אחרי שנת פעילות: גם מזללת באנז נסגרת

מזללת הלחמניות האסיאתיות "באנז" של השף רועי סופר נסגרת כשנה אחרי שנפתחה. הסיבה: סכסוך

ליבי שפרלינג
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
באנז של רועי סופר
באנז של רועי סופרצילום: אנטולי מיכאלו

סיבוב ערב בין החגים, במתחם המסעדות השוקק בדרך כלל שבמרכז תל אביב, מציף את הלב עגמומיות. מקומות שעד לפני חודש לא ניתן היה להשיג בהם שולחן פנוי עומדים ריקים, בולטים בשיממונם. ברים נחשקים נראים כמו מסיבה שאיש לא בא, אפילו הדקורציה הצבעונית לא מצליחה לעודד. אמנם תקופת החגים בישראל ידועה תמיד כ"ספטמבר השחור", תקופה חלשה שבה אנשים סובלים מהוצאות כבדות, כך שיציאה למסעדות פחות באה בחשבון. הפעם נדמה שיש כאן משהו מעבר. 

רק בשבועות האחרונים נסגרו בתל אביב האיזאקאיה היפנית המושקעת שיראטויה שלא שרדה שנת פעילות ראשונה, מסעדות הברביקיו האמריקאי פונדק דה לוקס וטראק דה לוקס, מסעדת "דה באן" בכניסה לשוק הכרמל וקצת לפניהם המוסד השינקינאי אורנה ואלה, ומתחם 'אמריקה' של המסעדן צביקי עשת, מסעדת פאשה הטורקית, בר המסעדה 'יבנה' ושוק האוכל המקורה 'אלנבי-רוטשילד'. ומאחורי הקלעים מדברים על עוד ועוד מקומות שמצמצמים פעילות, משנים קונספט, חוזרים בתשובה או בשאלה או בקיצור - במלחמת הישרדות.

אריאל (אלי) גרוסמן בפתח מסעדתו החדשה
סוגר, אריאל (אלי) גרוסמן במסעדת שיראטויהצילום: תומר אפלבאום

לאחרונה הצטרפה לגל הסגירות גם מזללת הבאנים האסיאתית 'באנז'. באנז נפתחה בדיוק לפני שנה, לאחר עבודות הקמה ממושכות שיצרו סקרנות גדולה לקראת פתיחתה. העובדה שבחזיתה של המזללה האסיאתית ניצב השף המוערך רועי סופר, שלא הפסיק לפמפם את עמוד האינסטגרם שלו בתמונות טסטים של באנים רכים במילויים שונים, רק גירתה את בלוטות הטעם. עם פתיחתה, זכתה המזללה ביקורות מעורבות אולם נדמה היה שקהל הבליינים התל אביבי דווקא מחבב אותה ועמד היטב בתור. 

השף רועי סופר
למד את קורות הבאן במשך תקופה ארוכה, השף רועי סופרצילום: ניר קידר

בחדשים האחרונים התקבלו עוד ועוד דיווחים על ירידה ברמה, באנים פחות רכים מאשר בהתחלה ומילויים פחות מוקפדים. סופר עצמו ביקר במקום פחות ופחות. כשהוא נשאל הבוקר על הסגירה, השיב ש"הסגירה מגיעה בעיקר בעקבות סכסוכים עם בעל הנכס, עניינים טכניים של שכירות, דברים שאני מעדיף שלא להכנס אליהם. בנוסף לכך, החנות הפיזית ברחוב הרצל פחות מתאימה למוצר ואנחנו ממשיכים להתקיים ולהציע באנים מגוונים באירועי פופ אפ שונים שאנו עורכים, שווקים מיוחדים ברחבי הארץ ובכל מקום בו יש לכך דרישה".

קריספי באן ב"באנז"
קריספי באן ב"באנז" צילום: אנטולי מיכאלו

כבר תקופה ארוכה שמסעדנים ואנשי אוכל מתקשים להיות אופטימיים. איש אינו מוכן לדבר לציטוט, חוששים שבכך יתקעו את המסמר האחרון בארון, שממילא מצבו בכי רע. מזה זמן רב שמורגשת האטה במשק, אם לא מיתון של ממש, וכעת תורם של מקומות הבילוי לעלות על המוקד. 

ליבי שפרלינג

כתבת אוכל, אלכוהול ומשקאות במדור האוכל של אתר "הארץ"

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ