בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

תל אביב, מאחוריך: מבול של בתי אוכל חדשים נפתחו בחיפה הקיץ

אם תרצו או לא, חיפה הופכת למעצמה קולינרית ואת ההוכחה הגדולה לזה תמצאו בשפע מסחרר של מקומות חדשים שנפתחו בה מתחילת הקיץ. מסושי ועד מסעדות שף, ממקסיקני ועד הקינוח: היכנסו כבר לאוטו וסעו לחיפה

27תגובות
ארוחה במסעדת לוקס
אפיק גבאי

לנו כחיפאים, לקרוא את מדורי האוכל בשלל האתרים עשוי להיות עניין די מתסכל. אפשר לסכם את זה בשתי מילים: תל אביב. ולחדשות בהרחבה: כתבים יקרים, כמה שתרצו ותשתדלו לצאת מהבית, בסוף איכשהו תל אביב תופסת לכם את העין. כן, כבר שמענו הכל על עיר הבירה הקולינרית של ישראל. בסדר. אבל דברים מעניינים לא פחות מתרחשים מתחת לאף שלכם וקהל גדול נותר בלי מענה בכלל לצרכיו - גם לצאת למקומות חדשים שקרובים אליו הביתה - וכן, הם לא בתל אביב. פה ושם רואים איזה אייטם על ירושלים, או מסעדה בשרון. תודה באמת. על באר שבע אני כבר בכלל לא מדברת. אז כפעולת תגובה ולטובת קוראי הארץ שאינם תחומים לגוש דן, הנה תראו מה קורה לאחרונה בחיפה. כן, חיפה.

הקיץ מכה בעוזו וסצנת האוכל החיפאית מגיבה בהתאם. מקומות רבים נפתחים בכל פינה וזה הזמן לדווח על הפתיחות הבולטות. ועל החיבה החיפאית לגלידה שעולה מבין השורות, אינני אחראית:

גלידת מור - גלידת המסטיקא הנפלאה והנערצת מעספיה פתחה סניף ראשון במורדות ואדי ניסנאס כי גם לחיפאים מגיע. הסניף ממוקם ברחוב עין דור 22 מול שווארמה אמיל המיתולוגית (מעבר לכביש). במקום יש את גלידת המסטיקה המדוברת אבל גם גלידות שמנת, סורבה, גלידות טבעוניות ואפילו גלידה ללא סוכר וגלוטן. מעבר לטעם המסטיקה, בין הטעמים המעניינים שתמצאו כאן למשל זה גלידת פירות יבשים, גלידת שקדים מלוחים, גלידת לימון פלפל, גלידת אורז בחלב, זוטה ומרווה ועוד. יש גם ופל בלגי ושאר הפתעות. שווה להגיע.

Double - גם לחיפה מגיע מגנום בר משלה והנה נולד אחד בעיר התחתית, ברחוב הנמל 53. דאבל מתמחים בארטיקי מגנום הנטבלים ברגע ההזמנה במבחר ציפויים ותוספות. למשל ציפויי לימון, שוקולד מריר, תות, פיסטוק, וניל ועוד. על שכבת הציפוי ישימו לכם סוכריות, פיצפוצי שוקולד, שברי שוקולד מקופלת או חלווה. ארטיק מגנום אחד מצופה עולה 25 שקלים. ניתן לקחת שלישיית ארטיקי מיני מגנום שנמכרת ב- 33 שקלים. כי אי אפשר אחרת, יש פה גם ופל בלגי ומילקשייקים. בניגוד לשאר הגלידריות, המקום מעוצב כלאונג' בר אלגנטי וכיפי והישיבה בו נעימה ומזכירה קצת בילוי בחו"ל.

דאבל בר - דלג

יאמייייי 😜😜

A post shared by Shiran (@shiranmmn) on

בסוף יולי נפתח הסניף החדש של Leggenda בנו"ש (נוה שאנן לטובת קוראינו מחוץ לחיפה) במרכז זיו, בצמוד למבנה של הבנק הבינלאומי. המקום רחב ידיים ומציג בהתאם מבחר גדול של טעמים כמו קרמל מלוח, קואלו פטל האהוב, פיסטוק, בואנו, פאי תפוחים, טירמיסו, קרמשניט, קרם ברולה ועוד. גם מאותגרי הלקטוז והטבעונים לא מקופחים ועבורם יש סורבה פירות בטעמים כמו קוקוס, אננס, פירות יער, פסיפלורה וגם שוקולד מריר. גם בסניף הנוכחי אפשר למצוא את היוגורט המפורסם עם שלל תוספות. המקום מציב תחרות לא פשוטה לגלידריית נוצ'ולה המקומית הנמצאת מעבר לכביש, בכיכר זיו עצמה.

במרכז הכרמל נפתחה בתחילת הקיץ ה- Frozen Point - שהיא לא אחרת מאשר גלידרייה תאילנדית. ממבט ראשון לא ברור מה ההבדל בין הגלידה הזו לכל מקום אחר שדוגל ביוגורט או גלידה בהרכבה עצמית. עד שרואים את תהליך ההכנה. על משטח בטמפרטורה של מינוס 20 מעלות מתחילים לערבב את הטעמים שנבחרו לעיסה אחת טעימה. כשהתערובת אחידה מורחים אותה למשטח ומתחילים לגלגל מעין גביעי גלידה קפואים. בין הטעמים המרכיבים את הבסיס אפשר לקחת שוקולד רגיל, שוקולד לבן, וניל וגם לטבעונים/מאותגרי הלקטוז יש אופציה לא רעה בכלל - וניל טבעוני. על זה אפשר להוסיף כל מיני פירות קפואים כמו אננס, דובדבן, מנגו, בננה אבל גם פררו רושה ושאר מתוקים. ויש גם טבסקו! בעבור לקוחות מעל גיל 18 יש גם תוספות של רום וקמפרי. המחירים נעים בין 18 ל 25 שקלים - תלוי בגודל ובתוספות.

FROZEN POINT חיפה - דלג

#גלידה #גלידהתאילנדית

A post shared by Olga Berelson (@olga_berelson) on

לא רק גלידריות נפתחות בחיפה אלא גם בתי אוכל נוספים, נתחיל מלמטה ונעלה לרום הכרמל:

עיר תחתית
אמנם "לוקס" של עלאא מוסא הוא אחת הפתיחות הגדולות והמשמעותיות לא רק בעיר התחתית הקיץ, אלא בכלל בארץ, עד כדי כך שאפילו שגיא כהן הגיע לכאן. יחד עם רולא, צ'אנג בה, ברדא ורוקו, סושי בר חדש יחסית שנפתח באביב האחרון רחוב הנמל, הוא רחוב להתקנא בו, לא נגזים ונאמר - שכל עיר היתה רוצה רוחוב קולינרי אחד כזה. אבל לא בזה מסתכמות החדשות בעיר התחתית.

מנת סביצ'ה במסעדת לוקס
אפיק גבאי

ברחוב שער פלמר 2 נפתח מקום של קובה בשם הקובה של אפי. מה בתפריט? קובה במגוון טעמים ומופעים. בגזרת הקובה במרק תמצאו סלק, דלעת, חמוסטה ובמיה (לא שגרתי בכלל). בנוסף יש גם קובה מטוגנת בשרית או טבעונית, סמבוסק חומוס או בשר, קובה שטוחה וקובה אורז. כל המנות המוגשות הן עירקיות מסורתיות שאפי למד לעשות מאמו לטיפה. עסקיות הצהריים של אפי כוללות מרק קובה או קובה מטוגנת, אורז וסלטים במחירים שנעים 30 עד 42 שקלים בלבד.

עוד נפתח ברחוב יפו 55 קפה-מכבסה בשם Almakwa Laundry & Cafe או בעברית 'המגהץ' - בדיוק במיקום שפעל הבר הקואופרטיבי 'אלמחאטה' (התחנה - בערבית). המקום המקסים מעוצב בחן רב וכולל שולחן בצורת מגהץ עם תפריט מבטיח ביותר. מתי יכולתם לשבת בבית קפה ולאכול פטאייר ממולא בגבינה עם עשבי תיבול (טימין, תרד בר) ועם כוס תה (ב-27 שקלים), טאפאס מעניינים, סלט עם פירות טריים, פירות יבשים וגבינות, ג'בטות במילויים שונים, בירות וסנגרייה ביתית מעולה. 

גם השוק הטורקי לא יושב בשקט ובו נפתח גסטרו בר בשם 'אומניבור'. הבעלים, אלכס פולונסקי, עבד בליבירה זמן רב ועכשיו פתח מקום משלו. בינתיים נשמעים הדים חיוביים מאוד לגבי האוכל והשירות ובין המנות בתפריט שמבוסס על תמהיל מסקרן בין מטבח רוסי לישראלי מוגשים פילמני עבודת יד, סלט אנדיב עם גבינה כחולה, חמוציות מיובשות ויין לבן, אגז בנדיקט עם גרבלקס סלמון שנכבש במקום, הולנדייז כמהין, אבוקדו ותרד המוגשים על לחם מחמצת, שרימפס בשמנת ופסטו, צלחת גבינות מיושנות (אולד אמסטרדם, צ'דר, גרוייר ועוד) ובין הקינוחים גם גלידת פלמביר רוסית קלאסית. גולת הכותרת היא אבטיח כבוש שמופיע מפעם לפעם. יש גם מבחר קוקטיילים מושקעים וכמובן תפריט אלכוהול מושקע.

מסוג המקומות שאפשר למצוא רק בחיפה הוא מלביר - Malabeer - מקום חדש שתפריטו מציע מלבי ו...בירות, שנפתח ברחוב הנמל 32. יש גם מלבי טבעוני. בתפריט הבירות הדגש הוא על בירות בוטיק ישראליות ובמיוחד בירה מלכה. בנוסף מציעים במלביר גם קנקני עראק. מצאנו שם לוחות שש-בש שמרפררים לפאבים של חיפה בשנות ה- 90. המקום נמצא כרגע בהרצה.

מלביר - דלג

בית אוכל טבעוני קטן ומתוק מבוסס משלוחים בשם Vegabond (וגהבונד) נפתח בתחילת החודש ומציע אוכל טבעוני טעים, מעניין ומיוחד מאוד. עיינה לקח ואיתי קפלן הם זוג בשלנים מוכשרים שעומדים מאחורי המקום, שיש לקוות שהחיפאים יגלו ויתרמו להרחבתו לכדי מסעדה של ממש. בתפריט: המבורגר טופו, סלק ועדשים, שניצל תירס (כמו שמעולם לא אכלתם), שניצל דלעת בציפוי חומוס פריך, שניצל סייטן, מאפים של סמבוסק תרד וגבינת קשיו, סמבוסק פטריות ושקדים, קציצות הודיות. אבל גולת הכותרת פה היא המאכלים העולמיים שזוכים לגרסה מטובענת מוצלחת במיוחד: גולש הונגרי עם נתחי סייטן ושליכטה של שמנת עדשים; קאלדו ורדה - תבשיל שעועית פורטגזי חמצמץ עם מנגולד; גאמבו בסגנון ניו אורלינס עם פלפל, במיה, חומוס, עגבניות ואצות; ספרינג רולז עם אטריות שעועית, טופו וירקות; נזיר שיכור - פטריות, טופו וגריסים בבירה, על תפוח אדמה פתוח ושקשוקה עם חלמוני פולנטת קשיו. קיימת גם אפשרות של איסוף עצמי.

השקשוקה הטבעונית של וגהבונד
נעה מאירסון

מרכז הכרמל ואחוזה

לפני מספר חודשים נפתח ה- Burrito mexican tortilla bar הקטן עם בעלים נחמדים והפתעה - יש להם טאקוס קשיחים ופריכים. לאלו ששואלים על מה הביג דיל - נוכל לספר שברוב המקומות המקסיקניים בארץ, ואין הרבה כאלו, הטאקוס שמגישים הם בקונכיה רכה ולא קשיחה. אין לתאר את התענוג הפריך כשנושכים בו ביס עם כל התיבול ועגבניות, אבוקדו, כוסברה, צ'ילי ושאר התוספות. על אחת כמה וכמה כשזה ממש טעים - כמו שהיה לנו בבוריטו. כמה טעים? עד כדי כך שהזמנו מנה נוספת. כזה כיף טהור עולה 34 שקלים לצמד לא קטן בכלל של טאקוס. אפשר לקחת במילוי של בקר טחון, חזה עוף, פרגיות או אנטרקוט. גם הבוריטו מעולה ומוגש באותן הווריאציות שהוזכרו למעלה - עם שמנת חמוצה בנוסף (אך ללא אבוקדו - אם תרצו תצטרכו לבקש). משביע מאוד ועושה טוב בבטן ובלב.יחד עם טאקו סלאש, חיפה כעת יכולה להתהדר בשתי טאקריות לא רעות בכלל.

בוריטו בחיפה - דלג

#tacos🌮#burritohaifa#mexicantortillabar#

A post shared by BURRITO mexican tortilla bar (@burrito_haifa) on

באופן כללי שימו לב לפריחה המחודשת במרכז הכרמל לקראת חזרתה של הכרמלית (הסאבווי הקטן של חיפה) בחודש ספטמבר הקרוב.

במוריה 3 בואך הסינמטק נוצר מתחם כיפי שמשלב תענוגות טעימים לפודיז ותרבות בועטת: חנות היין החדשה של יקב וורטמן בשם 'אחוזת יין' נפתחה לא מכבר בצמוד ללחם גל שידוע במעדניו המושחתים. עוד נפתח גם סניף חיפאי לחנות הקומיקס 'קומיקאזה'. ושימו לב - תמיד תוכלו לקחת גם קינוח מעולה בקפה בריסל הסמוך והוותיק.

קצת יותר קדימה, ברחוב מחניים, נפתח על חורבות האיזבלה בר - רונזו Ronzo - מעיין בר-מסעדה בהשראת אגן הים התיכון (בקיצור: קצת איטליה, קמצוץ יוון ומעט ספרד לקינוח). בתפריט מנות כמו קרפצ'יו בקר, עראייס דג ים, ארטישוק א-לה רומנה, דגים טריים מתחלפים כבושים בשמן זית ומלח ועוד. גולת הכותרת היא הקינוח: ספיישל סביצ'ה פרחים ברוטב צוף (מנה מדהימה וייחודית). האווירה הכללית במקום שמחה ומיישרת קו דווקא עם המסעדות היווניות שנפתחו בשנה האחרונה ברחבי הארץ והמוזיקה היוונית במקום רק תורמת לזה.

RONZO - דלג

You need to try this one!

A post shared by ronzo (@chef.ronzo) on

בהמשך ניתן למצוא כמה מקומות ששווה לבדוק בזמנכם הפנוי: 'קנטינה סושיאל' הוותיקים יחסית היא בר יין בכיוון איטלקי. 'מקום מעורב' הידוע יותר כתשובה החיפאית למזנון של אייל שני, רק טוב יותר. עוד פתיחה מסקרנת היא של 'ווק סטריט' - מסעדת אוכל אסייתי הצמודה לג'ירף.

dulce_by_alice - דלג

מקום חדש נוסף יחסית בסביבה הוא הפטיסרי Dulce by Alice בדרך הים שנפתחה לפני מספר חודשים ותוך זמן קצר נודעה בעיר בזכות הקינוחים המעוצבים שלה. מדובר בזוג עולים חדשים מארמניה והאישה היא שפית פטיסרי שהספיקה ללמוד מכמה מטובי השפים כאן בארץ. המקום מציע בעיקר קינוחי מוסים ועוגות אישיות בטעמי פירות (פטל, לימון, תות שדה) וגם שוקולד ופיסטוק. יש גם מקרונים בשלל טעמים וגם עוגות גדולות. לאחרונה הם החלו במשלוחים באזור הכרמל, אחוזה ונווה שאנן.

אזומאמי - דלג

בתחילת אוגוסט נפתח בר יפני חדש בשם 'אזומאמי' במתחם אוסקר 7 שנמצא בסביוני דניה וכבר מסתמן כעוד מקום עם ריכוז של בתי אוכל משובחים בזכות גלידת אייססלון מהטובות בארץ, פיצה קרוסטה המעולה ופסטל'ה. את הבר הקימו ערן לוי, מבעלי הרשת האסייתית 'טאטאמי' ויוסי כהן, מנכ"ל חברת 'אורבן נקסט'. הבר הולך על אווירה אינטימית ותפריט קטן ומהודק יחסית של אוכל ואלכוהול. התפריט של אזומאמי כולל סושי, טטאקי טונה, סלט אטריות שעועית ועוד מנות בר יפניות. בבר ישנו ויסקי מתוצרת יפנית ומבחר קוקטיילים בסגנון אסייתי, בדגש ארץ השמש העולה.

פתיחות מחודשות ושינויים

שוק תלפיות ממשיך ומחזק את עצמו ובמקום המעדנייה הטבעונית ארטישוק שנסגרה לאחרונה, נפתחה מעדניית אותנטבעי. מדובר במהלך די מתבקש של המקום שימשיך להיות טבעוני והבעלים החדשים הם קהילת העבריים מדימונה שזהו הסניף הראשון של הרשת מחוץ לעירם. במקום יימכרו המוצרים של אותנטבעי כמו בורגרים, גלידות, גבינות ונקניקים טבעוניים וגם מוצרים נוספים כמו תחליפי חלב לקפה, טופו ועוד. כמו בארטישוק, גם אותנטבעי ימשיך לפעול מזנון של כריכים, שייקים טבעיים וקפה. טבעוני, בטח שטבעוני.

עוד פתיחה מחודשת שהתרחשה בשבועות האחרונים שייכת ל-'קפה תות' הוותיק מאוד, שנסגר לפני כמה שנים טובות ועד לסגירה פעל כמוסד חיפאי חזק במשך כל שנות ה-90 וכל העשור הראשון של שנות ה-2000. המקום נפתח במיקום המקורי שבקרית ספר, בסמוך ל'ביר גארדן חיפה'. הדיווחים אומרים שהפעם הצד הקולינרי מאוד מוצלח. כל המאפים המיוחדים נאפים במקום על ידי הקונדיטורית מיכל לברן (מהצוות של ארז קומרובסקי). בנוסף ללחמים ולבצקים, כל המטבלים נעשים במקום. בתפריט: פסטה קצ'יו א פפה, ניוקי בעננים בעבודת יד, וריאציה על פסטה קרבונרה הכוללת רוטב שמנת, בייקון טלה, פלפל שחור, חלמון וגילופי פרמזן, סלט ורדה שיש בו עשבים עדינים טריים, תפוח ירוק, שקדים קלויים ויוגורט כבשים, פיצות בעבודת יד עם תוספות מושקעות (כמהין, זוקיני ועוד), בריוש מתוק עם קרם מסקרפונה ופירות אדומים ועוד.

'קפה פלמר', מבתי הקפה הטובים בחיפה, החליף בעלים לפני מספר שבועות. המקום עבר מקרן רייטר שהייתה הבעלים והשף במקום לשיר דינור מ'פסטה מרקט'. הכוונה כרגע היא לשמור על הקיים שעובד טוב - דהיינו קפה שכונתי עם תפריט מינימליסטי ודגש על משקאות הקפה. בהמשך מתוכנן שינוי שעליו נרחיב כמובן. 

קפה פלמר
רמי שלוש

בשבוע שעבר נפתח בחיפה סניף ראשון של רשת 'אבולעפיה' מיפו במתחם השווארמיות שנמצא, באופן אירוני, ברחוב יפו. הרשת, אשר החלה לפעול בשנת 1879 (וזו לא טעות הגהה) ביפו, התפשטה באזור המרכז ופותחת סניף ראשון באזור חיפה והצפון. הסניף יפעל 24/7 וימכור את כל המאפים המוכרים כמו סמבוסקים, מנקיש, פיצות ועוד.

בקרוב הפתיחה

ברחוב הנמל 6 שבעיר התחתית הולכים ונבנים במרץ הבר והגלריה החדשים של מסעדת 'פטוש' (מושבה גרמנית) הצפי הלא רשמי לפתיחה: אחרי החגים. השף שחר סיון (ממייסדי הווניה ביסטרו והשף הראשון שלהם) יהיה אחראי על התפריט והמטבח, האמן שי רוזנפלד על הגלריה. התפריט יכלול מנות חיפאיות והמון אופציות טבעוניות.

עוד בית אוכל תל אביבי שעולה צפונה הוא קרמרי דה ל'אקלר - הגלידרייה המושחתת שתיפתח בקרוב מאוד ברחוב העצמאות שבעיר התחתית (בסמוך למשרדי Wework). אחרי שנפתח סניף בדלית אל כרמל ובקרית חיים, מגיעה הרשת לראשונה גם לחיפה. הרשת מציעה קינוחים שהם שילוב של מאפים צרפתיים כמו קרואסונים, מקרונים, פחזניות ואקלרים ממולאים בגלידות אמריקאיות או איטלקיות ועל הכל מזליפים רטבים מושחתים כמו טופי, חלבה, חמאת בוטנים ועוד. זהו למעשה 'סנדוויץ'' חם ממולא בגלידה קרה. יש גם גלידה בכוס או בגביע לחובבי הז'אנר המסורתי יותר.

לקראת סיום המלצה קטנה:

אם אתם במצב רוח רומנטי או לחילופין רוצים לחוות קפיצה קטנה לאירופה מינוס כרטיסי הטיסה ומעבר בנתב"ג, לכו לראות סרט בקולנוע טיקוטין שבמוזיאון היפני (בימי שלישי ב- 15 שקלים בלבד!) ולאחר מכן לסגור את הערב ב- Wine Bar by Andre Suidan עם כוס יין או קוניאק משובחים ופלטת גבינות או נקניקים. אפשר גם לקחת את אחד מהסלטים הנהדרים - ולעיתים יש גם ביף בורגיניון לקרניבורים.

__

נעמה סובול היא מדריכת סיורים קולינריים בחיפה ובעלת הבלוג תרבות אכילה



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו