בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

יש פיצה נפוליטנית חדשה בעיר (כלומר בארץ)

ועוד חמישה מקומות חדשים לאכול ולשתות בהם: ממקום שכולו קודש לטוסט גבינה מותכת בירושלים, דרך האיטלקייה החדשה של כפר סבא או בר קוקטיילים ברעננה ועד רוטיסרי הודי-יהודי במתחם גינדי

3תגובות
פיצה מרגריטה עם עלי בזיליקום בפפיאנו
דנה ווינר

אחרי תקופה ארוכה בה נסגרו מסעדות רבות וכמעט ולא היינו עדים למסעדות חדשות שנפתחות, אנחנו סופסוף עדים למגמה שונה, ולו במידת מה. מסעדות ובתי אוכל מעניינים שוב נפתחים ברחבי הארץ, לא רק במרכזה. הנה כמה מהפתיחות המסקרנות האחרונות - ממקום שכולו קודש לטוסט הגבינה המותכת הכל אמריקני, דרך סניף נוסף לאחת המסעדות האיטלקיות המצליחות בארץ, פיצרייה חדשה ומבטיחה בטירת הכרמל או בר קוקטיילים ראשון על גגו של מלון ברעננה.   

» למדור אוכל של הארץ
» לעוד חדשות אוכל חמות
» החופש הגדול - המדריך המלא לקיץ
» הגלידריות הטובות בארץ

טוסט גבינה לנצח - בלונדי גרילד צ'יז

טוסט גרילד צ'יז - עם גבינה נמתחת וארטישוק
אסף קרלה

"בלונדי", או בשמו המלא בלעז: "Blondie Grilled Cheese" הוא בית אוכל חדש לבעלים של רשת ההמבורגרים "קפטן" בירושלים, וכולו קודש למשהו שאולי לא רואים מספיק ממנו במחוזותינו: טוסטים עם גבינה מותכת, כלומר ה"גרילד צ'יז". יחד עם השף ניר בן עמרם, חברו הכל כדי להתמחות בהכנת אותו טוסט כל-אמריקני עמוס גבינה צרובה ואהוב, ולפתח בסופו של דבר את ה"גרילד צ'יז העברי הראשון", כפי שמכנים זאת כאן, מורכב מהשילוש הקדוש של המנה: לחם, גבינה צהובה וחמאה. כאן, מותקן הטוסט מלחם קסטן ייחודי שנאפה במיוחד עבור המקום וב"בלונדי" הקלאסי אף תמצאו שלושה סוגי גבינה שמתיכים בטוסט אחד ולצידו, כחלק כמעט בלתי נפרד מהחוויה, בירות בוטיק ישראליות כמו "הנגב", "מלכה" ו"שפירא" הירושלמית. בקיצור, בפעם הבאה שאתם קופצים לבירה - הנה מקום לשבת בו על טוסט גבינה (אבל אחד טוב כזה) ובירה. 

בלונדי גרילד צ'יז, דוד רמז 4, מתחם התחנה הראשונה, ירושלים

אח קטן למסעדת נונו האיטלקית והפטיסרי מימי - נונו ומימי

הכנת פיצות ב"נונו ומימי"
עמר פרלמן

כמעט ארבע שנים עברו מאז התמקמה מסעדת "נונו" האיטלקית במתחם הספורטן בהוד השרון והפיחה בו ובעיר בכלל חיים חדשים. לפני קצת יותר משנתיים נפתחה בסמוך למסעדה גם "מימי", הפטיסרי-בייקרי והאחות הקטנה לנונו. כעת, נולד אח קטן לשניים בכפר סבא, בדמותה של חנות מפעל שצפויה לפעול עד השעות הקטנות של הלילה ובהמשך אף להרחיב את הפעילות ל-24 שעות ושבעה ימים בשבוע. בפועל, החנות תתבסס על מנעד הטובין ומוצרי המאפה המוכרים מהוד השרון. הווה אומר, לחמים, קינוחי ויטרינה מפוארים (נסו את טארט מרנג הלימון הנפלא), עוגות וגלידות - כולל ייצוג נאה למאפים נטולי גלוטן (נסו את עוגת גבינת העזים או את עוגת השוקולד נטולת הגלוטן). בנוסף, במקום יעמוד תנור אבן שיפיק את הפיצות המוכרות של נונו (אף את חלקן ניתן להזמין ללא גלוטן ויש גם פיצה טבעונית אחת לרפואה) וכן מנות אחרות ולצידן גם סלטים, כריכים ומאפים נוספים כשאת כל הללו ילוו יין ובירות, מה שמגדיל בתורו את הסיכויים שהמקום יהפוך מעוז בלייני כפר סבאי. 

נונו ומימי (חנות המפעל), המוביל 3, כפר סבא

פיצריית שף בטירת הכרמל - פאפיאנו

פיצה מרגריטה מחולקת לרבעים בפפיאנו
דנה ווינר

"פאפיאנו" היא פיצרייה חדשה שפתחו יחד אב ושני בניו בטירת הכרמל. השלושה חברו יחד להגשמת חלום משותף ואחרי טיול ארוך באיטליה, בעיקר בדרומה ובפרט בנפולי, החליטו לפתוח מקום איטלקי כאן. זה קרה דווקא בכפר קטן בשם פאפיאנו, שם פגשו פיציולו שלימד אותם את רזי הרכבת הפיצה הנפוליטנית המדויקת, ועל שמו הקימו את פיצריית פפיאנו בציר ז'בוטינסקי, בכניסה הדרומית לטירת הכרמל. התפריט, רובו ככולו נע סביב הפיצה הנפוליטנית, כשרוב חומרי הגלם ככולם (למעט גבינת המוצרלה מחלב הבופאלו) מיובאים מאיטליה, מהקמח, דרך העגבניות ועד שמן הזית. בין הפיצות כאן תמצאו למשל את פיצת הרועים, שמגיעה עם גבינת עזים, קרם בטטה מקורמלת ובצל מקורמל מעליה ומוגשת עם רוטב פסטו ביתי שמכינים כאן מדי בוקר בצידה; פיצת פפיאנו, עם קונפי שום, עגבניות מיובשות וארטישוק א-לה רומנה; פיצה פונגי עם פטריות פורטובלו, שמפיניון ומחית כמהין (אף היא מאיטליה) וכמובן, מקום של כבוד שמור גם למרגריטה הקלאסית, עם או בלי עלי בזיליקום טריים מעליה. מעבר לזה, מכינים כאן גם קנלוני, טורטליני או רביולי וכן מטבלים שונים שלרוב מוצאים את עצמם כמטבלי ניגוב לקראסט, כי "ככה זה כשהבצק כל כך טוב", אז מנגבים איתו רטבים כמו רוטב עגבניות דרום איטלקי חריף, פסטו, רוטב שום, טפנד זיתים או טפנד עגבניות מיובשות, כולם תוצרת הבית. לקינוח, מציעים כאן גם ג'לאטו, גלידה איטלקית תוצרת המקום, בטעמים שמשתנים לפי מצאי העונה או הגחמה, מגלידת לימון או לימון ונענע, דרך אבטיח ועד גלידת לואקר, פררו רושה או קינדר בואנו. בקיצור, מתי בפעם האחרונה כיוונתם את הווייז שלכם על טירת הכרמל?  

פפיאנו, דרך ז'בוטינסקי 62, טירת הכרמל

בר קוקטיילים על גג מלון ברעננה - רופטופ בר 

ברמן מגיש צלוחית בייגלה ובירה ברופטופ, בר הגג החדש ברעננה
מקס מורון

בלב פארק העסקים של רעננה קם באחרונה מלון חדש ("פרימה מילניום") שמשיק כעת גם "רופטופ" בר חדש, על גגו. הבר, שנושק מלמעלה לקומה ה-12, עוצב בהשראת סצנת הגגות שמוסבים לברים בניו יורק כמו גם בתל אביב ושמו Roof-Top נושא את הצהרת כוונות זו: קוקטיילים, יינות ונשנושים קלים בצד האלכוהול ותחת כיפת השמיים. מעבר לאלכוהול ואוכל, ישובצו כאן גם ערבי תוכן עם ערך מוסף בסגנון "מדע על הבר" וכן במקום יתארחו גם הרכבים מוסיקליים, תקליטנים שונים והופעות חיות. באשר לאוכל, התפריט במקום נבנה על ידי זיו דומברובסקי, שף המלון, שיצר שילובים בלתי שגרתיים, כאלו שנועדו להסעיר את חכם של אנשי העסקים המתארחים במלון, אבל גם את הבליינים המבקרים בו. בין נשנושי בתפריט: פטאטאס ברוואס, תפודים אפויים עם פפריקה, איולי חרדל, טימין ועירית; סביצ'ה דג ים עם עגבניות קצוצות, ארוגולה, צ'ילי חריף, שקדים וגספצ'ו עגבניות; לחמניית באן מאודה במילוי אסאדו בבישול ארוך ואיולי חזרת; לחמא בעג'ין, בשר עם טחינה, חצילים, צנוברים ונענע, ועוד. בין הממזגים: "ספייסי מרגריטה" על בסיס טקילה, אפרול, סירופ אגבה, ליים, טבסקו ומיץ אננס; קוקטייל "מיול קאריבי" שמורכב מרום, בירת ג'ינג'ר, לימון ואננס; וקוקטייל שנושא את השם המשונה "שגעת הברמן" ובו וודקה הדרים, קמפרי, ליקר פלרנום המבוסס על רום מתובל וקליפות הדרים וליים.    

מלון פרימה מילניום, התדהר 2, רעננה

סניף חדש לרובן באשדוד

המבורגר, צ'יפס ובירה ב"רובן" באשדוד
בן יוסטר

התחילה בתל אביב והתפתחה בחיפה, רשת "רובן" הוותיקה ששמה במוקד ההתייחסות את כריכי הקורנביף האמריקניים משיקה כעת סניף חדש באשדוד, שונה מהמוכר עד כה. המקום, מעוצב ברוח מסעדת גריל אמריקנית ויציע תפריט גם המבורגריים אימתניים, בשרים מעושנים וכן את אותם כריכי בשר מרושלים (במתכוון). בין המנות כאן תמצאו כמתבקש, את כריך הרובן המפורסם, מגיע כאן בשני גדלים לבחירה, כורך בו 200 או 300 גרם בשר חם. בנוסף, תמצאו גם נוסחים נוספים של הרובן, כשאת בשר הבקר יכול להחליף בשר הודו (בכריך "רייצ'ל") או לחלופין, אפשר לשדך בכריך אחד בשר בקר, הודו ואווז (בכריך "טריפל מיקס"). מעבר לכריך הדגל, תמצאו כאן גם כריכי סלופי ג'ו שמורכבים עם בשר המבורגר מפורק ורוטב ברביקיו; המבורגרים שונים ובפרט, מנת הדגל - כריך קומות שבנוי הן מקומה של המבורגר (במשקל 225 גרם) ומקומה של קורנביף (במשקל כ-120 גרם). לחוששים, השומרים והצמחוניים, נספר כי המקום כשר ויש בתפריט גם חזה עוף, סלט ירוק והמבורגר מפטריית פורטובלו. לקינוח (או לאו) המסעדה תגיש מנה סנסציונית שבבסיסה ברוסקטת כבד אווז וקרם לוטוס. קחו את זה לאן שתקחו.   

רובן, מתחם סטאר סנטר,  ז'בוטינסקי 43, אשדוד

רוטיסרי הודי בתל אביב - פולקלה בבומביי

תמונה של תור בכ"פולקלה בבומביי"
אבישג סלומון

מסעדת "פולקלה בבומביי" היא יציר כלאיים שמשדך בין שני עולמות קולינריים מבורכים שלרוב לא נפגשים - הרוטיסרי המקומי ואוכל רחוב הודי, שנפתח במתחם גינדי TLV, בתל אביב. מאחורי המקום עומדים הזוג תמרה ודויד סלומון שפתחו לפני שלוש וחצי שנים את פולקלה, מסעדת רוטיסרי בשדרות יהודית בעיר. כעת, הם לוקחים את החיבה לעוף הצלוי צעד אחד קדימה אולם הפעם לכיוון המזרח הרחוק, עם השפעה הודית דומיננטית בתפריט. דויד, נולד וגדל בהודו ובילה את רוב זמנו במטבח המסורתי של סבתו ואימו. בחזון, המקום החדש מגלם את המפגש עם תמרה, או את החיבור בין המזרח למערב, במובן הרחב, דרך אותו יציר כלאיים בדמותו של אוכל רחוב הודי-יהודי. בין המנות בתפריט: עוף רוטיסרי פריך במרינדת תבלינים; צ'יקן טיקה מסאלה, נתחי פרגיות במרינדת יוגורט ותבלינים שאפשר לקבל בפיתה חמה, עם צ'אטני ירוק ועגבניות מתובלות או בצלחת, על הר קטן של אורז עם ירקות מבושלים בסגנון הודי, סלט לבחירה וצ'אטני בטעמים (כמו אפרסק פיקנטי, תמרהינדי קוקוס או צ'אטני ירוק חריף). בנוסף, תמצאו כאן גם מנות הודיות מסורתיות כמו את צלחת טאלי, מנה צמחונית שבבסיסה אורז ותוספות כמו דאל, חצילים הודיים, צ'אנה מסאלה, במיה בתערובת ארומטית, שעועית עם קצח, תפוחי אדמה ובטטה מתובלים בסילאן, עם סלט מרענן וראיטה וכן את הקרפ ההודי הקלאסי (דוסה). המקום יהיה פתוח בכל ימות השבוע מהצהריים אל תוך הלילה ובהמשך יציעו גם תפריט במתכונת שעות שמחות, בהן יוגשו משקאות אלכוהוליים במחירים מוזלים לצד חטיפים הודיים כמשולשי סמוסה מטוגנים ופקורה. 

פולקלה בבומביי, החשמונאים 96, תל אביב 

מייל מדור האוכל של הארץ: food@haaretz.co.il



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו