בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות אוכל

מהודו לישראל: הכירו את המקום החדש של בעלי מונאר

וגם: מקום הבילוי החדש בשדרות, בר ומסעדה בגן שמואל, בית מאפה וגלידרייה ברמת אביב ובית אוכל מרוקאי כשר בשוק צפון - כל החדשות הקולינריות שאתם צריכים לדעת

2תגובות
סשימי אינטיאס, מלח ופלפל ולימון, איגרא רמא
ליאת בן רפאל

עוד לא התאוששנו מראש השנה, ואנחנו כבר במרחק נגיעה מהשליש השני של חגי תשרי ופסיעה קלה מיום כיפור, למי שצם ולמי שלאו - הנה חמישה מקומות חדשים שכדאי להכיר ואולי אף לבקר בהם השבוע: מהאחות הקטנה-גדולה והמקומית של מונאר, הדאבה הדרום-הודית מרחוב נחלת בנימין בתל אביב, דרך מקום שמאיים להעיר את שדרות (הפעם מהסיבות הנכונות), מקום שהוא שניים באחד - בית מאפה וגלידרייה ברמת אביב, מסעדה ובר עם אווירה מחשמלת בגן שמואל ועד בית האוכל החדש של ג'קי אזולאי בשוק צפון. בקיצור, כל מה שחם וטעים.

» למדור אוכל של הארץ
» לעוד חדשות אוכל חמות
» סוכות 2018 - המדריך המלא
» איפה אוכלים בסוכות 2018?

» מקקיגורי ועד ברד: מדריך מקוצר לקינוחי קרח מסביב לעולם
» לארוחה המפסקת ולשבירת הצום: מתכונים ליום כיפור

מטבח מקומי, אישי ואינטואיטיבי - איגרא רמא

מסעדת איגרא רמא, מבט אל החצר
ליאת בן רפאל

כמעט שנתיים עברו מאז פתחו ענר הרקוב ותמיר מיכאלי את מונאר, הדאבה ההודית מרחוב נחלת בנימין בתל אביב. כעת, משהבשיל הרעיון, הם פותחים את האתגר הבא: איגרא רמא, מטבח מקומי, אישי ואינטואיטיבי (לא בהכרח בסדר זה) ברחוב ברנר, במקום בו נח על משכבו בשלום בר הקוקטיילים הפרנץ' 57. כמו במונאר, תמצאו כאן אך ורק חומרי גלם מקומיים (כשנכון לעכשיו, פולי הקפה והפלפל השחור הם היחידים שחורגים משורת הדין) אולם בשונה ממונאר, התפריט כאן בעצמו מתכתב עם חומרי הגלם והמקום. בפועל, מסביר מיכאלי, זוהי מסעדה שמבוססת על ירקות ודגה - רובם ככולם מגיעים ממגדלים ויצרנים מקומיים, חלק נאה מהם אורגניים. בקנה אחד עם מקום שמתקין מנות מתוצרת מקומית בלבד - פרמזן אין, וגם סלמון, טונה או אורז. מה שכן, תמצאו כאן תפריט שמשתנה על בסיס יומי, לפי מה שהחלקאי או הדלאל הביא. בשל הלך הרוח האינטואיטיבי והעונתי של המנות, וגם מפני שהמקום עוד בהרצה, קשה להתחייב על מנה אחת שבטוח תמצאו כאן, אולם נכון לעכשיו, מפרט מיכאלי על מנות קטנות ובינוניות, החל מבייגל ירושלמי וסשימי אינטיאס שרק מלח, פלפל ושמן זית משודכים לו; שיבולת שועל מלוחה עם ירקות טריים, יוגורט, זעתר וסומאק מתחתיה; פריקי, חיטה ירוקה מעושנת שמוגשת עם ירקות חווה ומגיעה במרקם אוורירי של רפרפת; ואפילו ראמן באינטרפטציה אישית, מבוסס על ציר ירקות ומוגש קר (מחירי המנות עוד לא קבועים).

איגרא רמא, ברנר 2, תל אביב. 03-7787533.

לבלות בשדרות - סבא שמחה

סלט עגבניות וקוביות פטה ב"סבא שמחה"
עמית הרשקוביץ'

שדרות, עיר ששמה נקשר על פי רוב עם המתיחות בדרום, הקסאמים ורק לעתים עם בילויים, מתרעננת עם "סבא שמחה", בית קפה-מסעדה באווירה קיבוצית שנפתח באחרונה על ידי קבוצת צעירים אמביציוזית מקיבוץ כפר עזה (שי סיגל, תומר עדס, תמיר סלומון, אסיף פלג וליאור צומן). שניים מהקבוצה אף אחראים להקמת רשת החומוסיות "החומוס של טחינה" שהתחילה את דרכה בשדרות לפני כעשור וכיום יש לה סניפים גם בירושלים ובאר שבע. אומנם המקום עוד בהרצה והתפריט עשוי עוד להשתנות, אולם כבר עכשיו תמצאו בו מנות ייחודיות ("פסיכדליות", לשון התפריט) ובהן בטט - בטטה צלויה עם פסטו ביתי, בצל מקורמל, גבינת עזים ושקדים קלויים; מוסקה 'מלטפת' עם מטבוחה, בשמל גבינת עזים ופרמזן; כרוב 'גנוב', כרוב צלוי בשמן שומשום וסויה, עם ביצה רכה או קשה, איולי פרמזן, עגבניות שרי צלויות ושם קונפי (19-32 שקלים למנות 'פסיכדליות'). בנוסף, תמצאו כאן מיני טאפאס, כמו עלי גפן עם צזיקי ומשאוויה; גרבדלקסקורדליה, סלמון כבוש בסלק, גבינת שמנת, סקורדליה (ממרח שקדים ושום), בצל סגול, מלפפון, שרי ושמן זית; מנה בשם "ארוחת בוקר סעודית" שכוללת מטבלים וממרחים כשמנת חמוצה, עגבניות מרוסקות, פסטו ביתי, פלפל ירוק חריף ושום קונפי, ועוד (19-27 שקלים לטאפאס). בצד או על יד, תמצאו גם שייקים כמו לאסי מנגו או בנהה-תמר ואגוזי מלך (18 שקלים השייק) וגם בירה מהחבית וכוסות יין במחיר שאין לו תחרות בתל אביב (15 שקלים לשליש קלר מהחבית; 18 שקלים לכוס יין). 

סבא שמחה, הרצל 27 שדרות

בית מאפה וגלידה ברמת אביב - בראוני (Browny)

מאפי בוקר שונים - קרואסונים, מאפי שמרים ופרעצלים ב"בראוני"
אנטולי מיכאלו

במרכז ברודצקי בלב רמת אביב נפתח בחודש האחרון "בראוני", בית מאפה וגלידרייה, מקום שהוא תוצר של שיתוף פעולה פורה בין בית הקפה "ביתא" (שממוקם ממש בסמוך) לבין הגלידרייה "פעם שלישית" של "Buy the Way" ו-"Brown". משום שהמקום עומד על שתי רגליים - של המאפים ושל הגלידה - על דברי המאפה במקום מופקד השף-קונדיטור דידייה פרוזניאק ואילו על הגלידות מופקד הגלידאי רני בן אברהם. בין הטובין כאן תמצאו לחמי מחמצת בעבודת יד, בגטים, חלות עם שומשום או פרג, עוגות שמרים ועוגות בחושות, טארטים וטארטלטים, מאפי בוקר כדייניש צימוקים או קרואסוני חמאה, מאפינס, בראוניס, פרעצלס ומקלות מלוחים. כל זה מגיע, אחר כבוד, בצד הקפה או עם גלידה טרייה על יד. מהפן של הגלידה, תמצאו כאן ויטרינה מבהיקה ובה שלל טעמי גלידה (מבית היוצר של "פעם שלישית") וכן סורבה, גרניטה, עוגות גלידה, גלידות יוגורט, גלידות על מקל ואפילו וופל בלגי. בקיצור, כל הטעמים לבוא למשהו מתוק, מלוח, אפוי או קפוא.

בראוני (Browny), ברודצקי 17, תל אביב

קנטינה בגנש

מבט אל הבר המואר ב"קנטינה בגנש"
יריב ויינברג, סימנים

במרכז המסחרי של קיבוץ גן שמואל בצפון נפתחה באחרונה "קנטינה בגנש", מסעדה שפועלת גם כמקום בילוי ובר, עם תפריט שמשתנה לפי שעות היום וכולל עסקיות צהריים, מנות ייעודיות לילדים, מנות ידידותיות לטבעונים וכמובן, מנות חלוקה שהולכות טוב עם אלכוהול כשהלילה יורד. בין המנות כאן תמצאו למשל פתיחים כארטישוק א לה רומנה או כרובית מוקרמת; כריך רוסטביך שמוגש בלחם לבן, כוסמין או ג'בטה; סלט קינואה ושקדים; המבורגר, סטנדרטי או טבעוני שמבוסס על קציצת פטריות; מוסקה טבעונית עם בלסמי מצומצם וטחינה גולמית; פלטת גבינות וירקות; שווארמה או שניצל "כוכב" ברוטב שמנת פטריות והמאסטר הבלתי מעורער, סטייק אנטרקוט מיושן במשקל 300 גרם, מוגש עם רוטב פלפלת. בגזרת המתוקים, תמצאו כאן פאי לימון קלאסי עם בזיליקום, פאי בנופי, עוגת גבינה ("של רות", יגלה התפריט) עם קרם פקאן וקולי תותי שדה; ולסוכרתיים, עוגת גבינה ללא סוכר (52-64 שקלים למנה עיקרית; 125 שקלים ל-300 גרם סטייק אנטרקוט; 37 שקלים לקינוח).

קנטינה בגנש, מרכז מסחרי גן שמואל 

מסעדה מרוקאית בשוק צפון - ג'קי

קציצות בקר ברוטב אדום על אורז ב"ג'קי" בשוק צפון
הדס רייכנברג

ג'קי אזולאי, שמוכרת לחלק כמי שזכתה במקום השלישי בעונה השלישית של תוכנית הריאליטי "מאסטר שף", חוזרת לתודעה הציבורית כחמש שנים אחרי הזכייה, עם בית אוכל חדש שחורט על דגלו את המטבח המרוקאי הביתי והכשר, בשוק צפון שברמת החייל. את המטעמים שמגישה כאן אזולאי היא פיתחה ממתכונים אישיים שאספה, פיתחה ושכללה ורובם ככולם כאלו שהיא מגישה למשפחתה. התוצאה: מטבח מרוקאי מסורתי "עם טוויסט", כפי שהיא מגדירה זאת. בנוסף, לפי אזולאי, במנות שמגישים כאן הושם דגש על חומרי גלם בריאים מאוד, סלטים רבים ומנות צמחוניות, אולם התפריט אמור להתפתח ולהשתנות תדיר. בינתיים, תמצאו כאן תבשילים כמו קוסקוס ועוף, פילה אמנון ברוטב מרוקאי, ארטישוק ממולא בשר ואסאדו בבישול ארוך; קציצות בקר ברוטב עגבניות סמיך; וכן סלטים שונים כמו סלט ישראלי קצוץ או סלט עשבים ירוקים וקינואה עם אפשרות לתוספת דוגמת סלמון צרוב או חזה עוף במרינדה (59 שקלים למנה עיקרית עם שתי תוספות לבחירה).

 ג'קי, ראול ולנברג 20 רמת החייל, תל אביב



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו