בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

עינת אדמוני פותחת מחדש את בלבוסטה בניו יורק וסוגרת את בר בולונט

חצי שנה אחרי שנסגרה - המסעדה הישראלית בלבוסטה של השפית עינת אדמוני תיפתח מחדש בשבוע הבא במקום הבר בולונט. אדמוני: ״אני חושבת שהשוק של האוכל הישראלי מתחיל להיות רווי וזו בעיה״

4תגובות
Ania Gruca

חצי שנה אחרי שנסגרה, השפית הישראלית עינת אדמוני עומדת לפתוח בשבוע הבא את בלבוסטה מחדש. בלבוסטה היא המסעדה שהביאה את אדמוני לתשומת הלב הקולינרית בניו יורק ושמה אותה על מפת המסעדות בעיר. הפתיחה המשמחת באה על חשבון מסעדה אחרת של אדמוני - בר בולונט המוכר אף הוא שנמצא בסמוך לרובע הבילויים Meatpacking במנהטן.

אדמוני סגרה את בלבוסטה לפני חודשים אחדים במקום המקורי בו פעלה בנוליטה לאחר שחוזה השכירות שלה הסתיים, ולדבריה, חוזה השכירות החדש שהוצע לה היה יקר מדי. אך כבר עם סגירת המסעדה הודיעה אדמוני כי בכוונתה לפתוח את בלבוסטה מחדש, רק במקום אחר. ההחלטה שנפלה לבסוף הייתה לסגור את מסעדתה האחרת - בר בולונט, שהוגדרה על ידה כמטבח ישראלי מודרני. בר בולונט נסגרה בסוף אוגוסט ואת בלבוסטה תפתח אדמוני מחדש במקומה, ב-20 בספטמבר, לאחר שהמקום עבר מקצה שיפוצים ועל הדרך גם בתפריט נערך עדכון והתאמה מחדש.

Katherine Needles

"אהבתי את בר בולונט אבל אני קשורה הרבה יותר למטבח היותר קלאסי בישראל שזה היה הבסיס של בלבוסטה", אומרת אדמוני. "לא רציתי לפתוח מסעדה נוספת במקום חדש משום שעברתי שנה קשה עד שפתחתי את קיש קש (מסעדת הקוסקוס החדשה שלה שכבר מעוררת הדים תקשורתיים, ח"ה), אשלב כמה מנות אהובות מבר בולונט בבלבוסטה".

לגבי הסיבות לסגירה, מודה אדמוני כי לדעתה ניו יורק מתקרבת לסף רוויה בכל הנוגע לאוכל ישראלי. "אני חושבת שהשוק של האוכל הישראלי בניו יורק מתחיל להיות רווי וזו בעיה. זה לא רק שהרבה ישראלים פותחים כאן מסעדות, אלא שעכשיו גם שפים אמריקאים מצטרפים לחגיגה. למשל פגשתי שף מהמערב התיכון שהגיע לניו יורק בשביל לעשות שקשוקה. ואני אומרת לעצמי: לאן הגענו. כאשר אני עושה שקשוקה זה בא מהרקע המשפחתי שלי. אבל מה למישהו מהמערב התיכון ולשקשוקה?"

הפעילות של אדמוני זוכה לסיקור ניכר בעיתונות הגסטרונומית של ניו יורק. כך למשל הפתיחה המחודשת של בלבוסטה דווחה השבוע על ידי ניו יורק טיימס. מסעדתה החדשה "קיש קש" שנפתחה באחרונה זכתה גם היא לתשומת לב מרובה ולפתע עוררה התעניינות מחודשת בקוסקוס, עניין שגרם אפילו למגזין הניו יורקר לצאת מגדרו ולהעניק למסעדה ביקורת חיובית מאוד.

בנוסף לבלבוסטה ולקיש קש, אדמוני מעורבת כעת בפרויקט להרחבת רשת הפלאפליות שלה "טעים" עם אנשי צ׳יפוטלה לשעבר. כעת יש לטעים ארבעה סניפים במנהטן והחמישי עומד להיפתח בקרוב.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו