בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות אוכל

מזללה שכולה קודש ללחמניות חלב ממולאות בכל טוב

הדוכן החדש של השף גיא גמזו, המסעדה היפנית החדשה של השף שגב משה, מתחם אוכל בלייני בהוד השרון ועוד - כל החדשות הקולינריות שצריך לדעת

3תגובות
לחמניית צ'יזקייק עם קצפת ודובדבני אמרנה ב"נונונו" של השף גיא גמזו
גל זהבי

ישורת אחרונה לחופש הגדול, סימנים ראשונים של סוף הקיץ וקפיצה קלה לפני שמתחילה עונת החגים - הנה חמישה מקומות חדשים שכדאי להכיר ואולי אף לבקר בהם השבוע: ממזללה חדשה לשף גיא גמזו ("אריא") שמגישים בה לחמניות חלב במילויים מסעירים; דרך בר אוכל יפני לשף שגב משה בהוד השרון; מתחם קולינרי-בלייני, אף הוא בהוד השרון וכזה שמסמן התעוררות ואופטימיות זהירה בעיר; ועד מסעדה ערבית-ישראלית-אקלקטית שעשויה להפריח את השממה הקולינרית היחסית של הרצליה פיתוח או מסעדת חוף שפועלת גם כבר קוקטיילים ומועדון גלישה - כל מה שצריך כדי להתחיל את השבוע ברגל ימין. אנחנו רק נניח את זה כאן.

» למדור אוכל של הארץ
» לעוד חדשות אוכל חמות
» החופש הגדול - המדריך המלא לקיץ
» קטן, פשוט וטוב: אלו המקומות לחזור אליהם

מזללת לחמניות החלב של השף גיא גמזו - NuNuNu

לחמניית חלב במילוי מק אנד צ'יז (מקרוני וגבינה)
גל זהבי

אחרי שלחמניות החלב של השף גיא גמזו ממסעדת "אריא" חרכו את המרשתת ואת האינסטגרם בפרט, הן קיבלו במה ודוכן משלהן בפסטיבל אוכל הרחוב של תל אביב TLV eat. הן היו אוכל הרחוב המבוקש ביריד ולסנסציה של ממש עד שהיה זה רק עניין של זמן עד שיזכו להיכל משלהן. בשבוע הבא יפתח גמזו מזנון בסגנון אמריקאי-צרפתי ברחוב הרצל בתל אביב, סמוך למסעדת הרצל 16 של קבוצת R2M וכל כולו קודש ללחמניות החלב המושחתות והפוטוגניות שלו, צלויות ומשוחות בתועפות חמאה, מזכירות מעין פרנץ' טוסט מושחת אך אווירירי, עשויות לחמניית חלב שטעמה נע איפשהו על הציר הפחמימתי הנעים שבין בריוש קלוי לחלה מתוקה. בין הלחמניות שיוגשו במזללה תמצאו לחמניית אמסטרדם שחובקת דג הרינג בתוכה; לחמניית "שיקגו סטייל" שמגיעה עם נקניקיית עוף ורליש עוקצני; לחמניית "מק אנד צ'יז" עם מקרוני וגבינה; וכמובן, המפורסמות ביותר - לחמניית חלב עם שרימפס ולחמניית חלב ממולאת בקר מפורק. בנוסף, תהיינה גם לחמניות קינוח דוגמת לחמניית עוגת גבינה (צ'יזקייק) עם קצפת. לצד הלחמניות יוגשו גם תוספות ברוח ארצות הברית כמו צ'יפס וטבעות בצל (26-46 שקלים למנה).

נונונו (NuNuNu), הרצל 17, תל אביב

מסעדה ערבית-ישראלית בהרצליה - רוזנברג 

טרטר בקר עם מח עצם ובייגל שרוף במסעדת "רוזנברג"
אמיר מנחם

אחרי שנים שבהן הרצליה הנציחה את השם והמוניטין שלה כעיר ששמה הנרדף הוא שממה קולינרית, כעת מסעדה חדשה ושונה בנוף המסעדות המקומי מבקשת לשנות, ולו במידת מה, את התדמית המפוקפקת. הכירו את "רוזנברג", מסעדה שכפי שאולי אי אפשר לנחש משמה, מארגנת מחדש את המטבח המקומי, הערבי-ישראלי, בתפריט אקלקטי שבנה השף בני דרקסלר (שעבד במטבחים של מסעדות גדולות ומפוארות כמו "יפו תל אביב" של השף חיים כהן ומסעדת "דוד ויוסף" של צמד השפים דודו אלמקיאס ויוסי שטרית). התפריט מחולק למנות קטנות, בינוניות וגדולות, ובהן תמצאו למשל, בין הקטנות - חצילים וגבינת טולום; פריקה ואבן יוגורט או טחינה ותטבילה (16-22 למנות הקטנות); בין המנות הבינוניות - כרובית צלויה עם רוטב עגבניות קר וטחינת קצח שחורה; טרטר דג על לאבנה עם פיסטוק חאלבי; סלט ירוקים, תמרים, סלקים וגבינת כבשים; דג נא, סלט ערבי, ביצה רכה ושמנת של פעם; או טרטר בקר עם מח עצם ובייגל שרוף (36-59 למנות הבינוניות). בין המנות הגדולות בתפריט - שווארמה שוק טלה; פילה מוסר עם תבשיל עדשים ירוקות; קבב טורקי וכרוב שהתבשל 12 שעות; פסטה אדומה עם שמנת חמוצה "כמו שספיר אוהבת" (אנחנו לא יודעים מי זאת ספיר); טיבון טלה, שקדי טלה ותפודים ועוד (62-98 שקלים למנות הגדולות). בנוסף, תמצאו כאן גם תפריט קוקטיילים לשיפור מצב הרוח, למשל קוקטייל מתוק-מריר בשם "גוד ווייב", מבוסס על קמפרי, אוזו 12, סורבה ליצ'י, חליטת היבסקוס ולימון טרי; קוקטייל חמצמץ-עשבוני שנקרא "רוזנברג סאוור" ומבוסס על וודקה, חליטת זוטא לבנה, ג'ינג'ר, זעתר ולימון טרי; או קוקטייל מעושן-מתוק-פיקנטי בשם "אוי ואבוי", מבוסס על מזקל, סורבה פסיפלורה, צ'ילי חריף, דבש מדברי ולימון טרי (38-46 שקלים לקוקטיילים).

רוזנברג, משכית 32, הרצליה

מתחם קולינרי בלייני בהוד השרון - פאנקי סיסיליה

חלל החצר ב"פאנקי סיסיליה" עם גרפיטי צבעוני
יהונתן בן חיים

אחרי פריחתן של מסעדות כמו "נונו", הפטיסרי והבייקרי "מימי" השייך לאותם הבעלים (ושבאחרונה אף חנכה סניף נוסף), ומקומות אוכל בילוי נוספים בעיר כמו "שגב קיטשן גארדן" (המסעדה של השף שגב משה במתחם שרונים); מסעדת "ריפבליק" או בר האוכל "בארבאטוב", כבר אפשר לומר באופטימיות זהירה כי הסצנה בהוד השרון ערה, או מתעוררת לכל הפחות. כעת הצטרף למסיבה "פאנקי ססיליה", מקום הפועל כמסעדה, בר ומתחם בילוי, אשר פרוס על פני דונם שלם והתמקם ברחוב הראשי של הוד השרון (דרך רמתיים). הוא מתפרש על מספר חללים ופונה בחלקו לרחוב ובחלקו השני מוביל למרכז חלל במסעדה, מטבח פתוח וסביבו מקומות ישיבה, חצר גדולה ובחזית, ממש ליד הכניסה, ניצב ה"פאנקי קבב" - קנטינת קבב, ממנה מופקים מידי יום מנות קבב פשוטות ומדייקות, אשר נצרבות על הגריל ומוגשות בלי הוד, הדר או טקס, בפיתה טרייה. במסעדה תמצאו תפריט ים תיכוני ישראלי ואקלקטי, עם מנות דוגמת מזטים, בהם קרם פאווה (מעין ממרח חומוס עשוי אפונה צהובה), צזיקי, סלט שעועית לימה, חציל עגבניות, ארטישוק ירושלמי צלוי, פלפל קלוי עם גבינת המאירי, סלט פאטש, טחינה עם גרגרי חומוס חמים ועוד (12-18 שקלים). בנוסף, תמצאו כאן מנות כמו כרובית בטאבון, אפויה עם שמן זית ומלח ים, קראסט פנקו ושקדים, לימונים כבושים, וטחינה אתיופית (37 שקלים); אספרגוס יווני - עם קרם פאווה יוני ושום קונפי (44 שקלים); מיקס פונגי - שלל פטריות צרובות על הגריל במרינדת שמן זית כתית, טימין ושום מוגשים בקדירת קונפי שרי וגבינת המאירי בטאבון (58 שקלים); פלחי בטטה אפויים בטאבון עם גבינת עזים צרובה, סילאן ודבש (42 שקלים); פלטת דייגים עם אנשובי, סרדינים וסביצ'ה; פאנקי קבב מהקנטינה, שיפוד קבב עם טחינה וירקות מגריל פחמים; כרעי עוף בטאבון; כבדי עוף מרשת המנגל ועוד (57-69 שקלים למנה עיקרית). מעבר לאוכל ולא פחות חשוב ממנו באג'נדה של המקום, יושם דגש על ערבים מיוחדים, מוזיקה והופעות של יוצרים צעירים, עם תכנים משתנים ומתחלפים. בקיצור, הוד השרון על המפה.

פאנקי סיסיליה, דרך רמתיים 54 הוד השרון 

בר האוכל היפני של השף שגב משה - ניהון נו-בה

מנות סושי וסמיני ב"ניהון נו-בה", בר האוכל היפני החדש של שגב משה
אנטולי מיכאלו

אחרי מסעדת שף יוקרתית ("שגבארט") והגרסה הנגישה שלה ("שגב אקספרס"), רשת מזון מהיר עם מנות אקלקטיות מכל העולם ("שגב קונספט") והמבורגריית שף, השף הכל-יכול שגב משה ממציא את עצמו מחדש (שוב). משה, מצויד בחוש ריח חד לכל מה שטרנדי וחם עכשיו, פותח בר אוכל יפני שמתמקם במתחם שרונים בהוד השרון, צמוד למסעדתו "שגב קיטשן גארדן". זאת הפעם הראשונה שהשף פותח בר שמציע חוויית בילוי לילית, וגם הפעם הראשונה בה הוא מתנסה במטבח היפני. בין המנות בתפריט תמצאו למשל אינארי ספיישל - מנה שבבסיסה דג לבן, סלמון או טונה, אורז דביק עטוף באצה עם ספייסי בטטה, מנגו וכוסברה ברוטב סרירצ'ה וטוביקו (49 שקלים); סשימי סלמון, דג לבן או טונה עם טוביקו, חלמון שליו, רוטב פונזו, סלט גזר, קולורבי ובוקצ'וי (69-79 שקלים); סושי רול צלוי באש גלויה עם אבוקדו, נורי וסויה (71 שקלים); רול סושי אננס טונה עם סויה ומלפפון (71 שקלים) ועוד. בנוסף ולהשלמת האווירה, תמצאו כאן תפריט אלכוהול שכולל מגוון נאה וייחודי למדי של קוקטיילים, ויסקי יפני וסאקה. בין הקוקטיילים: קוקטייל קפוא בשם "נקאנו יוזו" - מבוסס נקאנו, ליקר מתובל בהדר יפני, סאקה ניגורי ועלי נענע (55 שקלים); "קגושימה ליצ'י" – קוקטייל מבוסס ויסקי יפני, ליקר ליצ'י, דיסראונו אמרטו ליים ונקטר מנגו (55 שקלים); "מאצ'ה סוי" - שילוב של תה ירוק פני עדין (מאצ'ה) עם חלב סויה, תזקיק אורז יפני ונגיעות מי ורדים (57 שקלים); ו"ניגורי אומפון" - סאקה ניגורי לא מסונן ומתובל בשזיפים, מנדרינות וסירופ אננס (59 שקלים). בקיצור, יש איזאקאיה בהוד השרון.

ניהון נו-בה, הרקון 2, מתחם "שרונים", הוד השרון

מתחם חוף שמאגד יחד קולינריה, ספורט ימי וחיי לילה - Hilton Bay

קוקטייל ורוד מבוסס וודקה ב"הילטון ביי"
ליאור גולדסאד

יד ביד עם האקלים המזרח תיכוני וביחס ישר ללחות האכזרית והטמפרטורות שעולות, קמות להן מסעדות חוף כפטריות אחרי הגשם. הפעם מדובר בפרויקט משותף של היזם ואיש חיי הלילה רונן מיילי יחד עם המסעדן הראל בלו (מבעלי מסעדת "סיטארה") ומותג הוודקה "אבסולוט", כזה שנועד ליצור מתחם ראשון מסוגו בארץ שמתיך יחד במקום היברידי אחד מסעדת חוף, בר קוקטיילים ומועדון גלישה ספורטיבי, במקרה זה בחוף הילטון בתל אביב. במסגרת שיתוף הפעולה וכוונות הבעלים להפוך את מסעדת החוף גם למעוז של לילה, או לכל הפחות רדת ערב, יתקיימו כאן אירועי "אבסולוט סאנסט" (Absolut Sunset) שבמהלכם ייערכו ערבי דיג'יי - אמנים שונים וידועים יעלו לנגן סטים לעת שקיעה, כך שאפשר יהיה ליצוק לתוך תמהיל האוכל-ים-שתייה גם מוזיקה חיה ברקע. תפריט מסעדת החוף שבמתחם נבנה על ידי בלו ויתבסס על מטבח ים תיכוני טרי, בדגש על מבחר נאה של דגים ופירות ים טריים שמגיעים מזיקו הדייג ("פישופ" בשרונה מרקט). בין המנות בתפריט שחורגות מהדגה הטרייה תמצאו גם כריכים, חומוס, עראייס, המבורגר וכמובן, קלאסיקת מזון החופים - שניצלונים וצ'יפס (64-120 שקלים למנה עיקרית). לתפריט האוכל יתלווה גם תפריט קוקטיילים ייחודי, שהותאם במיוחד למסעדת שף על חוף הים, נבנה על ידי אנשי בר ה"טיילור מייד" ויציע מגוון קוקטיילים מבוססי וודקה אבסולוט, כמתבקש, עם וודקה בטעמי קיץ שונים וצבעוניים.

הילטון ביי (Hilton Bay), חוף הילטון, תל אביב



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו