בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

צרפת מרכינה ראש: מת השף ז'ואל רובושון

השף הצרפתי הדגול והמעוטר ביותר במישלן מת הבוקר במפתיע בגיל 73 מסיבוך של מחלת הסרטן

22תגובות
ז'ואל רובושון
FRANCOIS GUILLOT / AFP

ז'ואל רובושון, השף הצרפתי עטור השבחים, מי שאחראי על הכשרתם של שפים גדולים ונודעים אחרים, ביניהם גורדון רמזי הבריטי, מת הבוקר (יום ב'), בעקבות סיבוך של מחלת סרטן הלבלב שאובחנה אצלו מחדש לפני שנה. לפני שבע שנים אובחן לראשונה ובעקבות כך, שינה את אורחו חייו ואת תזונתו (נהפך לצמחוני) ואף נהפך למעין אב רוחני בכל הנוגע לאימוץ מחדש של אורח חיים בריא.  

לפני שבע שנים ומאז שאובחן לראשונה עם המחלה, רובושון מכר חלק מנכסיו ומהמסעדות בבעלותו לקרן השקעות שבסיסיה באנגליה ובלוקסמבורג, אומנם הללו שמרו על המסעדות שנשאו את שמו ורובושון עצמו תפקד כשף מלווה. בינואר השנה פתח את מסעדתו האחרונה "האטלייה של ז'ואל רובושון" בניו יורק.

ז'ואל רובושון מקבל כוכבי מישלן לשתי מסעדותיו בסינגפור
בלומברג

רובושון נחשב לבכיר השפים הצרפתים בעולם, ויותר מכל שף אחר החזיק בלא פחות מ-24 כוכבי מישלן (אומנם בחודש שעבר איבד חמישה כוכבים בשל סגירת מסעדותיו בסינגפור) הפזורים על פני 12 מסעדות ברחבי העולם, בין השאר בערים כפריז, לונדון, טוקיו, לאס וגאס ובנגקוק.

רובושון שנולד בעיירה פואטייה למשפחה קשת יום, החל לבשל כבר בגיל 15 כשיצא לעבוד במטבחי מסעדות. תפקידו הראשון במטבח היה שוטף רצפות ומשם התקדם לתפקידים שונים במסעדה. כעבור שלוש שנים עזב את פואטייה והחל לעבוד במטבחים שונים בצרפת, בהם התקדם בסולם הדרגות עד הפריצה הגדולה שלו בשנת 1976, אז זכה  בתואר MOF הצרפתי היוקרתי, פסגת השאיפות של כל שף וקונדיטור. ב-1981 פתח את מסעדתו הראשונה "ז'אמין" וזכה כעבור שלוש שנים בשלושה כוכבי מישלן ראשונים. ב-1989 כבר הוכרז על ידי מדריך גומיו כשף הטוב במאה ה-20 וב-1994 פתח לראשונה את המסעדה הנושאת את שמו "ז'ואל רובושון" בפריז. מאז שלחה המסעדה זרועות ליעדים קולינריים נבחרים ברחבי העולם ושמרה על אותו התפריט עם ניואנסים מקומיים וכולן זכו זמן קצר לאחר פתיחתן בשבחי המבקרים וחלקן הגדול גם בכוכבי מישלן. בשנת 1996 תכנן רובושון לפרוש מהמטבח עקב מה שהגדיר אז כשחיקה וכי לא רצה למות צעיר. אולם בשנת 2001 שב למטבח ופתח את האטלייה של ז'ואל רובושון. בשנת 2009 זכה בתואר השף הטוב בעולם במסגרת הדירוג השנתי של 500 שפים נבחרים מרחבי העולם.

מותו של רובושון נחשב לאבידה משמעותית, כשעבור רבים, היה לא רק סמל לפאר היצירה של המטבח הצרפתי ובמידה לא מבוטלת גם שגרירו בעולם, אלא גם מנטור חשוב בעבור שפים רבים ומפורסמים שעברו תחת ידו. במובן זה, מותו מסמל משהו שהלך ולא ישוב "מדור הנפילים" בו שלט המטבח הצרפתי העילי על כיפת הקולינריה העולמית. בהקשר זה, על שמו של רובושון אפשר למנות, בין השאר, מנות על-זמניות כמו "הפירה המושלם", מותקן מאיזון דקדקני בין תפוחי אדמה, חלב וחמאה.  

לאחרונה נפרד עולם הקולינריה מאישים אייקונים בולטים כמו השפים פול בוקוז ואנתוני בורדיין ולאחרונה ממבקר האוכל האגדי ג'ונתן גולד.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו