שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

הסלון של איל שני ייפתח בניו יורק במארס 2019

חיים הנדוורקר
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
השף אייל שני במסעדת הסלון
השף אייל שני במסעדת הסלון בישראל. בקרוב בניו יורקצילום: דודו בכר
חיים הנדוורקר

אחרי לא מעט שמועות בנושא, כעת זה רשמי: השף איל שני ייפתח את מסעדת הדגל שלו ״הסלון״ בשכונת הלז קיצ׳ן במערבה של מנהטן בניו יורק במארס 2019. במועד זה יעביר שני את מרכז פעילותו, לפחות לתקופת מה, לניו יורק.

השף שני סוגר שנה אינטנסיבית במיוחד בה לא רק פתח שלוחות למסעדת הפיתות שלו - המזנון, במלבורן אוסטרליה, סניף שני בפריז ודריסת רגל ראשונה במנהטן בניו יורק, אלא גם את מסעדת השף הכשרה - "מלכה" בבית אסיה בתל אביב.

הסלון של אייל שני בתל אביב
הסלון של אייל שני בתל אביבצילום: תומר אפלבאום

מסעדת "הסלון" נפתחה בשנת 2008 ומאז פעלה במשך שני ערבים בשבוע כמופע של איש אחד, במיקום מפתיע יחסית בסמטת מעבר יבוק על גבול תל אביב-גבעתיים. לאחרונה צוינה המסעדה במקום השני ברשימת המסעדות הטובות בישראל לפי מדריך גומיו ומי שמיהר להספיד אותה הבין שכוחה עוד במותניה, או לפחות במותני בעליה.

פתיחתה של "הסלון" בשנה הבאה, שחוזה השכירות הניו יורקי נחתם באחרונה, תתרחש שנה בדיוק לאחר ששני ואנשיו פתחו את מסעדת המזנון שלו בצ׳לסי מרקט. מרגע פתיחתו, המזנון הניו יורקי נחשב להצלחה גדולה. לפי המספרים המוערכים במקום סועדים בשבוע בין 6,000-7,000 לקוחות. מעבר לכך, גם התקשורת הניו יורקית קיבלה את המזנון בחיבוק גדול, עד כדי כך שהיה מי שכבר גרס כי פתיחת המזנון הובילה לסגירת החומוסייה של השף מיכאל סולומונוב, מהשפים הטובים בארצות הברית.

מסעדת הסלון
מסעדת הסלוןצילום: מוטי מילרוד

גורמים בסביבתו של שני אומרים כי פתיחת מסעדת "הסלון" החדשה בגרסתה הניו יורקית, תצריך עבודה של שפים בעלי ניסיון רב. זאת הסיבה שעם שני יגיע לניו יורק צוות שפים מישראל ויצטרפו אליהם, ככל הנראה, טבחים ושפים שעבדו עם השף וחיים כיום בניו יורק. האם גם בניו יורק תפעל המסעדה למשך שני ערבים בלבד? לדברי המקורבים, בשלב הנוכחי תפעל המסעדה ארבעה לילות בשבוע, אולם אחרי זה יישקל העניין מחדש.

וזה מה שחשב דניאל רוגוב בביקורו הראשון במסעדת הסלון

מאחורי הפתיחה והפרישה של המסעדות של שני בארצות הברית, מוביל איש העסקים הישראלי אמריקאי מויש זיו. וזה אינו נח לרגע. במקביל לפתיחת הסלון, גם "המזנון" הולכת ומתרחבת. על פי התכנית, מזנון נוסף ייפתח בשדרות קולומבוס באפר ווסט סייד של מנהטן. השבוע מתחילה ההרצה של צ׳לסי מרקט מיוזיק הול, אולם-מועדון קונצרטים ואירועים שמוביל זיו. כחלק מהמיוזיק הול יוגשו במקום מנות של המזנון. על הפרויקט הזה יפקח השף של המזנון בצ׳לסי מרקט מאיר רינגרט.

התכנית של הקבוצה העומדת מאחורי איל שני (בראשה עומד שחר סגל) היא להמשיך להגדיל את פעילות הקבוצה, כאשר עיקר ההתרחבות הצפויה תהיה בארצות הברית. בטווח הארוך התכנית היא לפתוח שורה של מזנונים נוספים בניו יורק וברחבי ארצות הברית כולל בלוס אנג׳לס.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ