בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות אוכל

האם סופסוף יש איפה לאכול בים המלח?

וגם: מטבח איטלקי במלון יוקרתי ביפו, רופטופ בר על גג מלון בנהריה, שווארמיה שכל כולה טבעונית ומסעדת בשרים אמריקאית - כל החדשות הקולינריות שצריך לדעת

3תגובות
נורת' רוף טופ בר על גג מלון מדיסון נהריה, מבט אל הים
ויקטוריה קיי

הקיץ נמתח, חוק הלאום מכה גלים, החום עודנו איום, הטמפרטורות גבוהות עד אכזריות (אך רגילות לעונה) וחסל סדר קייטנה. בקיצור, העצבים של כולנו קצת רופפים וזה בול הזמן לקצת חדשות טובות, כלומר על אוכל. קחו כמה דקות לשתות משהו קר בלב מדבר או משרד, שחררו כפתור במכנס, שימו רגל על רגל או רגליים למעלה על ספה, קחו שאיפה ארוכה ונינוחה ונצלו את ארבע דקות הקריאה הבאות כדי להשתחרר ולהירגע. הנה חמישה מקומות חדשים שכדאי להכיר ואולי אף לבקר בהם השבוע: משווארמה טבעונית ראשונה מסוגה, דרך בר על גג מלון שמאיים להעיר את נהריה ועד מסעדת בשרים שאולי תפריח את השממה הקולינרית של ים המלח - כל מה שצריך כדי להתחיל את השבוע ברגל ימין. אנחנו רק נניח את זה כאן.

» למדור אוכל של הארץ
» לעוד חדשות אוכל חמות
» החופש הגדול - המדריך המלא לקיץ
» איפה בחיפה: בתי הקפה המומלצים בחיפה

מסעדת הבשר חוזרת לים המלח - ראנץ' האוס

אנטרקוט על העצם בראנץ' האוס
אנטולי מיכאלו

אחרי העדרות של שנתיים מהנוף הצחיח של ים המלח ומתיחת פנים אינטנסיבית, מסעדת הבשרים המיתולוגית "ראנץ' האוס" מבצעת קאמבק, ומתעוררת לחיים חדשים במלון ישרוטל ים המלח, עם תפריט חדש שכולל בשר מנברסקה. המסעדה, שממוקמת מול הרי אדום ונהנית מהצחיחות הקולינרית היחסית של האזור והיעדר תחרות, מציעה חוויה שכולל תפאורת גריל האוס אמריקאי או מסבאה, ותפריט ברוח דומה עם נתחי בשר אנגוס שחור מנברסקה (שמגיעים מצוננים, להבדיל מקפואים) לפי משקל. בין מנות הבשר בתפריט תמצאו למשל פילה בקר במשקל 250 גרם (175 שקלים); סטייק אנטרקוט במשקל 300 גרם וצפונה (החל מ-165 שקלים); סינטה "נברסקה" מ"פרה שמנה" במשקל 500 גרם (259 שקלים); סטייק אנטרקוט "נברסקה" על העצם שמתחיל ממשקל של 400 גרם (החל מ-189 שקלים); ספייריבס בקר במרינדת בירה ותבלינים מסורתיים במשקל 800 גרם (179 שקלים); וכמובן, המבורגר קלאסי במשקל 300 גרם (85 שקלים). מעבר למנות הבשר, תמצאו כאן גם נאגטס עוף פריך עם איולי צ'יפוטלה (59 שקלים); כנפיים ברוטב ראנץ' מסורתי (65 שקלים); סביצ'ה סלמון עם ויניגרט יוזו לצמחונים שאוכלים דגים ונקלעו לכאן במקרה; וסלט ירוק עם פיצוחים, ויניגרט דבש והדרים (55 שקלים).

ראנץ' האוס, מלון ישרוטל ים המלח, טיילת עין בוקק 

בר על גג מלון בנהריה - נורת' רופטופ בר

קוקטייל בנורת' רופטופ בנהריה
ויקטוריה קיי

אחרי פריחה של ברים קיציים על גגות (ביניהם ה"רופטופ בר", על גג מלון פרימה ברעננה), כעת נפתח במלון מדיסון בנהריה ה-"נורת' רופטופ בר" (North roof top bar) - טאפאס ובר על גג המלון ואל מול נוף הים, שלצד מיטות שיזוף, נשנושים וקוקטיילים יציע גם ערך מוסף בדמות הקרנות סרטים תחת כיפת השמיים. בשעות הערב המקום יהפוך לבר טאפאס עם תפריט שכולל, בין השאר, פיצות בתנור אבן ייעודי. בין מגוון הטאפאס המשתנה תמצאו: אספרגוס במעטפת סלמון מעושן; פטריות פורטובלו במילוי גורגונזולה; ברוסקטת גבינה וחציל; ארנצ'יני דלעת; גזר צלוי בתנור; סלט גרגרי חומוס עם גבינת רוקפור, מיני וופל בלגי לקינוח ועוד (45 שקלים לשלוש מנות טאפאס; 80 שקלים למנה זוגית שכוללת שש מנות טאפאס). באשר להקרנות הסרטים, הן תתקיימנה במתכונת דו-שבועית (בימי שני וחמישי, במחיר 45 שקלים לכניסה ומשקה ראשון). וכן, הבר יהיה ערוך תמיד למשדרים מיוחדים כמונדיאלים או אירוויזיונים (למי שיש סבלנות להמתין כמה שנים).

נורת' רוף טופ בר, גג מלון מדיסון, העלייה 17, נהריה

מטבח איטלקי במלון יוקרתי - דון קמילו

קרודו דגים בדון קמיליו ביפו
דן פרץ

יחד עם גל המסעדות שנפתחות בבתי מלון בתקופה האחרונה, כך גם במלון Jaffa המפואר שבלב העיר העתיקה ביפו, נפתחה מסעדת "דון קמילו", מסעדה איטלקית שעל מטבחה אמון השף רועי ענתבי, המוכר לחלק כמי שהיה בעבר השף והבעלים של מסעדת "ברטי". ההשראה למקום היא מסעדת Carbone הניו יורקית ולא בכדי, כשהקבוצה שעומדת מאחורי המקום היא (MFG (Major Food Group, שכפי שמרמז שמה, היא קבוצת מסעדנות גדולה שרוב פעילותה מתרכזת בניו יורק. בהתאמה, גם התפריט כאן משקף את המטבח האיטלקי-אמריקאי וכולל מנות כמו פסטות בעבודת יד (58-88 שקלים למנות הפסטה) ביניהן ריגטוני א-לה נורמה, קלאסיקה איטלקית שמבוססת על ריגטוני ביתי, עגבניות, חצילים ומוצרלה; טורטליני במילוי בגבינת עיזים מקומית וברוטב ראגו טלה; קרודו ילו טייל עם תפוזים, צ'ילי ומנטה; וטונה ים תיכונית, חצילים חרוכים וצ'ילי מקלבריה. עוד מנות שתמצאו כאן הן דניס, עם גרגירי חומוס ברוטב אורגנו טרי; חזה עוף עם סלט ארוגולה ועגבניות; עוף דיאבלו עם צ'ילי; וצלעות כבש בגריל עם מנטה (96-156 שקלים למנות העוף והבשר). בחזית הקינוחים, עליה אמונה השף קונדיטורית טל הניג (לשעבר "מול ים") תמצאו קינוחים איטלקיים קלאסיים בפרשנות אישית-מקומית, וביניהם מבהיקה עוגת גבינה מצופה בתפוזי Jaffa.

דון קמילו, מלון Jaffa, יפת 36, יפו

שווארמיה טבעונית חדשה - סולטנה

שווארמה טבעונית מפטריות
מוטי מילרוד

בלב רחוב אבן גבירול בתל אביב פתח בתחילת השבוע השף הראל זכאים, אותו חלק בוודאי זוכרים מהמסעדה הטבעונית "זכאים", שווארמייה טבעונית חדשה בשם "סולטנה", שפועלת ממש ככל שווארמיה - על הסלטים הקצוצים, הטחינה שנוזלת מהפיתה והעמבה. אחרי חצי שנה של פיתוח ויחד עם שני שותפים - הבעלים של החתול הירוק והריינבו (הפיצרייה וההמבורגרייה הטבעוניות, בהתאמה) - הוקמה השווארמה הראשונה שעשויה ללא כבש, פרגית או הודו אבל גם ללא סייטן, אלא רובה ככולה עשויה מפטריות יער. מעבר לשווארמה, שמוגשת בצלחת או בפיתה, תמצאו כאן כמיטב מסורת הז'אנר מצעד סלטים פשוטים והכרחיים כמו כרוב לבן, סלט ירקות קצוץ טרי, טחינה, חמוצים ביתיים ועמבה שמביאים משוק התקווה. כל האחרונים מצטופפים יחד בתוך פיתות של אנג'ל, שמונחות בסיר אדים ולכן הן רכות וענניות יותר באופן יחסי. מעבר לכך, עלי רשאד או ריחן יספקו רעננות עונתית ופיקנטיות נוספת בפיתה-שווארמה. בנוסף, על יד או יחד עם השווארמה, מציעים ב"סולטנה" קבב טבעוני (35 שקלים לשווארמה או קבב בפיתה); סיגר במילוי בשר פטריות (12 שקלים) ובהמשך גם גבינת לאבנה וצזיקי - עם אפשרות לתוספת מעל השווארמה - כך שהמבקרים יוכלו להתקין להם שווארמה בסגנון כמו-טורקי אבל ללא חשש בשר, חלב או בשר וחלב יחדיו. אל כל אלה מצטרפים גם פלחי הצ'יפס הקרוע ביד שהתפרסם עוד ב"זכאים", משובץ מלח ולימון פרסי לבן ומוגש עם מיונז ביתי וטבעוני (17 שקלים). כדי לשטוף את כל הטוב הזה, מגישים פה גזוז פרסי - סקנג'מין, מה שמכונה לעתים "הפטל של הפרסים", מבוסס על חומץ, סוכר ונענע, ששותים באופן מסורתי בחגיגות, הילולות ובזמנים יפים ומגישים תכופות גם לילדים קטנים. למי שמבקשים לשכוח מהיום, כל יום, ניתן יהיה לשדך למשקה גם תוספת אלכוהול כערק, וודקה או ג'ין.

סולטנה, שווארמה טבעונית, אבן גבירול 52, תל אביב

הבר החדש של צפון תל אביב - אפרים

הבר של אפרים
אלון צ'צ'יק

צומת הפיל, אשר מוכרת הרבה בזכות מסעדת הפיל המיתולוגית, עברה באחרונה התחדשות מואצת, אולי הודות לפריחת הנדל"ן באזור. בהתאמה, קמו בקומפלקס סניפים של רשתות בוטיק קטנות וטובות כמו גלידריית "בוזה", קונדיטוריית "פיס אוף קיק" וההמבורגר של "קפטן". כעת בא לשכונה בחור חדש - "אפרים", בר אוכל שכונתי שמח עם תפריט אקלקטי ים-תיכוני שנועד לאגד יחד את היתרונות של מסעדה ובר תחת קורת גג אחת. מאחורי המקום עומדים מיקי טיל (מבעלי רשת "קפה קפה"), הזוג אוסנת ויניב כספי (מבעלי רשת החומוס "כספי") ואלון צ'צ'יק (לשעבר מבעלי "פאסטל") בעוד על התפריט אחראים כספי וחי צארום. בין המנות הלקטניות שתמצאו כאן: סלט עדשים שחורות עם פקאן סיני, פטרוזיליה, נענע, קולרבי, תפוח ירוק, חמוציות, ויניגרט רימונים, טחינה גולמית ודבש; שווארמה מן הים, המבוססת על דג ים, בצל מקורמל, סלט 'דודו' פיקנטי מעגבניות, טחינה, יוגורט, בצל פריך וויניגרט עמבה; סיגר לחי עגל עם סלטון שוק ו"טחינאריסה" (הלחם בין טחינה לאריסה); כיסוני שישברק במילוי בשר וטובלים ביוגורט חם; פריקסה טרטר טונה עם בצל בסומק, לימון כבוש, תפוח אדמה, ביצה קשה ואותה "טחינאריסה"; סופלקי פרגית עם שומן טלה, "טחינעמבה", קרם חציל, ארוגולה, כוסברה ומלפון כבוש - מצטופפים כולם על לחוח; ושקדי עגל בחמאה מזוקקת עם תרד במילוי פריקי, מטבוחה ויוגורט (20-30 שקלים למנות הראשונות; 50-75 שקלים לעיקריות). לתפריט הזה, אקלקטי ככל שיהיה, משדכים כאן גם מבחר נאה של כוסיות משקה (קצרה היריעה) ומוזיקה שמחה להשלמת האווירה. בקיצור, זה המקום שמאיים להפריח את שממת צפון תל אביב בואכה צהלה. גוש דן, צפה פגיעה.

אפרים, בני אפרים 280 , צומת הפיל (הבניין העגול), תל אביב



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו