בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

הסלון של איל שני ייפתח בניו יורק במארס 2019

בדיוק שנה אחרי שפתח את דוכן הפיתות "המזנון" בניו יורק, יפתח השף איל שני את מסעדתו הישראלית - הסלון באביב הקרוב

5תגובות
השף אייל שני במסעדת הסלון
דודו בכר

אחרי לא מעט שמועות בנושא, כעת זה רשמי: השף איל שני ייפתח את מסעדת הדגל שלו ״הסלון״ בשכונת הלז קיצ׳ן במערבה של מנהטן בניו יורק במארס 2019. במועד זה יעביר שני את מרכז פעילותו, לפחות לתקופת מה, לניו יורק.

השף שני סוגר שנה אינטנסיבית במיוחד בה לא רק פתח שלוחות למסעדת הפיתות שלו - המזנון, במלבורן אוסטרליה, סניף שני בפריז ודריסת רגל ראשונה במנהטן בניו יורק, אלא גם את מסעדת השף הכשרה - "מלכה" בבית אסיה בתל אביב.

הסלון של אייל שני בתל אביב
תומר אפלבאום

מסעדת "הסלון" נפתחה בשנת 2008 ומאז פעלה במשך שני ערבים בשבוע כמופע של איש אחד, במיקום מפתיע יחסית בסמטת מעבר יבוק על גבול תל אביב-גבעתיים. לאחרונה צוינה המסעדה במקום השני ברשימת המסעדות הטובות בישראל לפי מדריך גומיו ומי שמיהר להספיד אותה הבין שכוחה עוד במותניה, או לפחות במותני בעליה.

פתיחתה של "הסלון" בשנה הבאה, שחוזה השכירות הניו יורקי נחתם באחרונה, תתרחש שנה בדיוק לאחר ששני ואנשיו פתחו את מסעדת המזנון שלו בצ׳לסי מרקט. מרגע פתיחתו, המזנון הניו יורקי נחשב להצלחה גדולה. לפי המספרים המוערכים במקום סועדים בשבוע בין 6,000-7,000 לקוחות. מעבר לכך, גם התקשורת הניו יורקית קיבלה את המזנון בחיבוק גדול, עד כדי כך שהיה מי שכבר גרס כי פתיחת המזנון הובילה לסגירת החומוסייה של השף מיכאל סולומונוב, מהשפים הטובים בארצות הברית.

מסעדת הסלון
מוטי מילרוד

גורמים בסביבתו של שני אומרים כי פתיחת מסעדת "הסלון" החדשה בגרסתה הניו יורקית, תצריך עבודה של שפים בעלי ניסיון רב. זאת הסיבה שעם שני יגיע לניו יורק צוות שפים מישראל ויצטרפו אליהם, ככל הנראה, טבחים ושפים שעבדו עם השף וחיים כיום בניו יורק. האם גם בניו יורק תפעל המסעדה למשך שני ערבים בלבד? לדברי המקורבים, בשלב הנוכחי תפעל המסעדה ארבעה לילות בשבוע, אולם אחרי זה יישקל העניין מחדש.

וזה מה שחשב דניאל רוגוב בביקורו הראשון במסעדת הסלון

מאחורי הפתיחה והפרישה של המסעדות של שני בארצות הברית, מוביל איש העסקים הישראלי אמריקאי מויש זיו. וזה אינו נח לרגע. במקביל לפתיחת הסלון, גם "המזנון" הולכת ומתרחבת. על פי התכנית, מזנון נוסף ייפתח בשדרות קולומבוס באפר ווסט סייד של מנהטן. השבוע מתחילה ההרצה של צ׳לסי מרקט מיוזיק הול, אולם-מועדון קונצרטים ואירועים שמוביל זיו. כחלק מהמיוזיק הול יוגשו במקום מנות של המזנון. על הפרויקט הזה יפקח השף של המזנון בצ׳לסי מרקט מאיר רינגרט.

התכנית של הקבוצה העומדת מאחורי איל שני (בראשה עומד שחר סגל) היא להמשיך להגדיל את פעילות הקבוצה, כאשר עיקר ההתרחבות הצפויה תהיה בארצות הברית. בטווח הארוך התכנית היא לפתוח שורה של מזנונים נוספים בניו יורק וברחבי ארצות הברית כולל בלוס אנג׳לס.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו