בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות אוכל

האם מסעדת לה רוּ תצטרף אל פסגת הקולינריה האילתית הבודדה?

וגם: המקום הטבעוני החדש והמסקרן בשוק לוינסקי, מטבח כשר ורב תרבותי בעכו ומזללת טקס מקס שמוותרת על הכשרות בכפר האמנים אניעם - כל החדשות הקולינריות שאתם צריכים לדעת לשבוע הקרוב

2תגובות
מסעדת לה רו, מבט מבחנים, מזכירה סמטה ציורית בקולמר
מוטי חזן

חגי תשרי מאחורינו, הסתיו מתקרב ואיתו גם רוחות של שינוי מנשבות. למי שמתאבלים על סוף הקיץ ולמי שלא, הנה חמישה מקומות חדשים שכדאי להכיר ואולי אף לבקר בהם השבוע: מהמסעדה החדשה באילת שמרגישה כמו משב רוח רענן בקולינריה הדלילה של העיר ועד המטבח העונתי-אקולוגי של השפית שיראל ברגר שהזכיר לנו קצת את עונת הירקות ב"נומה". בקיצור, כל מה שחם וטעים.

» למדור אוכל של הארץ
» לעוד חדשות אוכל חמות
» דרמה בבלגיה: הצ'יפס מתקצר בגלל שינויי האקלים
» שותים לבריאות: סוד קסמה המסתורי של פטריית הקומבוצ'ה
» 10 מתכונים שיחזירו אתכם לשגרה בקלילות

אילת פינת אלזס - לה רוּ (La Rue)

סלמון בקדאיף במסעדת "לה רו"
רוני בלחסן

מעל שנתיים וחצי עברו מאז פתחו שלושה צעירים חדורי מוטיבציה (נתן ארוטיונוב, יעקוב זירוקין ותומר ענקרי) את מבשלת "סוף" באזור התעשייה באילת. מאז, המבשלה התרחבה והלכה וכך גם המטבח שלה תפס נתח גדול יותר ממנה. כעת, חברו השלושה לשותף נוסף (יגאל ממוס) ויחד פתחו את "לה רוּ" (La Rue, "הרחוב" בצרפתית), מסעדת פיוז'ן, ללא המטען הנלווה תדיר לתיאור, שמשלבת קצת מהמטבח האסיאתי, האירופאי והמקומי. השם, למי שתהו, נועד כדי לחבר ולרפרר באווירה אל רחובותיה הציוריים של קולמר ואלזס בכלל. בהתאמה, התפאורה כאן כוללת גם פנסי רחוב, מרפסות ואדניות פרחים, מזרקה אחת וחדר יין עם כשישים בקבוקים (כמובן שגם את הבירה של המבשלה המקומית תמצאו כאן זורמת מן החבית). בתפריט: מכל וכל, החל מלחמניית באו מאודה במילוי בטטה, דרך קארי אדום תאילנדי, ריזוטו פירות ים, ראמן סלמון או סלמון אפוי בקדאיף ועד נתח אנטרקוט שמוגש עם חזה אווז מעל חציל קלוי, סלט עגבניות, שום וטחינה (64-155 שקלים למנה עיקרית).

לה רוּ (La Rue), עין החתול 3, צמוד למשרדי הממשלה, אילת

מטבח אורגני, אקולוגי ועונתי בלוינסקי - Opa

מנת "שזיף" באופא
תומר הלפרין

לפני שבוע נפתחה להרצה מסעדתה החדשה של השפית שיראל ברגר בשוק לוינסקי, אותה פתחה יחד עם אחותה התאומה שרונה ויעל גל (מבעלי השפגאט). מעבר לכוח הנשי העומד מאחורי המקום, תמצאו פה דגש מובהק על חומרי גלם בעונתם, רובם ככולם אורגניים, כשהמטבח מתבסס על ירקות ופירות (ללא חשש צער בעלי חיים) ותוך התמקדות באי-בזבוז, שימוש בכל חלקי הירק וניצול מירבי של התוצרת החקלאית. למעשה, המנות בתפריט קרויות על שם חומר הגלם העיקרי המרכיב אותן, שנעשה בטכניקות שונות, מצורתו הגולמית ועד שימור בריבה או התססה. בתפריט: שזיף - מנה שבבסיסה ריבת חרדל שחור וג'ינג'ר כבוש, שזיף מותסס, קרם בצל לבן ושמיר (42 שקלים); גויאבה עם חלב מקדמיה, פירורי לחם מחמצת ועלי בטל (44 שקלים); ארטישוק ירושלמי ודיז'ון מיובש, נענע וגרידת לימון (63 שקלים); חציל וקרם צנובר מעושן, שרי תמר, ארוגולה ועלי צלפים (58 שקלים); וארינג'י - מנה שהיא שיר הלל לפטריות, עם פטריות יער, קרם שיטאקי מרווה וצ'יפס טפיוקה (67 שקלים). יש לציין כי משום שהתפריט נשען ברובו על העונה, הוא צפוי להשתנות בקרוב, עם בוא החורף. בקינוחים תמצאו לוגיקה דומה, דוגמת אננס - מנת אננס צרוב, מוגש עם גלידת תמר ברהי וקפה (36 שקלים). בנוסף, תמצאו פה מבחר נאה של יינות אורגניים וביודינאמיים ועבור מי שזה חשוב להם (כמונו) נספר כי בכפיפה עם הגישה האקולוגית-ידידותית-לסביבה כאן, אין כל שימוש בפלסטיק במקום ואפילו המפיות עשויות מנייר ממוחזר. בקיצור, המקום הזה מסמן הבטחה ונשמע כמו המקום הבא להתאהב בו.

אופא (Opa), החלוצים 8, תל אביב

מטבח לבנטיני רב תרבותי בעכו - רוּתס (Roots)

מסעדת רוטס, מבט מבפנים - קירות אבן ונברשות מעל שולחן ערוך
אורי ארנולד

במבנה היסטורי בעיר העתיקה של עכו, התמקמה לאחרונה ונפתחה להרצה מסעדת "Roots" שכפי שאולי מעיד עליה שמה, היא כזו שמחברת את המטבח למקום, עם מתכונים לבנטיניים בפרשנות עכשווית שנתן להם השף אורי ארנולד ובדגש על מנות בשריות ועל הדגה הטרייה של נמל עכו. ראוי לציין כי מעבר לזיקה ההיסטורית של המקום, הוא אף מנכיח תלת-קיום, כששלושת השותפים נמנים עם שלוש הדתות המרכזיות בארץ (איסלם, יהדות ונצרות) אולם התפריט כאן הוא כשר. בין המנות בתפריט, אומנם עוד בהרצה ונתון לשינוי, תמצאו למשל מגש "מאזות מקומיות", מורכב מחומוס, פלאפל, בורגול, זיתים, סלט עגבניות ולאבנה; סביח מפורק, מותקן מבשר חציל ומעליו ביצי שליו, טחינה ופסטו כוסברה; מחשי מיקס - עלי גפן, קישוא, כרוב ובצל ממולאים; שווארמה דג עם תלוליות טחינה ובצל בסומאק; ברבוניות מטוגנות, מוגשות עם מטבלים; "ערסונים" - מנת מיני עראייס ובבסיסה פיתות זעירות ממולאות בשר ו"טחימבה" (הלחם בסיסים בין טחינה ועמבה); פלטת בשרים קרים - עם רוסטביף, קורנביף ופסטמה הודו עם חרדל וחמוצים. בין המנות העיקריות: סופריטו עוף ותפוחי אדמה בבישול ארוך; מקלובה אישית - סיר קטן שמתהפך לצלחת עם אורז, עוף ושלל אוצרות; צוואר טלה ממולא אורז, שקדים ופירות יבשים; כופתא בטחינה - קציצות בקר וטלה מבושלות בטחינה חמה; ספייריבס טלה עם פריקי, פילה לברק וצ'יפס, ועוד (15-68 שקלים למנות הראשונות; 62-138 למנות העיקריות).

רוּתס (Roots), ויצמן 1, עכו

המסעדה שוויתרה על הכשרות והפכה לבר מקסיקני לוהט - אל פואבלו

נאצו'ס עם גוואקמולה וסלסה באל פואבלו
נועם עומר

בשנים האחרונות פעלה בכפר האמנים שבאניעם מסעדת זיגל הכשרה. לאחרונה עברה המסעדה שיפוץ נרחב והיא צפויה לסיים הרצה ולהתחיל לפעול ממש בימים הקרובים כמסעדה ובר מקסיקני שבמרכזו המבורגרים, טורטיות וקסדיות. המהפך הגדול כרוך בראש ובראשונה בהסרתה של הכשרות ובפתיחתו של המקום מחדש כבר שמגיש מנות בשר דשנות, כשהן נושאות על גבן גם גבינות טובות, אם צריך. בתפריט: תמצאו שלל המבורגרים עם תוספות קלאסיות ובחלקן גם מושחתות, מביצת עין, דרך גוואקמולה וגבינה צהובה ועד גבינת עזים, גבינה כחולה ואפילו בריסקט (57-69 שקלים להמבורגר; 6-12 שקלים לתוספות); נאצ'וס, בוריטוס, בריסקטים וסטייקים; סינייה קסדיה - פיוז'ן מקסיקני מזרח תיכוני שכולל חציל קלוי, צ'ילי קון קרנה וטחינה שמוגשים בתוך צמד טורטיות אפויות לצד פיקו דה גאיו (סלסלת עגבניות מקסיקנית); טורטיות טקס מקס בהרכבה עצמית (מנת חלוקה זוגית) עם עוף צלוי מפורק, בקר במרינדה ובמילוי חופשי, במידה והמנה הוזמנה לזוג, ועוד (55-129 למנה עיקרית). השוס הגדול למטיילים באזור הוא שהמקום החדש סוף סוף יהיה פתוח גם בשישי-שבת.

אל פואבלו, כפר האמנים אניעם

מחדר האוכל של הקיבוץ אל פרדס חנה כרכור - יאנאגי בר

רול סושי מיוחד עם סלמון, עלי בייבי, אבוקדו, מיונז ואסאבי וסלמון נא כציפוי - דלג

"יאנאגי בר" התחיל את דרכו כסושי בר יפני בקיבוץ שדות ים, אולם המקום נסגר בשלהי חודש יוני האחרון לטובת רילוקיישן מזרחה, אל פרדס חנה. לפני קצת יותר מחודש נפתח המקום שוב במתכונת זהה ובכתובתו החדשה. מציעים כאן מטבח יפני כשר ששם במוקד ההתייחסות עונתיות. בין המנות תמצאו, כמובן, רולים של סושי, סשימי, ניגירי, קומבינציות שונות (עם הרבה התחשבות בצמחונים וטבעונים) וכן כיסוני דים סאם ולחמניות באן מאודות. בין מנות הפתיחה: סלט אצות וואקמה ומלפפון בתחמיץ סויה; סלט אטריות סובה קר עם וואקמה, טאמגו (חביתה יפנית מתקתקה), ירקות, שומשום ושבבי טמפורה; מרק מיסו או אודון ואגדאשי טופו (22-45 למנות הראשונות). בין הרולים המיוחדים כאן תמצאו למשל, רול אינסיינד אאוט עם ספייסי טונה ובציפוי דניס צרוב; אינסייד אאוט סלמון עם עלי בייבי, אבוקדו, מיונז ואסאבי בציפוי סלמון נא; אינסייד אאוט תרד ואספרגוס בטמפורה בציפוי סלמון צרוב; או אינסייד אאוט צמחוני בהרכבה עצמית עם אפשרויות למילוי כמלפפון, גזר, אספרגוס, אבוקדו, קנפיו (דלעת כבושה), פטריות שיטאקה, טמאגו, טופו ובצל ירוק (22-67 לרולים המיוחדים). בין מנות הדים סאם ולחמניות הבאן תמצאו למשל, גיוזה עוף, בקר או ירקות (36-38 שקלים); לחמניית באן מאודה במילוי טבעוני של פטריית מלך היער, צ'ילי, כוסברה, חסת אייסברג וטריאקי; באן במילוי עוף מפורק בתבשיל קארי ירוק ואפילו טאקו דגים, ארבע טורטיות תירס קטנות במילוי שני סוגי טרטר - טונה וסלמון ברוטב ליים (36-46 למנות הכיסונים, לחמניות באן והטאקו).

יאנאגי בר (Yanagi Bar), המושב 33, פרדס חנה כרכור



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו