בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

אחרי 12 שנים: מסעדת פיר 23 נסגרת

המזללה "פיר 23" מבית מול ים בנמל תל אביב, החזיקה באחת ממנות הפיש אנד צ'יפס מהטובות בתל אביב, נסגרה אמש

10תגובות
הפיש אנד צ'יפס של פיר 23
עופר וקנין

בעלי מסעדת "פיר 23" הודיעו אמש (שני) על סגירתה, אחרי 12 שנים של פעילות. פיר 23 נפתחה בשנת 2006 והפכה להיט מקומי, לא רק בשל הייחוס של מייסדה בן מחרובסקי, בנו של מייסד מסעדת מול ים - המסעדן שלום מחרובסקי, אלא בשל תפריט קולינרי שבלט לאור העובדה שמדובר במזללת אוכל רחוב, שהגישה פירות ים, דים סאם והמבורגרים על הדרך, עניין שהיה חסר בנוף התל אביבי מזה שנים, לפחות מאז סגירתה של "קזאנקי", זצ"ל, מרחוב הארבעה ובעיקר בנמל תל אביב.

את פיר 23 פתח מחרובסקי הצעיר לאחר שהתחנך על קולינריה גבוהה וכך, גם במקום שכביכול היה עוד מזללת פאסט פוד בנמל תל אביב, בסמיכות ממש למסעדת האם, הוא יצר בועה נעימה של איכות במחירים נגישים.

ערן לאור

כוכבי התפריט מיום הפתיחה היו ללא ספק פיש אנד צ'יפס המוצלחים בתל אביב, פקינד דים סאם, קיפוד שרימפס על שיפודים, קלמרי ברצלונה פריכים במיוחד ושניץ פילה, מנה מעולה שלבטח תחסר לכמה ילדים תל אביביים. השניץ פילה היו נתחוני פילה עוף מצופים תערובת פריכה להפליא ונהדרת של פירורי לחם, חרדל ושקדים קלויים. עוד בתפריט הופיו נקניקיות פרנקפורטר עם כרוב כבוש וחרדל, ניו יורק סנדוויץ' עם קורנביף בייצור ביתי, איולי חזרת וירקות, טורטיה אנטרקוט, כרובית מטוגנת עם איולי ולימון. 

פיר 23 מנת דים סם
עופר וקנין

מחרובסקי התייחס לפיר ברצינות גמורה ועוד טרם פתיחתה, הוא עמל ופיתח קופסאות קרטות מיוחדות שעליהן נתלו עוד שני כיסוני קרטון, המיועדים לרטבים. כך, יכולת לאחוז ביד אחת מנת פיש אנד צ'יפס עם איולי וחרדל ובשנייה בירה קרה ולתפוס קו ראשון מול הגלים.

בנימה אישית, הערכנו תמיד את ההתייחסות לאלכוהול שם וכבר מן היום הראשון הוגשו שם בירות מהחבית, קוקטיילים על בסיס קמפרי או אוזו ומרגריטה לימון שוברת שרב. אנחנו עוד זוכרים את שנת הפתיחה הראשונה, שאז גמענו גמדים קטנים של רוזה חרסית מיקב תבור, אחד היינות הורודים הנהדרים של העת ההיא ובכלל.

"אני נרגש לשתף אתכם שמסעדת פיר 23, מוסד שהוקם על ידי והיה למרכז חיי - תיסגר הערב - בתום 12 שנים מופלאות וטעימות", כתב מחרובסקי בעמוד הפייסבוק שלו. "בשנים האלה היית בית עבורי ועבור מאות אלפי לקוחות שפקדו אותך. אני גאה לספר ששימחנו רבבות של ילדים שחיכו כל השבוע לשניצל וצ'יפס; אירחנו זוגות צעירים בדייט ראשון על קלמרי ושרימפס; והיינו אלטרנטיבה איכותית לאוהבי אוכל הרחוב, מאכלי הים ובאי הנמל...גדלנו ביחד, התעצבנו, התפתחנו וכעת הזמן לסיים תקופה מלאה בלמידה, בחוויות ובסיפורים לכל החיים".

סגירתה של פיר 23 באה אחרי תקופה עמוסה בסגירות, בהן המסעדה האסיאתית "דה באן", המזללה "באנז", המסעדה היפנית "שיראטויה" והפיצריה האהובה בקריות - "פיצה אלכסנדר".



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו