בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות אוכל

סנוב, במעדנייה של שיפודייה כבר אכלת?

וגם: מבראסרי ים תיכוני כשר במלון בנתניה ועד מסעדת הרים אסיאתית בצפון - כל החדשות הקולינריות שאתם צריכים לדעת

4תגובות
מעדניית איציק הגדול, מבט מבפנים
שי אוחיון

בין החופש הגדול, החום האיום, המתיחות בדרום, חוק הלאום ומחאת הלהט"ב, אפשר לחזות בנקל במספר מפתיע עד מבהיל של התרחשויות מקבילות, לאומיות כמו גם מקומיות, שמרעידות את האדמה תחת רגלינו. קחו חמש דקות הפסקה מהכל, נשמו עמוק, התרווחו בכיסא המשרדי וקראו אודות כמה מקומות חדשים לאכול ולשתות בהם, כאלה שאפשר להשכיח בהם קצת את עומס האקטואליה הנוכחי, כי לכולנו מגיע קצת לנוח.

» למדור אוכל של הארץ
» לעוד חדשות אוכל חמות
» החופש הגדול - המדריך המלא לקיץ
» מפלס הרעב: 15 מסעדות מומלצות סביב הכנרת

הקצבייה של איציק הגדול - מיט בוטיק

קצב אוחז נתח בשר נא במעדנייה החדשה
שי אוחיון

"מיט בוטיק", שנפתחה לפני כחודש, היא המעדנייה-קצבייה שעמלו עליה האנשים העומדים מאחורי שיפודיית "איציק הגדול" ביפו קרוב לשנתיים וחצי. במהות, המקום מתבסס על בשר וואגיו, זן בקר יוקרתי שמקורו ביפן ומגדלים אותו גם במערב אוסטרליה. ברמה המקומית, מביאים את הזן (שנחשב מהטובים בעולם) במשקלים קטנים ומגדלים בארץ במשך 20-22 חודשים. בפועל, מיט בוטיק היא הקצבייה היחידה כרגע שמוכרת את הזן ברמה המסחרית, לכן אין זה מן הנמנע שהוא הפך לגאווה מיובאת-מקומית, כשאפשר למצוא כאן בשר וואגיו במספר אופנים - טחון להמבורגרים וקבבים איכותיים ומיוחדים בטעמם, אבל גם בנקניקיות החריפות כמו גם כסטייקים. מעבר לזה, תמצאו כאן גם צלעות טלה ובשר טלה מקומי, וכל הבשרים כאן מקוצבים, כלומר נקיים משומן, לכלוך או גידים. "ברמה של מסעדה שמכבדת את עצמה", מסבירים כאן ברוב רושם. מעבר לכך, תמצאו כאן גם מוצרים נלווים לבשר - מתערובות תיבול, פחמים, יינות מקומיים, סכינים או מחבתות ועד שבבי עץ למעשנת או לתנור, עשויים מחביות קוניאק, יין או ויסקי שמקנים ארומות ייחודיות לנתחים. למי שסקרנים לגבי תג המחיר, נספר כי מוצרי הבישול של הוואגיו (נטחנים לעיני הלקוחות, למען הסר ספק) נעים סביב 69-75 שקלים לקילו, בעוד סטייק מוואגיו כבר יעלה לכם כבר 300 שקל לקילו. יקר להבהיל, אולם פה ממהרים לסבר את האוזן עם נתונים לפיהם בלונדון המחיר מאמיר כבר ל-400 פאונד. הכל יחסי, כמו שאומרים.

הקצבייה של איציק הגדולדוד רזיאל 2, תל אביב

מסעדת הבשר החדשה של דבאח - בלאק אנגוס

מנת בשר וגזרים בצבעים במסעדת הבשרים החדשה של האחים דבאח
עלאא זעאתרה

מקצבייה שמציעה וואגיו למסעדת בשר על טהרת האנגוס בחיפה: על ציר מוריה שבכרמל, פתחו האחים אחמד וסלאח דבאח, מגדלי עדרי הבקר מהגליל ורמת הגולן, מסעדת בשרים חדשה. על המטבח יהיה אמון השף דודי קדם ורוב מנות הבשר בתפריט המסעדה הן כאלו שגודלו על ידי האחים דבאח מדיר אל אסד. לפי האחים, הרציונאל הוא שאחרי שנים רבות בהן הם מספקים בשר למסעדות רבות ברחבי הארץ, כעת גמלה ההחלטה בליבם  והגיע הזמן לפתוח מסעדה משלהם. לצד נתחי הבשר הנצלים על האש, הוסיף השף קדם גם קריצה משלו. בתפריט, אומנם עוד בהרצה, תמצאו מנות כמו מדליוני פילה בקר על קרם סלק; צלעות טלה בקרם פטרוזיליה ומוח עצם; אסאדו בלאק אנגוס גרם מעושן 12 שעות בעצי הדר עם מרינדת עשבי תיבול; פלטת בלאק אנגוס שכוללת פילה עגל, אנטריקוט, צלעות טלה, נקנקיות צ'וריסוס ביתיות ונתחי פרגית; וכן גם תפריט המבורגרים מתוצרת עצמית, עשויים מבשר אנגוס וטלה הנטחנים במקום עם תוספות כמו כבד אווז, גבינת צ'דר, אננס צ'ילי, ריבת בצל וביצת עין. הנמנעים מבשר שנקלעו לכאן במקרה אולי יתנחמו במנות כמו פילה לוקוס על פולנטה עם אספרגוס, קרם לימון וכמהין או במנת מיקס פירות ים קלאסית עם שום, חמאה ויין לבן - לא מקום לטבעונים או שומרי כשרות, כנראה, אבל צמחונים, אוכלי דגים ופירות ים יוכלו למצוא כאן פשרה ראויה לשמה. בנוסף, שתיינים ישמחו בוודאי לשמוע כי בקרוב יושק כאן גם תפריט קוקטיילים, כזה שהולך עם תאוות בשרים.

בלאק אנגוס, מוריה 29, חיפה

בראסרי ים תיכוני כשר - דה באטלר

סלט עם גבינת בוראטה ב"דה באטלר"
בן פרידמן

אחרי התעוררות בזעיר אנפין ואופטימיות זהירה שחווה הסצנה הקולינרית בנתניה - עם פתיחות של מסעדות כמו "ני-שי" או הפטיסרי "לילי" במתחם סוהו - מצטרף להתעוררות המבורכת "דה באטלר", בראסרי ים תיכוני וכשר-חלבי במלון הבוטיק "מדי טרה". בבראסרי המשובץ במלון, נושק לשפת הים ונהנה מהבריזה החמימה שלו, תמצאו מגוון מנות מן המטבח הים תיכוני, עם דגש על שימוש בחומרי גלם טריים וקריצה אל המטבח האיטלקי, דרך מנות כדגים שונים, גבינות בוראטה טרייה או סלטים ופסטות בעבודת יד. בין המנות בתפריט תמצאו סלט עגבניות שרי צבעוניות, בזיליקום, פלפל חריף, סלסת עגבניות, קרוטונים וגבינת בוראטו איטלקית שנחה מעל תל העגבניות; כדורי ארנצ'יני פריכים, ממולאים מוצרלה וקרם עגבניות פיקנטי; סינייה מוסר ים - מנה שבבסיסה פילה מוסר, טחינה, בצל מטוגן, חציל קלוי ועשבי תבלין טריים; וריזוטו פטריות עם טוויל פרמזן ועוד.

דה באטלר, מלון מדיטרה, שדרות ניצה 20, נתניה

טאקרייה מקסיקנית כשרה בבירה - טאקוס לואיס

טאקוס עם שווארמה הודו בטאקרייה החדשרה בירושלים
לואיס קרוז

זה ידוע כי טאקריות אותנטיות הן מחזה נדיר במחוזותינו, קל וחומר בבירתנו. לפני כשבוע נפתחה להרצה בירושלים טאקרייה אחת לרפואה, ולא זו בלבד שהיא אותנטית, עד כמה שניתן, אלא שהיא אפילו כשרה. המקום הוא פרי עמלם המשותף של לאה סטופר, בן זוגה לואיס קרוז (שף שעלה ארצה ממקסיקו לפני שלוש שנים) ואחותה, יטי לוסון. בעזרת פרויקט מימון המונים, גייסו השלושה את המשאבים הדרושים להגשמת חלומם המשותף - והטאקרייה נפתחה רשמית השבוע. בתפריט, המצומצם אך מתוכנן בקפידה (כפי שמכתיב הז'אנר), תמצאו שישה סוגים של טאקוס, כולם מיוצרים מאפס ובעבודת יד במקום - החל מהטורטיות עצמן, עשויות מקמח תירס שטוחנים במקום במטחנת אבן ריחיים שעלתה ארצה ממקסיקו (והן נטולות גלוטן) ועד הסלסה שמלווה אותן. בין הטאקוס: טאקו "אל פאסטור", הלוא הוא השווארמה המקסיקנית, במקור עשויה מבשר חזיר וכאן עבר 'הכשרה' כשבשר הודו מחליף אחר כבוד את החזיר, אך משודך לאותם התבלינים המסורתיים; טאקו "קרניטס" עם צלעות בקר בבישול ארוך; טאקו "קרנה אסאדה" עשוי עם נתח קצבים על הגריל; לפסקטריאנים (צמחונים אוכלי דגים) וגם בכלל - טאקו "באחה" עם דג מטוגן בבלילת בירה ולטבעונים - טאקו טבעוני ש"משתנה לפי ירקות השוק", כמו למשל טאקו במילוי פטריות וקישואים; טאקו עם בצל ותפודים; או טאקו ירקות קלויים. לקינוח, תמצאו כאן את הצ'ורוס המפורסם. למי שתהו, המחירים הם מחירי טאקרייה, קרי נגישים לכל כיס (סביב 14 שקלים; 48 שקלים למנה עסקית שכוללת שלושה טאקוס ושתייה). אל כל הטוב הזה נמליץ לשדך גם הורצ'טה, משקה חלב אורז וקינמון מסורתי שהולך נפלא עם הבריזה של אוויר ההרים של ירושלים.

טאקוס לואיס, שלומציון המלכה 11, ירושלים

המטבח של היום הוא לא המטבח של הלילה - מטבח יום

קבבים וטחינה על סאלוף במטבח יום
רונן מלחן

שש שנים אחרי שהתמקמה מסעדת "מטבח לילה" בתל אביב ושנה אחרי ששלחה זרועות גם לאירופה עם שלוחה בברלין, כעת היא מתעוררת לחיים חדשים בשעות היום כשהעומדים מאחוריה פותחים את "מטבח יום" - מסעדת-אחות חדשה בשוק הכרמל בואכה כרם התימנים. האחרונה היא כזאת שממשיכה את הקו של מטבח לילה, כלומר ארוחות חברים ודילים משותפים (ומשתלמים) למרכז השולחן, אולם הפעם ביום. בפועל, המשמעות היא שתמצאו כאן ארוחת חברים שכוללת מגש מזטים מכל המנות הראשונות במקום (תשע במספר) וכל סועד אף בוחר מנה עיקרית מהתפריט וקינוח ב-69 שקלים. בין המזטים: לחם ("של פעם"), חמאת טחינה, זעתר וצ'ירשי; מזט חריפים - פלפל חריף כבוש, סחוג ביתי, פלפל שיפקה וצ'ילי טרי; מסבחה חציל; סלקים בבלסמי עם גבינת טולום, זעתר ואגוזי מלך; ירקות שוק על טחינת סלק ורודה; תרד טרי בווינגרט הדרים; סלט עגבניות שרי; וסביצ'ה ערבי עם טחינה, לאבנה, סומק וירוקים. בין העיקריות תמצאו שקשוקה דלעת; חלה ממולאת ביצי עין עם "הפתעות מהשוק" וסלטון תרד; בורקס שרימפס עם תרד וכרישה או פטה ובטטה מלוחה; קציצות דגים, צזיקי וגרגיר הנחלים; סלט עדשים עם בטטה, סלק ונבטים או מנה בשם "קבב חביבי" עם שלושה סוגי טחינה, בצל חרוך, שרי צלוי וירוקים על סאלוף תימני; ולקינוח, סוכריית קרם ברולה, כי באמת, אין גבול לכל הטוב הזה, במיוחד כשזוהר ארגוב או צלילי הכרם מתנגנים ברקע להשלמת האווירה של הכרמל בצהרי היום.

מטבח יום, רבי מאיר 21, תל אביב



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו