בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות אוכל

האם אוכל צ'רקסי הוא הדבר החם הבא?

וגם: מטבח איטלקי בשרון, אוכל בוכרי ביתי בפלורנטין, מתחם מכולות ברמת גן ומסעדת שוק חדשה בשוק התקווה - כל החדשות הקולינריות שצריך לדעת

8תגובות
לחמעג'ון ב"לה תבור"
מיטל פז

בצרפת נפטר שף דגול, בארץ המסעדנים מוחים ובמיקונוס הסלבריטאים חוגגים - הנה חמישה מקומות חדשים שכדאי להכיר ואולי אף לבקר בהם השבוע: ממסעדה צ'רקסית גלילית למרגלות הר תבור, דרך מסעדה איטלקית בשרון ועד מתחם תרבות, בילוי וקולינריה שמאיים להעיר לחיים חדשים את הבורסה ליהלומים ברמת גן - כל מה שצריך כדי להתחיל את השבוע ברגל ימין. אנחנו רק נניח את זה כאן.

» למדור אוכל של הארץ
» לעוד חדשות אוכל חמות
» החופש הגדול - המדריך המלא לקיץ
» השווארמה הטבעונית שמשנה את חוקי המשחק

מסעדה צ'רקסית גלילית חדשה - לה תבור

ארוחת בוקר צ'רקסית ב"לה תבור" - ממרחים, גבינה צ'רקסית, לחם ומיץ תפוזים
מיטל פז

למרגלות הר תבור, בגליל התחתון המזרחי ועל כביש 65, התמקמה מסעדת "לה תבור". מטבחה משלב מנות מהמטבח הצ'רקסי והגלילי יחד עם השפעה מכיוון אגן הים התיכון, לצד פטיסרי שכולל מאפים טריים, עוגות ולחמים מיוחדים. ברמת התפריט, תמצאו כאן מנות כמו חלוז', מאפה צ'רקסי ממולא (במקרה זה בראגו טלה) שמוגש עם סלסת עגבניות, טחינה אדומה וחמוצי הבית (66 שקלים); קובה חאלבית במילוי גבינת שנקליש וגבינת עזים, עם טחינה אדומה וקרם סלק (45 שקלים); מתאזה, כיסון צ'רקסי שקרוץ בצורת חצי סהר וממולא בגבינה צ'רקסית עם בצל ירוק ורוטב יוגורט, שום ונענע (52 שקלים); ובגזרת העיקריות, תמצאו מנות דוגמת עראייס, פיתות דקות, צלויות ומתפקעות בשר (66 שקלים); או מנה טבעונית של פריקי, חיטה ירוקה, טופו, בצל סגול וכוסברה (48 שקלים). למי שחוששים כי לילדים לא יהיה מה לאכול כאן, נספר כי יש גם אגף ייעודי בתפריט למנות מארץ המגף, קרי פיצות ופסטות (גם כמנות ילדים). המבקרים בצימרים בכפר תבור והגליל התחתון ימצאו כאן גם ארוחות בוקר מלאות פינוקים. מעבר לארוחת הבוקר הישראלית הגנרית תמצאו גם ארוחת בוקר צ'רקסית ובה, לצד ביצים עשויות לבחירה, מוגש גם סלט כרובית ועלים בזילוף טחינה, כדורי לבנה ביתיים עם זעתר 'בלדי' ושמן זית, פרוסות גבינה צ'רקסית צרובות וגבינה צ'רקסית מעושנת, מאפה חלוז' צ'רקסי במילוי גבינת עזים וזיתים; וממרח זעתר ובזיליקום. כמובן, כמיטב גבולות הז'אנר, גם שתייה קלה וחמה כלולה (49 שקלים או 89 שקלים לארוחה זוגית).

לה תבור, לח"י 6, כפר תבור

מתחם התרבות, הבילוי והקולינריה של הבורסה - מתחם המכולות

מתחם המכולות
רוני גולדשטיין

יד ביד עם ההתעוררות הקולינרית בזעיר אנפין של רמת גן ומתחם הבורסה בפרט, נפתח להרצה השבוע גם בלילה מתחם המכולות שהתמקם בבורסה, ליתר דיוק ברחבת תיאטרון היהלום. מתחם המכולות הוא פרויקט שאפתני עם שמות של יזמים גדולים שעומדים מאחוריו, בהם יאיר בקייר והאנשים שעומדים מאחורי קבוצת R2M. בפועל, זהו מתחם מודולרי ודינאמי של מכולות עם בתי עסק שונים ומשתנים, אשר נועד לפעול כמרכז בילוי, תרבות וקולינריה שמאיים להעיר את מתחם הבורסה בלילה (מהסיבות הנכונות הפעם). בין העסקים כאן תמצאו למשל בית קפה שמגיש כריכים וסלטים; דוכן אסיאתי שהעומד מאחוריו הוא השף שחף שבתאי ממסעדת "ניטן תאי"; "פריז-טקסס", מקום של כריכי בשר כסלופי ג'ו והמבורגרים שהעומד מאחוריו הוא השף עמיר אילן (לשעבר "דיקסי" ו"הדסון"); וכן "פסטה פיורי" לאוכל איטלקי ובפרט, פסטות ופיצות. בנוסף, תפעל כאן גם חנות פופ-אפ בקונספט משתנה ומדי חודש ייערכו כאן אירועים שונים בנושאים מגוונים, החל מספורט אתגרי, דרך מסיבת ברייקדאנס שתיערך כאן בסוף החודש ועד חגיגת אוקטוברפסט שהבירה בה צפויה לזרום כמים.

מתחם המכולות - היצירה 3, רחבת תיאטרון היהלום, רמת גן

מסעדת שוק חדשה - הקובייה

עראייס בקובייה
רוני קשמין

בלב שוק התקווה נפתחה ממש לאחרונה וברוח המקום "הקובייה", מסעדת שוק חדשה המצטרפת להתעוררות הקולינרית של התקווה והסביבה. בהתאמה, המנות בתפריט מותקנות מחומרי הגלם של השוק וגם התפאורה והאווירה הן כאלו שמיישרות קו, עם אווירה משוחררת-שמחה ומוסיקה מזרחית-ערבית צוהלת משנות ה-70', ה-80' וצפונה. בהמשך לחוקי הז'אנר, התפריט נבנה כמחווה לשווקי הארץ, ותמצאו בו מנות דוגמת "מחנה יהודה - מיקס בשר מעורב מוגש עם גרגירי חומוס, בצל, טחינה לבנה, אריסה ביתית וירק טרי; "ואדי ניסנאס" - סלט ירוקים עם תפוח עץ, נענע, שקדים קלויים ורוטב הדרים; מנה אחרת בשם "בסטה 13" - סיגר מעורב ירושלמי עם בצל כבוש בסומק, לימון, טחינה לבנה, ריג׳לה, וחריפים חרוכים; "בסטה 49" - סביח מפורק עם חציל פריך, עגבניות, צנוניות, פלפל חריף, טחינה לבנה וקרם חצילים מעושן; מנת "רמלה לוד" שבבסיסה שניצל בציפוי פריך, ירקות שוק, טחינה ירוקה ופיתה דקה על הגריל; ומנת "לוינסקי" שבבסיסה המבורגר טבעוני בלחמנייה (24-38 שקלים למנות "בסטה" ראשונות; 42-62 שקלים למנות עיקריות).

הקובייה, הודייה 22, תל אביב

מסעדה בוכרית ביתית בפלורנטין - נשים מבשלות

נורית שוורץ, מי שמכונה גם "מלכת המרציפן", העבירה בעבר סדנאות מרציפן ושימשה כעוזרת שף לאייל שני ובמלון דניאל, החליטה כעת לפתוח את ביתה שבשכונת פלורנטין בתל אביב לקהל הרחב, במסגרת המיזם החברתי-קולינרי-כלכלי "נשים מבשלות" שנועד לשמר מסורות ותרבויות אוכל יהודיות ועדתיות. סביב המיזם, בנתה שוורץ ארוחה בוכרית מסורתית בת תשע מנות, החל מסלטים ומרק, דרך טורטליני בוכרי, אושפלאו וגוזגיז'ה ועד טראפלס ומרציפן. בביתה היא מארחת ארוחות מסורתיות שנועדו לספק חוויה קולינרית מסוג אחר, כזו שנמצאת איפשהו על הציר בין מסעדה עדתית לאירוח ביתי ואינטימי. קצת כמו משהו  מבית EatWith, אבל כשבמוקד ההתייחסות אוכל ביתי ועדתי ובמקרה דנן, בוכרי מסורתי (140 שקלים לארוחה מלאה לסועד; 70 שקלים לילד).

בתיאום טלפוני בלבד: 050-5572472

מטבח איטלקי בבית ינאי - פארו

ביסק סרטנים בכלי חרס ב"פארו"
אנטולי מיכאלו

"פארו" היא מסעדה איטלקית חדשה שהתמקמה באחרונה במחלף בית ינאי, משובצת בחן בתחנת דלק ובצמוד למתחם הקניות והבילויים "M הדרך", משקיפה אל הפסטורליה של רצועת חוף השרון הנפרשת. על המטבח אמון השף יואב בר (שניצח בעבר על מטבח מסעדת "מאראבו") וכיאה למטבח איטלקי, תמצאו בתפריט מנות כפסטות טריות, שמייצרים כאן בעבודת יד מדי יום ולאורך היום, ופיצות (ואפילו פיצה טבעונית אחת לרפואה) שנאפות בטאבון. אם לפרוט זאת למנות - בין הפסטות בתפריט תמצאו טורטליני חמציצים וריקוטה; אניולוטי, פסטה ממולאת בשורשים וכמהין עם שרימפס וצ'ילי או פפרדלה סינטה; בין הפיצות - ממרגריטה קלאסית, דרך "ביאנקה פרימוורה" עם רוטב יוגורט, גבינת עזים, ארטישוק, בטטה, פסטו, נענע וזיתים ועד פיצה טבעונית בה את גבינת המוצרלה המסורתית מחליפה גבינת קשיו טבעונית והיא מוגשת כשהיא נושאת על גבה גם זוקיני, חציל שרוף, רוקולה ופטריות (54-82 שקלים לפסטות; 46-72 שקלים לפיצות). בנוסף, תמצאו כאן גם מנות ראשונות כגבינת בוראטה במרק עגבניות שרי צהובות עם קראמבל פרמזן; או ארנצ'יני, כדורי ריזוטו ממולאים בראגו טלה ומוגשים מטוגנים ברוטב צלפים; ומנות עיקריות כביסק סרטנים שמוגש בכלי חרס עם שרימפס, קלמרי, צדפות ונגולי, מולים ועגבניות מיובשות; או אומצות עגל מקומחות וצרובות, מוגשות ברוטב מרסלה עם פטריות (19-62 שקלים למנות ראשונות; 69-98 שקלים לעיקריות). לצד כל זה תמצאו גם תפריט יין ששם במוקד יינות ישראלים ואיטלקים וכן קוקטיילים, כדי שיהיה עם מה להתבסם אל מול נוף שקיעה.

פארו, מחלף בית ינאי, צמוד לקניון M הדרך



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו