעת במילויים שונים (עוף, בקר, בשר טחון או טופו, לצורך העניין) תעלה כאן 14 שקלים (סביב עשרה שקלים פחות ממנה מקבילה בעיר תאומה). עוד בתפריט תמצאו מנות מוקפצות בווק (כפי שאולי מסגיר השם) עם אורז, אטריות אורז, אודון או אטריות ביצים למשל, ירקות, עוף, בקר, טופו ורטבים. בין האחרונות בולטות למשל הפאד קפאו התאילנדית הטיפוסית, עם הבשר הטחון וביצת העין מעל; פאד תאי, על הבוטנים השבורים והכוסברה; מנות קארי צהוב, אדום או ירוק; כיסונים, אגרולים ולקינוח, שוקולד עטוף בבצק עלים מטוגן, כי צריך (14-39 שקלים למנה).

ווקר, רינגלבלום 2, באר שבע

פטיסרי חדש בנתניה - לילי'ס

קרואסונים עם פטל בלילי'ס
אלייה ביסמוט

במתחם הבילוי, הקניות והפנאי "סוהו" שבאזור התעשייה פולג בנתניה (ממש צמוד לאיקאה) נחנכה באחרונה "ליל'ס", פטיסרי קלאסית שנועדה להביא קצת מאווירת הרחוב הצרפתי אל אזור התעשייה בנתניה. מבוקר עד חצות הליל תמצאו כאן מגוון מאפי חמאה ריחניים, לחמים ואפילו ארוחות קטנות ונשנושים מושחתים, לתפארת המטבח הצרפתי. ארוחת בוקר ישראלית טיפוסית אומנם לא תמצאו פה (פרט לשקשוקה מפנקת במיוחד, מוגשת עם לחם הבית וגבינת שמנת) אבל כן תמצאו קרפים צרפתיים בסגנון ברטון, במילוי גבינה וביצה עלומה; וארוחות בוקר צרפתיות קלאסיות כקרוק מאדאם, כריך הגבינה החם עם הביצה מעליו; פרנץ' טוסט מבריוש וכן סלטים כסלט ניסואז, סלט קיסר עם סלמון או סלט עם גבינת עזים אפויה בתנור אבן; כריכים שונים וקישים דוגמת פטריות, בצל או בטטה ודלורית. בכפיפה אחת עם הז'אנר, תמצאו כאן כמובן גם קרואסונים חמאתיים, עם פטל, שוקולד או שקדים; פיננסיירים, מדלנים, בריושים, פחזניות מסוכרות ושאר מאפי שמרים, מתוקים או מלוחים בשלל מילויים (49-52 שקלים למנה עיקרית; 10-12 שקלים למאפה חמאה).

לילי'ס, מתחם סוהו, אזור התעשייה פולג, נתניה

סניף חדש לנאם

מנה של נאם
תומר אפלבאום

ארבע שנים אחרי פתיחת מסעדת האם החלוצה בצפון דיזנגוף וכשנתיים וחצי אחרי הסניף השני בנמל תל אביב שכולו מוקדש למשלוחים, נחנך השבוע סניף נוסף למסעדת "נאם" התאילנדית בקינג ג'ורג' (פינת זמנהוף). הסניף החדש, שפועל בשלב זה בערבים בלבד (החל מהשעה 18:00 ועד חצות) הוא הגרסה הקלילה והמשוחררת יותר של מסעדת האם והוא צפוי לשרת את תושבי האזור בפורמט של שירותי טייק אווי ובעתיד אף לתגבר את מערך המשלוחים שפועל בתל אביב ובשכונות סמוכות בגבעתיים וברמת גן. התפריט בסניף החדש זהה רובו ככולו לזה במסעדת האם - מסלט פפאיה, דרך פאד תאי ועד קארי ירוק, אולם השינוי העיקרי הוא בהגשה, כשאת הצלחות מחליפים כלים חד פעמיים (מתכלים, עשויים עלי דקל). לתפריט בקינג ג׳ורג׳ יצטרפו גם מנות נוספות, דוגמת ׳גאי יאנג׳, כרע עוף מפורק שמושרה בתבלינים תאיים. הבדל נוסף מסניף האם הוא שכאן, בניגוד לדיזנגוף, לא ניתן יהיה להזמין מקומות טלפונית והישיבה במקום היא על בסיס מקום פנוי בלבד. שיהיה לכולנו בהצלחה.

נאם, קינג ג'ורג' 84, תל אביב

מסעדה מסקרנת במיקום היסטורי - זאדה

מנטי טלה ומנטה קציפת יוגורט וירקות ירוקים, זאדה
איליה מלניקוב

מול חופי העיר העתיקה, במבנה היסטורי בו פועל כיום מלון "דריסקו" שבמושבה האמריקנית ביפו, התמקמה מסעדת "זאדה" והיא חולקת את החלל בו שכנה שנים קודם לכן מסעדת "קרן" המיתולוגית של השף חיים כהן. בהגדרתה, זאדה היא מסעדת שף - על המטבח אמון השף שחר ביטון (ברפרטואר שלו עבודה עם שפים גדולים ודגולים כדניאל בולו בניו יורק וניהול מטבחים של רשת מלונות ישרוטל) והקו הקולינרי המנחה אותו הוא המטבח העות'מאני. בהתאמה, מנוקד התפריט כאן מנות בהשראה טורקית-אימפריאליסטית-מקומית, החל ממנות כמו מנטי טלה ומנטה עם קציפת יוגורט, כוסברה וירקות ירוקים, דרך כרוב שחור במילוי גבינה טורקית ועד מנות קבב מסורתי. גם התפאורה כאן היא כזו שנועדה ליישר קו עם האימפריה ובהתאמה המנות מוגשות בכלי חרס מיוחדים שנועדו לספר את אותו הסיפור אבל גם לתרום בתורם רבדים של עומק טעמים. בין המנות המוגשות בכלים אלה נציין את תבשיל נתחי הטלה העשיר שנעשה בבישול ארוך, עם מנגולד, חמציץ ולימון, ניוקי תפודים ויוגורט בהרט; ויש גם קדרה טבעונית, עם קבב זוקיני ועדשים, חצילים, עגבניות, עשבים ושקדים. אומנם התפריט במקום עוד בהרצה ולכן עתיד להשתנות (וכך גם המחירים) אולם נציין כי כיאה למקום השוכן במלון מפואר, ארוחות הבוקר צפויות לקחת חלק אינטגרלי בהצגה - כשהן תוגשנה על מזנונים מסוגננים ובכלי אוכל יוקרתיים; בגזרת האוכל עצמו תמצאו שלל ירקות, כבושים, דגים מעושנים וגבינות בוטיק; לחמי מחמצת ומאפים מסוגים שונים - לחמניות מיוחדות ולחמי פומפרניקל דחוסים; דייניש מסוגים שונים, לחמי סוכר וקרואסונים (זה הזמן לציין כי על הפטיסרי שומרים כאן אמונים ל"רביבה וסיליה"). עוד בתפריט ארוחת הבוקר (מחירה כרגע הוא 129 שקלים) תמצאו מנות כמו בריוש פריך עם סלמון בכבישה ביתית, עשבי בר, ביצה עלומה ורמולד צלפים; וכן מנה שצפויה אולי להפוך לוויראלית, בהמשך לטרנד המנות השחורות - ערימת פנקייק שחור עם פירות יער בדבש, כי אם להודות על האמת, עוד לא קצנו במנות צבועות פחם שחור או אבץ, ומה יפה שעתן בארוחת הבוקר.

זאדה, מלון דריסקו, אורבך 6, תל אביב



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו