בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

סופו של הברביקיו האמריקאי בישראל? פונדק וטראק דה לוקס נסגרות

שנת 2018 ממשיכה בקטל המסעדות. אחרי חמש שנים ומהפכה מעושנת אחת, המסעדות פונדק וטראק דה לוקס נסגרות

10תגובות
פונדק דה לוקס
דודו בכר

שנת 2018 מתקרבת לישורת אחרונה, אבל כבר עכשיו אפשר בנקל להעיד כי הייתה זו בין השנים הקשות שידע ענף המסעדנות בארץ. מסעדות רבות נסגרות, ביניהן גם אהובות, ותיקות או כאלו שנהפכו זה מכבר למוסדות; ומסעדות אחרות מחפשות דרכים להתייעלות הכרחית כדי להרים את הראש מעל המים, אם דרך פיטורי חלק מהעובדים או במקרים אחרים דרך הפחתת שעות פעילות. בין מסעדות רבות וגדולות שסגרו דלתות השנה אפשר למנות למשל, את ננוצ'קה, שהפכה עם השנים למעוז לבליינים מקשת רחבה של גילאים ואף ידעה מהפכה טבעונית-מהותית; את "אורנה ואלה", מוסד קולינרי ותיק שנסגר אחרי 25 שנה או הגסטרו פאב "באגסי" בפלורנטין, אף הוא ידע מהפכה לא קטנה (כשהמקום הוסב לכשר) ונסגר לא מזמן בקול דממה דקה.

לפני שבוע בדיוק הודיע אורי מרמורשטיין, מבעלי קבוצת "דה לוּקס" (שכוללת את מסעדת הברביקיו האמריקאי "פונדק דה לוקס" ביפו; את מזללת "טראק דה לוקס", בדיזנגוף; ואת בית המלאכה לבשרים ונקניקים מעושנים "הוּק") על סגירת הפונדק. הרשת געשה בעקבות חרושת שמועות על סגירת המקום בשוק הפשפשים, בין השאר בעקבות טענות על אי תשלום לעובדים וספקים. מרמורשטיין בתורו הסביר לאתר "טיים אאוט" כי באופן טבעי, כל סגירה של בית עסק כרוכה ב"קצוות פתוחים" וכי בכוותו להסדיר את כל התשלומים לכל הגורמים המעורבים. אולם זה לא הסוף. כעת, הוא מגלה כי גם "טראק דה לוקס", הגרסה העדכנית והמושחתת אף יותר של הפונדק בדיזנגוף בתל אביב, צפויה להיסגר. הסיבות? "עומס וקשיים כלכליים שמכבידים על כף הענף", הוא אומר. "אני לא ממציא כאן שום דבר חדש, כל מי שפועל בתחום מכיר את ההיטלים והשונים והדרישות שמכבידות על כתפי המסעדנים - החל מהיטל עבור העסקת עובדים זרים, דרך תשלום מוגדל של פנסיה ופיצויים ועד כל מיני דרישות בירוקרטיות", הוא מפרט. "אני מוציא מדי חודש 100,000 שקל לעובדים זרים. על זה צריך להוסיף היטל של 20% על כל משכורת של כל עובד ועוד 36% מתוך המשכורת לטובת הפרשה לפנסיה (16% מזה משלם המעסיק, ר.ק.). לאורך זמן פשוט אי אפשר לשאת בנטל של כל ההוצאות האלה", הוא מודה.

פונדק דה לוקס
בן יוסטר

הפונדק היה אולי מבין המקומות הראשונים להחיות את המטבח הברביקיו האמריקאי בכלל ואת התשוקה לבשר מעושן בפרט, לפחות בתל אביב דרומה, בד בבד עם התרומה הלא מבוטלת של המקום לפריחה הבליינית של אזור שוק הפשפשים בלילה. "אם יורשה לי באמת, לקחת קצת קרדיט על כל סיפור הבשר המעושן ברמה המקומית ואולי גם על כך שהיינו חלק מההתעוררות המבורכת של שוק הפשפשים וכמובן, על האימוץ של המטבח האמריקאי המושחת: על ההמבורגר, הגלידה והבייקון, היה לנו כיף להיות חלק מכל זה", מסכם  מרמורשטיין ודרך הסדקים בקולו אפשר לשמוע את הצער של הסוף. עת הוא נשאל אם הוא, או הקבוצה, רואים אור בקצה המנהרה או שמא יש להם תוכנית לפתוח מקום נוסף בקרוב, הוא עונה: "בכנות, אני לא יודע. ענף המסעדנות הוא מאוד קשה. נראה לי שטחנו את הנושא הזה די הרבה ואני בטח לא מחדש פה שום דבר אבל כן...קשה פה. באשר לסניף בדיזנגוף, זה גם לא הוסיף שהשיפוץ ועבודות התשתית של הכיכר שהיו אמורות להסתיים בחדש פברואר, ממשיכות. והנה, אנחנו תיכף בראשון לספטמבר". 

נכון לעכשיו, הקבוצה תרכז את פעילותה סביב "הוּק", שימשיך לפעול במתכונת רגילה. כלומר, כחנות אינטרנטית להזמנת נקניקים ובשר מעושן ובמכירה סיטונאית לעסקים, ביניהם אפשר למנות למשל, את מזנון רשת ההמבורגר של עומר מילר ("סוסו אנד סאנס"); את מזנון אוכל הרחוב היפני "אובן קובן" או את קבוצת R2M שמפעילה, בין השאר, את ה"בראסרי", "הוטל מונטיפיורי", "דליקטסן" ו"הרצל 16".  



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו