בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות אוכל

האם אוכל הרחוב הבא הוא גפילטע בפיתה?

וגם: פיצת השף החדשה והאקולוגית בדיזנגוף, שוק האיכרים שנחנך בצפון, ההמבורגר היפני של השף יובל בן נריה ובר הבירה שנחנך במתחם שרונה - כל החדשות הקולינריות שאתם צריכים לדעת

4תגובות
גפילטע פיש בפיתה בדוכן המזון המהיר של מסעדת סנדר
זמי שרייבר

מרחק נגיעה מערב ראש השנה, שנת הלימודים מתחילה ומנוחה קלה לפני חגי תשרי - הנה חמישה מקומות חדשים שכדאי להכיר ואולי אף לבקר בהם השבוע: מדוכן הפיתות החדש בו מגישים אוכל מזרח אירופאי קלאסי בפיתה; דרך שוק האיכרים שנחנך בגליל, הפיצרייה החדשה (והידידותית לסביבה) של שף השף גיא אביב; ההמבורגר החדש (שיש בו גם ראמן) של השף יובל בן נריה במיאזאקי ועד בר בירה חדש במתחם שרונה שמרגיש כמו לונדון ובקרוב יהפוך לרשת עם סניפים בהרצליה, פתח תקוה וראשון לציון. אנחנו רק נניח את כל זה כאן ונלך למצוא מתכונים שווים לראש השנה.

» למדור אוכל של הארץ
» לעוד חדשות אוכל חמות
» ראש השנה 2018 - המדריך המלא
» ראש השנה במסעדות ברחבי הארץ
» מצפון לדרום: הסנדוויצ'ים הטובים בארץ

מזרח אירופה בפיתה - דוכן הפיתות של סנדר

דוכן אוכל הרחוב החדש של סנדר
זמי שרייבר

בצעד שהוא לא פחות מרעידת אדמה בדרגה בינונית עבור סצנת אוכל הרחוב המקומית, פותח זמי שרייבר - האיש מאחורי מסעדת "סנדר" הוותיקה - דוכן מזון מהיר בסמוך למסעדת האם ובו יגיש את כל מטעמי המטבח המזרח אירופאי של המסעדה, אבל בפיתה. במילים אחרות, כעת יוכלו העוברים, השבים והמבקרים שאין להם זמן לשבת במקום לארוחה מלאה, לקחת מנות כמו כבד קצוץ, קציצות בקר, פרגיות, שניצל, בשר צלי ואפילו גפילטע, לשבצן בתוך פיתה ולקחת על הדרך. כל אלו יגיעו, בכפיפה עם חוקי הז'אנר, כשהם מצטופפים יחד עם סלט ירקות קצוץ, חומוס שמכינים במקום, טחינה, חריף, כרוב לבן וחמוצים. בקיצור, חזון אחרית הימים. מזרח אירופה כמרקחה. המחיר: 18-28 שקלים למנה.

סנדר בפיתה, לוינסקי 54, תל אביב

שוק האיכרים של הצפון - אגמון מרקט

חנות הגבינות של מחלבת "בת הרים" ממלכיה באגמון מרקט
רותם גולן

אחרי ציפייה ארוכה מנשוא, נחנך בימים אלה המתחם הקולינרי-בלייני "אגמון מרקט" הצמוד למלון גליליון וטובל בנוף עמק החולה. בחלל של כמעט 4,000 מטרים רבועים תמצאו עשרות דוכני אוכל ומסעדות, דוגמת המסעדה האיטלקית "גלילאו" של השף גיא בן שמחון או דוכן האוכל של השף שגב משה ("בסטה ירושלמית") שמחבר בין הטעמים הירושלמיים שהוא זוכר מבית לבין המטבח הישראלי האקלקטי. בין דוכני האוכל הנוספים והמסקרנים שנחכנו במתחם לאחרונה אפשר לציין גם את הפטיסרי הצרפתי של הקונדיטורית הצעירה אושרת סולימני ("וונדרלנד"), שמציע שלל קינוחים צבעוניים וכפי שמרמז שם המקום, הורכבו בהשראת "עליסה מארץ הפלאות", עם מגוון שכולל קינוחים אישיים עמוסי קרמים וקישוטים, מקרונים, עוגות ועוגיות. אל תפספסו את הפרומז'רי של מחלבת "בת הרים" ממלכיה, עם גבינות שמיוצרות בתהליכים מסורתיים ומחומרים טבעיים.

אגמון מרקט, מתחם גליליון, כביש 90 (סמוך לאגמון החולה)

פיצריית שף חדשה בדיזנגוף - Pizzot

בצק מחמצת בפיצריית השף החדשה של השף גיא אביב
גיא אביב

בצמוד למסעדת קיטון הוותיקה שמציעה מטבח מזרח אירופאי (קצת כמו מסעדת סנדר המוזכרת למעלה), נפתח בימים אלו להרצה בית הפיצה החדש של השף גיא אביב, שיש מי שזוכרים לזכותו את בר היין והטאפאס "קורדוברו". המקום אומנם עוד לא נפתח רשמית, אבל כבר מסמן תחזית אופטימית, כשאביב ושותפו, עמנואל בן שבת (שעבד, בין השאר במסעדות כמו דוד ויוסף ואריא) מכוונים גבוה, אבל גם רואים את התמונה הגדולה. כלומר, בתפריט תמצאו פיצות בסגנון רומאי שמותקנות ממחמצת איטלקית מסורתית - "טעמים של מסעדה בביס של בצק" כפי שמגדירים זאת כאן - ואילו את התפאורה במקום, רובה ככולה, בנו השותפים בארבע ידיהם מחומרים ממוחזרים וחפצים יד שנייה. למעשה, אפילו מדיח כלים אין כאן וגם קשים לא מגישים במקום מטעמי אקולוגיה. בתפריט, שנכתב על גבי לוח מחיק ונועד להיות עונתי, מבוסס ברובו על תוצרת מקומית ולהשתנות תדיר, תמצאו מנעד פיצות די מטורלל. זה מתחיל מפיצה קלאסית עם רוטב עגבניות, גבינת מוצרלה ופרמזן, עובר דרך פיצה עם ריקוטה, דלעת, מייפל ושקדים או פיצה שנושאת על גבה ארטישוק, חציל שחור, לאבנה, כרובית וטפנד זיתים ומגיע עד פיצות עם קארי או ראגו; שעועית שחורה, חלפיניו מוחמץ, קונפי תמנונים, מוצרלה מעושנת ומנצ'גו. בקיצור, הולך להיות כאן מעניין ללא ספק, כנראה טעים ולא פחות חשוב מזה, אקולוגי. מחירים בתקופת הרצה: 12 שקלים ל-100 גרם.

פיצות (Pizzot), דיזנגוף 145, תל אביב

ההמבורגר של יובל בן נריה - מיאזאקי

ההמבורגר של מיאזאקי, מוגש על מצע אטריות ראמן
איליה מלניקוב

לרגל חגיגות השנתיים למיאזאקי, מזללת אוכל הרחוב היפני של השף יובל בן נריה בשוק צפון, החליטו ליישר קו עם מה שהקהל אוהב, אולי אפילו יותר מראמן וסושי - המבורגר. לכן, יצרו במקום תפריט חדש שכולל נבחרת של שלושה המבורגרים - אחד מהם מוגש בלחמנייה ביתית רכה ואילו השניים האחרים מוגשים - ברוח טרנד שחשבנו לרגע שאולי לא כאן כדי להישאר - על מצע אטריות ראמן. באשר לבורגר הראשון, יאקי בורגר, יש שיעידו כי הוא הגרסה הדומה ביותר למקור, קרי ההמבורגר האמריקאי הגנרי, אבל לא בדיוק, היות והוא מגיע עם רוטב ברביקיו יפני וחמוצי קימצ'י. באשר לצמד הנותר: "ספייסי מיסו בורגר" הוא קציצת בקר רזה במשקל 200 גרם, צלויה בגריל גחלים יפני, נחה על מצע אטריות ראמן עבות ומוגשת עם רוטב מיסו חריף וביצה רכה; גרסה שלישית ואחרונה להמבורגר נקראת, בפשטות, "צ'יז בורגר", נחה אף היא על מצע אטריות ראמן עבות ומוגשת עם גבינת צ'דר אמריקאית ופלפל שחור. מין שיקוץ נעים שכזה (48-56 שקלים).

מיאזאקי, ראול ולנברג 20, שוק צפון, תל אביב

סניף ראשון לרשת ברי בירה - Lager & Ale

"צלחות של גבינות, נקניקים וכוסות בירה ב"לאגר אנד אייל
אנטולי מיכאלו

רן דור חי, המייסד והבעלים של ה"וויסקי בר מוזיאון" בשרונה, לקח על עצמו פרויקט חדש, דומה אך שונה לקודם, כשהפעם את מקומו של הוויסקי במרכז הבמה מחליפה הבירה. בימים אלה נפתח הסניף הראשון של Lager & Ale, בר בירה שהתמקם, כמו בר הוויסקי, במתחם בשרונה תל אביב, אך על אף שרק עכשיו נפתח, כבר עובדים אנשיו על סניפים נוספים במרכז תל אביב, בראשון לציון, בפתח תקווה ובמתחם הארנה בהרצליה. החזון, לפי בעלי המקום, הוא לייסד רשת ברים בסגנון לונדוני, שהאג'נדה המרכזית שלהם, חוץ מאווירת הפאב והדגש על בירה, היא להציע אלכוהול במחירים נגישים שמזכירים ברים באירופה (בטח בימים טרופים אלו, כשמחירי הבירה מאמירים). חוץ מבירות מהחבית כמו גינס, טובורג וסטלה (12-15 שקלים לשליש בירה; 18-22 לחצי) תמצאו כאן גם קוקטיילים, סנגריות, סיידר אלכוהולי, יינות ומשקאות קלים. על תפריט האוכל אמון השף יאיר פיינברג (מ"פיינקוק") והוא מתמקד באוכל רחוב כמו גם באוכל ברים טיפוסי שהולם ערב שתייה. בין המנות: צלחת עם מבחר של שלושה נקניקים או גבינות; כריך קורנביף או כריך קובנו עם כתף בקר מעושנת, חזה עוף בדבש וחרדל, איולי שום ומלפפון כבוש, סלט קפרזה (כי צריך סלט אחד לרפואה), צלוחית זיתים, חטיפי נאצו'ס מוקרמים וקוביות תפודים באיולי צ'יפוטלה (24-38 שקלים למנה).

לאגר אנד אייל (Lager & Ale), דוד אלעזר 27, מתחם שרונה, תל אביב (צמוד לוויסקי בר מוזיאון)



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו