בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

כש"החומוס הטוב בעולם" סוגר דלתות, מה יגידו חומוסיות קטנות?

אחרי סגירת סניפי "חומוס פלייס", כעת הודיע השף עטור השבחים והפרסים מייקל סולומונוב על סגירת "דיזנגוף", החומוסייה הנודעת שלו בניו יורק. כעת עולה השאלה - האם לניו יורקרים כבר אין כוח לחומוס?

14תגובות
החומוס של מייקל סולומונוב מתוך הספר "זהב"
באדיבות מסעדת "זהב"

דבר נפל הבוקר בניו יורק. השף מייקל סולומונוב, זוכה פרס ג׳יימס בירד, האוסקר של האוכל בארצות הברית, והאיש שהפך את האוכל הישראלי ל״עילי״ הודיע על סגירת החומוסייה הניו יורקית שלו "דיזינגוף", בסוף חודש אוגוסט. כך הפתיע סולומונוב את ברנז'ת האוכל בתפוח הגדול, שעמידה את השף באופן קבוע בראש מצעדים ורשימות דירוג באמריקה.

החומוסייה של סולומונוב נפתחה בדיוק לפני שנתיים בצ׳לסי מרקט, מרכז מסחרי עילי ויקר המשתרע על בלוק שלם בניו יורק. השוק שנחשב מצד אחד אופנתי ומצד שני הפך ליעד לתיירים רבים אכלס לאחרונה ובהצלחה גדולה את המזנון של אייל שני. עם פתיחת המקום התחרתה פה התקשורת על מתן השבחים לחומוס של סולומונוב. "משיי ועשיר להפליא", נכתב אז בניו יורק טיימס, "עם שחקני משנה שעושים עבודה נפלא כמו השום והלימון. אבל אין ספק שהכוכבים המרכזיים הם גרגירי החומוס והטחינה שהופכים את החומוס הזה למשהו שהאמריקאים עוד לא טעמו כמותו". כשירות לציבור הם מיהרו להשיג את המתכון של סולומונוב ולפרסם אותו. הגדילו לעשות במגזין האוכל Eater שהכריז עליו מיד כחומוס הטוב בעולם.

זמן קצר אחרי הפתיחה ביקרתי שם על מנת לבדוק האם החומוס הטוב בעולם, באמת כזה מוצלח. ובכן, מסוכן מאד להביע דעה בענייני חומוס. התגובות עשויות להיות רגשיות מאד, משהו דומה מאד לוויכוח האם יש מקום למדינה פלסטינית או לא. הדעה שלי היא שהחומוס של סולומונוב הוא לא הכי טוב בעולם והאמת היא שהוא גם לא הכי טוב בניו יורק, אבל אין ספק היה שסולומונוב יודע להתאים את האוכל שלו לחך האמריקאי ולחבר את הטעם הישראלי אליו. כמו גם את העובדה שאי אפשר לקחת מהשף את הבאת המטבח הישראלי לקדמת הבמה ואל לב התקשורת האמריקאית.

סולומונוב הוא אמריקאי-ישראלי שיצר את מסעדת "זהב" בפילדלפיה שנהפכה להיות להצלחה גדולה. סולומונוב לא רק פתח את הדלת למטבח הישראלי, אלא גם הפך את האוכל הישראלי (כשבארץ עדיין מתווכחים אם יש כזה דבר) ל״עילי״ בארצות הברית ובשנה שעברה אף זכה בפרס ג׳יימס בירד כשף הטוב של השנה וגם על ספר הבישול הטוב לשנת 2017 בארצות הברית. שני הישגים מרשימים ביותר שגרמו לכך, שקצת יותר משנה אחר כך ועדיין קשה להשיג שולחן ב"זהב".

מייקל סולומונוב
סטיב לגאטו

במקביל ל״זהב״ הקימו סולומונוב ושותפו סטיב קוק את "דיזינגוף" בפילדלפיה, שניסתה לחקות את החומוסייה הישראלית. מפילדלפיה התרחבה החומוסייה גם לניו יורק עם תוכניות לפתוח גם במיאמי. בתחילה השתרכו תורים ארוכים ליד החומוסייה בניו יורק. אולם אחרי שנתיים של פעילות, לא נראה כי דיזינגוף הפכה להיות להצלחה גדולה, גם אם בשעות הצהריים אפשר היה למצוא בה לא מעט סועדים.

אז מדוע הוחלט לסגור את דיזינגוף? דוברת מטעם הקבוצה פרסמה הודעה על סגירת המקום בניו יורק מבלי למסור פרטים על הסיבות לסגירה. "במשך שנים חלמנו לפתוח מסעדה בניו יורק. מייקל היה בדרכו לניו יורק כדי למצוא עבודה במטבח במסעדה שם, אולם הוא עצר בפילדלפיה. הודות לעצירה הזאת הוא פתח את "זהב". היום אנחנו מצטערים להודיע על סגירת דיזינגוף בניו יורק. היום האחרון של המסעדה בניו יורק יהיה ה-29 באוגוסט. תודה לכל אלה שתמכו בנו ובאו לאכול חומוס ופיתה".

החומוס הניו יורקי לאן?

החומוס הפך בשנים האחרונות להצלחה גדולה בארצות הברית בכלל ובניו יורק בפרט. באחרונה סגרה רשת החומוסיות הישראלית חומוס פלייס מסעדה נוספת באיזור הוילג' בניו יורק ונותרה עם מסעדה קטנה באפר ווסט סייד של מנהטן. בעבר היו לרשת חמישה סניפים. אחד ההסברים שניתנו לסגירת המסעדות של חומוס פלייס היה התפוצה הגדולה של חומוס כיום בניו יורק וכן, גם מחירי הנדל"ן הגבוהים. אם עד לא מזמן היה החומוס נחלתן המצומצמת של מסעדות ישראליות בניו יורק, הרי שהיום במסעדות רבות בעיר, גם כאלה שלא קשורות לישראל או למטבח ישראלי מגישים כבר חומוס.

מאידך, הניסיונות ללמד את האמריקאים להפוך את החומוס כארוחה בפני עצמה לא צלחו. האמריקאים מתייחסים לחומוס בעיקר כאל מטבל, ממרח ואולי מנה בארוחה, אבל בהחלט לא כארוחה. הגדילו לעשות גם הסופרמרקטים בכל רחבי ארצות הברית, בהם אפשר למצוא כבר לא מעט מוצרי חומוס של יצרנים שונים ובעיקר של המותג סברה שנמצא בבעלות שטראוס ופפסיקו. אפשר להניח כי תפוצתו הרחבה מדי של החומוס בשילוב עם מחירי נדל"ן גבוהים בעיר ובמיוחד בצ׳לסי מרקט היקשו על הפעלתה של המסעדה.

על פי הערכות של המגזין Eater, העוסק בסיקור עולם המסעדנות של ניו יורק, דווקא הפתיחה של המזנון של אייל שני בצ׳לסי מרקט היא אחד הגורמים לסגירה, שכן הפיתה הישראלית שם לקחה לא מעט לקוחות מדיזינגוף. ייתכן שיש בכך אמת, אולם במזנון כלל לא מגישים חומוס. יחד עם זאת, למי שמעוניין באוכל ישראלי, המזנון נחשב כרגע כמסעדה עם אוכל ישראלי העדכני והטוב ביותר.

בשלב זה סולומונוב ואנשיו סירבו להסביר מדוע הם סוגרים את דיזינגוף.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו