בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

"השתעממתי, אז באתי": דיטה חוזרת לסצינת האוכל התל אביבית, והפעם בדרכה

דיטה בורנשטיין, האישה שאחראית לקבבונים בחיינו (שגם אותם ניתן יהיה לרכוש אצלה), חוזרת לעיר אחרי שנות היעדרות עם מקום קטן שמציע אוכל ביתי. למה היא עזבה וחזרה? ומה השתנה באכלן הישראלי בשלושים שנות הפעילות שלה?

5תגובות
דיטה בורנשטיין
דביר בר

בעולם שסוגד למחר, אדיש להווה ושונא את העבר חזרה של טיטאן קולינרי לזירה היא בשורה של ממש. בתל אביב של שנות ה-80 וה-90 האוכל הפשוט עם הטוויסט של דיטה בורנשטיין, עורר מהפכה שארבעים שנים אחרי ניתן לראות את אותותיה בכל פינה בעיר. עם פתיחת "ביבר" המיתולוגי של דיטה ברחוב בן יהודה, ואחר כך ב"דיטה" שנשאה את שמה, בליינים לפתע מצאו נחמה אמיתית שתספוג את אדי האלכוהול בגופם, ולא נאלצו להסתפק בשאריות של דוכני אוכל רחוב שהואילו בטובם להיות פתוחים בלילה. כך, הפכה דיטה והקבבונים שלה לשם דבר קולינרי, עוד לפני שהעיר ידעה קולינריה מהי.

ההצלחה הפכה את דיטה לסבריטאית ושפית מבוקשת, כשהמקום המפורסם שלה ("דיטה" כמובן) בשדרות רוטשילד הצליח להפוך למוסד תל אביבי אמיתי. אלא שאז העיבו בעיות בריאות, שכירות ושאר מכשולי חיים על המסעדנית שנאלצה לנדוד ממקום למקום, עד שהחליטה לסגור כליל את כל בתי האוכל שלה. כעת היא חוזרת לתל אביב, ואיתה הקבבונים המפורסמים שהפכו לשם הנרדף של חתונה ישראלית.

'Deli Dita' הוא המקום החדש שלה, שבניגוד למסעדות הישנות בעלות ריח עשן הגריל המתוק, יספק אוכל ביתי במשקל כדי לקחת וליהנות ממנו בבית. "אני סיימתי את ימי הגריל העליזים שלי. מה אני בת 36?", מבהירה דיטה בשיחה טלפונית עמה. 

במקום החדש, ברחוב מקווה ישראל בתל אביב, יוכלו חובבי האוכל העדכניים להכיר את אחת הנשים המייסדות שהפכו את העיר לאימפריית הפודיז שהיא, ועל הדרך את כל המנות המפורסמות שלה. "יהיה איקרה, וכבד קצוץ וכל המנות שתמיד עשיתי. וכן, יהיה גם בשר קבבונים שאנשים יוכלו להכין בבית, בתנור שלהם. הכי טוב...".

למה בעצם חזרת לג'ונגל האוכל התל אביבי?
"השתעממתי, אז באתי. וברצינות, אחרי מנוחה הרגשתי שהבישול שוב רוצה לצאת לקהל, ואף פעם לא הפסקתי לבשל - אבל בבית. עכשיו, לפחות, הבלאגן יהיה בחנות ולא אצלי. ככה לא אצטרף לנקות אותו בסוף".

ומדוע עזבת את העיר?
"לא יכולתי יותר. רוב האוכל שלי מבושל על המקום, מיד מול הגריל, והרגשתי שאין לי כוחות יותר לעמוד על הגריל ולספק את האוכל שלי על פי דרישה".

משהו השתנה בשנים האחרונות, את חוזרת לסצינה אחרת מזו שעזבת?
"אנשים נהיו מבינים יותר באוכל, וכתוצאה מכך הם גם דורשים יותר. אני מקווה שאצליח לשמח גם את האכלנים המבינים והמתוחכמים ביותר".

מה נמצא במקום החדש שלך?
"בגדול, את כל האוכל הישן והטוב שלי – האוכל השמח. כל הרטבים לסלטים, הסלטים וכמובן האוכל הביתי המבושל".

עיתוי פתיחת המקום החדש אינו מקרי, ימים אחדים לפני ראש השנה – אחד מהחגים הפופולריים ביותר בתחום הזמנת המזון המוכן. ב' Deli Dita' מציינים שניתן כבר כעת לבצע הזמנות לחג, אפילו טרם פתיחתו הרשמית של המקום. שם מבטיחים כי כל "להיטי החג" – איקרה, חזרת, מלפפונים חמוצים ביתיים וכבד קצוץ, יהיו זמינים להזמנה לשמחת הבשלנים העייפים.

אין בך איזה פחד להתמודד מול מעדניות רבות אחרות שמציעות שירות דומה?
"אני מאמינה שיהיה בסדר, אחרת מה אני עושה פה, בגיל שכל אדם נורמלי יוצא לפנסיה?".

Deli Dita, מקוה ישראל 2, תל אביב. שעות פתיחה החל מרביעי הקרוב: 8:00-17:00 טלפון: 054-7434008



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו