בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ג'ונתן גולד, האיש שסירב לחלק ציונים לאוכל וזכה בפוליצר, מת בגיל 57

מבקר המסעדות האגדי של הלוס אנג'לס טיימס שדגל בביקורות חיוביות והעדיף מסעדות אתניות קטנות, מת בגיל 57 ממחלת הסרטן

תגובות
ג'ונתן גולד
Sundance Institute

ג'ונתן גולד, מבקר המסעדות האגדי של הלוס אנג'לס טיימס מת בגיל 57, כתוצאה מסיבוך של מחלת סרטן הלבלב. גולד היה מבקר האוכל הראשון שזכה בפרס הפוליצר, ושמו נישא למרחקים גם הודות לסרט תיעודי אודותיו בשם "עיר של זהב".

גולד הפך לשם נרדף לסצינה הקולינרית של החוף המערבי, ובכל שנה הקפיד לשחרר את רשימת 101 המסעדות שלו שמסעדנים אמריקאיים ציפו לה, משום שהעריכו את פועלו. הוא גם היה ידוע -  פרט לטוריו המעט מליציים ולאהבת המקצוע העמוקה שלו – גם בכמעט אקצנטריות שלו. היא התבטאה, בין היתר, בתחביבו לצאת לדרכים על הדודג' הישנה שלו, בה הוא היה כותב ביקורות על עסקים שכוחי אל במוטלים נידחים, אגב באותה רצינות שבה היה כותב ביקורת פורצת דרך על מסעדה אופנתית בעיר המלאכים.

גולד - דלג

גולד התפרסם והיה אהוד מאוד בסצנת האוכל האמריקאית, בזכות הביקורת החיוביות שלו – על אף שנחשב בתחילה לעוף מוזר בתעשייה שעיקרה קטילת מסעדות ובזכות ההתמקדות שלו במסעדות אתניות "קטנות". גולד גם היה מהדוברים הבודדים שהביעו את תמיכתם בעזיבת מדריך מישלן את לוס אנג'לס ב-2010, משום שהנוכחות שלו "גרמה הרבה יותר נזק קולינרי לעיר, מאשר תועלת". במידה רבה מותו מסמל את מותה של הביקורת הקהילתית, שמתייחסת למושא הביקורת כאל חלק מתופעה חברתית שגם עליה ניתן וצריך לשים את הדגש. הוא גם סירב להצמיד ציונים לביקורות, ובמשך כארבעים שנה תיווך את אחת מתעשיות האוכל המובילות בעולם לקוראים. 

"הוא, יותר מכל שף, שינה את סצנת האוכל בלוס אנג'לס", אמרה חברתו הוותיקה השפית והבעלים של מסעדת מוזה, ננסי סילברטון. "הוא באמת היה השגריר של העיר שלנו". הלוס אנג'לס טיימס הקדיש לו כתבה רחבה עם ציטוטים אבלים של המיטב בסצנה הקולינרית של העיר. כך שני ענפים אכזריים – מסעדנות ועיתונות – התאחדו כדי לספוד לנטע הזר בתוכם שהפך למליץ היושר הכי גדול, מוכר ואהוב שלהם. אהוב במיוחד על העסקים הקטנים ומשאיות האוכל, אותם העריך לא פחות ממסעדות היוקרה הנוצצות ביותר.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו